Ολυμπιακός- Ivkovic Stars 103-111

Ολυμπιακός- Ivkovic Stars 103-111

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός- Ivkovic Stars 103-111
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε την τελευταία του παράσταση ως προπονητής στο ΣΕΦ σε μία εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα και καθόλου... αγωνιστικό μπάσκετ.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε τον τέλειο επίλογο στην πολύχρονη και μυθική καριέρα του. Όχι γιατί οι Ivkovic Stars νίκησαν τον Ολυμπιακό με 103-111, αλλά γιατί 7000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» και σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ (και όχι μόνο αφού στο ΣΕΦ βρέθηκε κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς) τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Πριν το τζάμπολ η εκδήλωση περιελάμβανε πολλές στιγμές γεμάτες συναίσθημα και ουσιαστικά το συγκεκριμένο διάστημα «έκλεψε» την παράσταση από το ίδιο το ματς.

Έτσι κι αλλιώς το ματς είχε γιορτινό χαρακτήρα, οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν άμυνα ούτε με τα μάτια και θύμισε περισσότερο σε φιλοσοφία το NBA All Star Game. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε και τους 15 παίκτες του να αγωνιστούν με τους «ερυθρόλευκους» στην εξέδρα να βλέπουν για πρώτη φορά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τους.

Παρά τα όσα φημολογούνταν οι NBAers Φουρκάν Κορκμάζ, Ντάνιελ Σάριτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς συμμετείχαν κανονικά στο παιχνίδι και μόνο οι Κινγκς «άναψαν» κόκκινο στη συμμετοχή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Αγωνιστικά συμπεράσματα δε βγήκαν, αλλά ο κόσμος έφυγε γεμάτος από όμορφες στιγμές και αποθέωσε πολλάκις τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Με 1:16 να μένουν για το τέλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και ζήτησε από τον Σέρβο τεχνικό να δώσει οδηγίες στους Πειραιώτες. Το γήπεδο ξεσηκώθηκε και το σύνθημα «Ντούντα ψυχάρα Ολυμπιακάρα» δονούσε την ατμόσφαιρα για περίπου 5’.

Το ματς τελείωσε 28’’ πριν τη λήξη του όσοι και οι τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του ο Ίβκοβιτς.

Για την ιστορία πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Κάιλ Χάινς με 20 πόντους.