30 χρόνια Final 4: Οι πρώτες ελληνικές «κούπες» (gTV)!

Gazzetta team
30 χρόνια Final 4: Οι πρώτες ελληνικές «κούπες» (gTV)!
Τζανής Σταυρακόπουλος, Γιώργος Σιγάλας, Μιχάλης Κακιούζης, Τόμας Μασιούλις, Όντεντ Κάτας και Λάζαρος Παπαδόπουλος μιλούν στην κάμερα του gTV για την περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ μπήκε για τα καλά στον χάρτη του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Το gazzetta.gr συνεχίζει την καταγραφή των 29 Final 4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών / EuroLeague μέσω των πρωταγωνιστών τους, κάνοντας rewind στην περίοδο που ήλθαν οι πρώτοι τίτλοι για το ελληνικό μπάσκετ στη διοργάνωση!

Αρχικά, ο Τζανής Σταυρακόπουλος περιγράφει πως βίωσε τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του τελικού με την Μπαρτσελόνα στο Μπερσί (1996) ενώ ο Γιώργος Σιγάλας αποκαλύπτει τη σύσκεψη με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που άλλαξε την πορεία του Ολυμπιακού ως «τη Ρώμη και στον τελικό» (1997). Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κακιούζης μιλάει για τα τρικ που δούλεψαν οι παίκτες της ΑΕΚ στις προπονήσεις και τον ημιτελικό πριν από το ματς τίτλου με την Κίντερ (1998), ο Τόμας Μασιούλις αναλύει τη Ζαλγκίρις που έφερε... επανάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (1999) ενώ ο Όντεντ Κάτας παραδέχεται ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση, τόσο στον τελικό όσο και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχοντας δίπλα του χιλιάδες φίλους της Μακάμπι (2000).

Πάντως το 2001 η «ομάδα του λαού» επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 20 χρόνια (1981), κατακτώντας ένα τρόπαιο που έμελλε να είναι η απαρχή μίας μίνι-δυναστείας, καθώς ακολούθησαν άλλα δύο στα επόμενα τρία χρόνια! Παρεμπιπτόντως ο Πίνι Γκέρσον νίκησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος από τότε δήλωνε συχνά-πυκνά ότι ο «Πίνχας» ήταν ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος στην μονομαχία των πάγκων! Κλείνοντας το β' μέρος του αφιερώματος, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος εξηγεί την κουβέντα που του είπε ο Ζοτς πριν από τον τελικό της Μπολόνια, όπου είχε απέναντί του τον Νέιτ Χάφμαν!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Αντώνης Καλκαβούρας, Γιώργος Κούβαρης, Κωνσταντίνος Μελάγιες, Γιάννης Σταυρουλάκης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΟΝΤΑΖ: Βασίλης Τσίγκας

Α' μέρος: Γιάννης Ιωαννίδης (1988), Λευτέρης Σούμποτιτς (1989), Νίκος Φιλίππου (1990), Γιαν Τάμπακ (1991), Σάσα Τζόρτζεβιτς (1992), Κεν Μπάρλοου (1993), Τζόρντι Βιγιακάμπα (1994) και Τζο Αρλάουκας (1995) για την εποχή της... αθωότητας.

1996 Παρίσι / Τζανής Σταυρακόπουλος

«Παράδεισος - κόλαση - παράδεισος σε δευτερόλεπτα»!

1997 Ρώμη / Γιώργος Σιγάλας

«Το τελευταίο δίμηνο του Ντέιβιντ Ρίβερς»

1998 Βαρκελώνη / Μιχάλης Κακιούζης

«Σαν παιδάκια στο λούνα παρκ»!

1999 Μόναχο / Τόμας Μασιούλις

«Ο Έντνι μας... έσπρωχνε στον αιφνιδιασμό»

2000 Θεσσαλονίκη / Όντεντ Κάτας

«Ο Μάνος με ρώτησε αν χρειαζόμουν ασφάλεια»!

2001 Παρίσι - Στην κορυφή της Ευρώπης η Μακάμπι

2002 Μπολόνια / Λάζαρος Παπαδόπουλος

«Ήμασταν τόσο σίγουροι που λέγαμε τι θα κάνουμε τα πριμ»!