«Η Ρεάλ μπορεί να σε... σκοτώσει!»

«Η Ρεάλ μπορεί να σε... σκοτώσει!»
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Τζος Πάουελ και Κώστα Παπανικολάου να αναφέρονται στα σημεία που θα κρίνουν το ματς, αλλά και στον προπονητή τους, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού στην Twitcam της Euroleague:

«Αν το πετύχεις αυτό, γράφεις ιστορία. Θα ήταν κάτι σπουδαίο. Όμως δεν το προσεγγίζουμε έτσι. Πάμε να παίξουμε ένα ακόμη παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Θα προετοιμαστούμε καλά, θα δούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και θα κυνηγήσουμε τη νίκη», ανέφερε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είναι μία πλήρης ομάδας, που αρέσκεται στο να τρέχει και έχει παίκτες που μπορούν να πετύχουν δύσκολα καλάθια. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, γιατί αν βρουν ρυθμό η Ρεάλ είναι μια ομάδα που μπορεί να σε σκοτώσει».

Ο Πάουελ ρωτήθηκε για το πού θα κριθεί το ματς: «Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Σε αυτό το σημείο όμως αυτό που μετρά περισσότερο είναι ποιος το θέλει περισσότερο. Ποιος θα πεθάνει γι’ αυτό! Πρέπει κάθε ομάδα να δείξει την ενέργεια και τη χημεία της».

Σχετικά με την κριτική που δέχτηκε μέσα στη σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο 23χρονος φόργουορντ είπε: «Υπήρχε αμφισβήτηση για τον προπονητή, αλλά εκείνος έμεινε προσηλωμένος στη δουλειά του και τα κατάφερε. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά έβαλε κάποιες πινελιές και βοήθησε την ομάδα να συνεχίζει να παίζει καλά».

Ερωτηθείς αν η έκβαση του τελικού θα επηρεάσει το υπόλοιπο της σεζόν για τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε: «Η ομάδα έχει την εμπειρία να μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση. Είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε τον τελικό την Κυριακή, στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για να παίξουμε στα play offs και τους τελικούς».

Ο Αμερικανός σέντερ έκανε ειδική αναφορά στην άμυνα που έπαιξε χθες ο Ολυμπιακός: «Χθες ίσως ήταν η καλύτερη εμφάνιση που κάναμε στην άμυνα. Είχαμε κι άλλα καλά παιχνίδια, όμως κανένα σε τέτοιο επίπεδο από την αρχή ως το τέλος. Και ήρθε η εμφάνιση αυτή την καλύτερη στιγμή. Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ, όταν βγάζει πολύ ενέργεια».

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε επίσης στον χθεσινό ημιτελικό: «Κανείς από μας δεν σκέφτηκε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί και δεν φοβηθήκαμε. Όταν μπαίνεις στο παρκέ δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Μετρά ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος θα πολεμήσει περισσότερο. Εμείς αποδείχτηκε πως το θέλαμε περισσότερο και το παλέψαμε περισσότερο».

Οι δύο παίκτες μίλησαν και για τον τρόπο που προετοιμάζονται πριν τα παιχνίδια. «Δεν είμαι προληπτικός, όπως πολλοί Έλληνες. Απλώς προσπαθώ να είμαι χαλαρός, να ακούω μουσική κτλ», είπε ο Έλληνας φόργουορντ, ενώ ο Αμερικανός συμπαίκτης του τόνισε: «Το πιο σημαντικό όταν προετοιμάζεσαι είναι η προπόνηση. Οι αγώνες ξεκινούν από την προπόνηση και αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε εδώ. Το μόνο έξτρα που κάνω είναι να προσευχηθώ. Κατά τα άλλα ακούω μουσική και προσπαθώ να απολαμβάνω τη στιγμή».

Ο «Παπ» μίλησε για την παρουσία του Πάουελ στον Ολυμπιακό: «Ο Τζος ήρθε μέσα στη σεζόν. Είναι έξυπνος παίκτης και κατάφερε να μπει στο κλίμα της ομάδας και να μας βοηθήσει να μη χάσουμε την ισορροπία μας σαν ομάδα».

Για το κλίμα στην ομάδα ο Πάουελ υπογράμμισε: «Δεν μιλάμε μεταξύ μας (γέλια). Περνάμε πολύ καλά, βγαίνουμε έξω, περνάμε καλά, κάνουμε παρέα. Αν με ρωτάτε ποιος είναι ο πιο πλακατζής, δεν ξέρω ποιον να διαλέξω». Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε: «Η χημεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Όταν τα μέλη μιας ομάδας νιώθουν καλά ο ένας με τον άλλο, αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Όλοι έχουν αίσθηση του χιούμορ και κάνουν πλάκες. Εκτός από τον Τζος που είναι σοβαρός (γέλια)».

Τέλος, έστειλαν ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού. «Τους ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους χθες. Ξέρουμε πως την Κυριακή θα είναι ακόμη περισσότεροι. Είναι πολύ καλό να νιώθεις σαν να παίζεις στην έδρα σου. Ελπίζουμε να κάνουν την ίδια δουλειά και την Κυριακή», είπε ο Παπανικολάου. Ο Τζος Πάουελ αρκέστηκε να φωνάξει: «Red Nation».