Οι 10 καλύτεροι σέντερ στην ιστορία της EuroLeague!

Gazzetta team
Οι 10 καλύτεροι σέντερ στην ιστορία της EuroLeague!
Ο Βλαντιμίρ Στάνκοβιτς συνέχισε το flash back στην EuroLeague και σε όλους όσους ξεχώρισαν, επιλέγοντας την 10άδα των καλύτερων σέντερ!

Από την 10άδα του Βλαντιμίρ Στάνκοβιτς μπορεί να απουσίασε κάποιος Έλληνας ωστόσο υπήρχαν δύο παίκτες που έχουν περάσει από τα ελληνικά παρκέ!

Ο λόγος για τον Ντίνο Ράτζα, ο οποίος αγωνίστηκε τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό. Ο Κροάτης βρέθηκε στην 9η θέση, ενώ μία θέση χαμηλότερα επέλεξε τον Νίκολα Βούιτσιτς ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ενώ είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η κορυφή λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενη! Ο Άρβιντας Σαμπόνις βρέθηκε στο νούμερο «1» της λίστας, έχοντας αφήσει και με το παραπάνω το στίγμα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αμέσως μετά επέλεξε τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της μεγάλης Ζαντάρ στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Τρίτος στη λίστα ο Πάου Γκασόλ για το σύντομο πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Κλίφορντ Λιουκ ο οποίος λογίζεται ως ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας κατακτήσει 14 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα και 6 EuroLeagues!

Στην 5η θέση ο Βλάντε Ντίβατς ο οποίος αγωνίστηκε στην Ευρώπη σε Σλόγκα Κράλιεβο και Παρτίζαν, ενώ στην 6η θέση ο θρύλος του ιταλικού μπάσκετ και της Ολίμπια Μιλάνο, Ντίνο Μενεγκίν.

Έβδομος στη λίστα ο Βλαντιμίρ Τκατσένκο για την κυριαρχία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στην 8η θέση βρέθηκε ο Γιάνις Κρουμίνις ο οποίος ήταν ο στυλοβάτης της μεγάλης Ρίγα.