Χάνεϊκατ: «Να μην επιστρέψουμε στον Πειραιά» (pic)

Χάνεϊκατ: «Να μην επιστρέψουμε στον Πειραιά» (pic)
Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ μίλησε στο gazzetta.gr για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Εφές, αλλά και για την αθλητικότητα η οποία τον διακρίνει. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είναι από τους παίκτες που ταλαιπώρησαν αρκετά τους «ερυθρόλευκους» στις δύο αναμετρήσεις στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός με το ένστικτό το οποίο τον καθοδηγεί επιθετικά καθώς επίσης και με τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, αποτελεί βασικό στόχο της άμυνας του Ολυμπιακού με σκοπό να τον σταματήσει.

Ο Χανεϊκατ μίλησε στο gazzetta.gr για τη σειρά μέχρι τώρα, για τα δύο ματς που ακολουθούν επί τουρκικού εδάφους και τόνισε πως η σειρά δεν πρέπει να γυρίσει στον Πειραιά.

Τάιλερ ποια είναι η γνώμη σου μέχρι τώρα για τη σειρά και τον τρόπο που εξελίσσεται;

Για μας είναι καλά τα πράγματα. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη στο ΣΕΦ και να έχουμε στα χέρια μας το πλεονέκτημα της έδρας. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις με τον Ολυμπιακό, είναι από τις ομάδες που ήταν μόνιμα στην κανονική περίοδο στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. «Ματσάραμε» καλά στη δύναμή τους γιατί πρόκειται για μία από τις πιο σκληρές ομάδες της Euroleague. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα.

Μεταξύ των δύο πρώτων παιχνιδιών οι προπονητές, άλλαξαν κάποια πράγματα. Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν κι άλλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Νομίζω πως είναι πιο εύκολο για μας όταν πρόκειται για σειρά αγώνων. Σε διάστημα 15 ημερών αντιμετωπίζεις την ίδια ομάδα με την φιλοσοφία που έχει όλη τη σεζόν. Αυτό δεν αλλάζει. Κάποια μικρά τρικ σίγουρα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, αλλά δεν είναι σε τόσο σημαντικό βαθμό. Εμείς ας πούμε στο δεύτερο ματς είχαμε μεγαλύτερη πειθαρχία και συνέπεια στα αμυντικά μας καθήκοντα.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να σε… τελειώσει με την άμυνά του. Το ξέρουμε και πρέπει να βρούμε απαντήσεις σε αυτό. Να πάρουμε τα ριμπάουντ και σίγουρα να μην κάνουμε βήμα πίσω στη δύναμή τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στην επίθεσή μας, μπορούμε να σκοράρουμε εύκολα. Στην άμυνα είναι που πρέπει να δώσουμε προσοχή.

Το πλεονέκτημα της έδρας πλέον βρίσκεται στη δική σας πλευρά. Αυτό μήπως ανέβασε και την πίεση την οποία αισθάνεστε;

Δε νομίζω να είναι πίεση αυτό που αισθανόμαστε. Σίγουρα δεν επαναπαυτήκαμε επειδή νικήσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Παραμένουμε προσγειωμένοι. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά εδώ γιατί αν επιστρέψουμε στην έδρα τους τότε ξέρουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για μας.. Χρειάζεται να διορθώσουμε πράγματα σίγουρα. Στο Game 2 είχαν ένα καθαρό σουτ στο τέλος και δεν πρέπει να επαναληφθεί από μας κάτι τέτοιο. Θα έρθουν πεισμωμένοι εδώ και θα γίνει… μάχη.

«Η ΑΘΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ... ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΕΙ»

Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι η άμυνά του, η δική σας είναι η αθλητικότητα…

Πρέπει να είμαστε η πιο αθλητική ομάδα της Euroleague. Μας βοηθάει περισσότερο στην άμυνα έχω την εντύπωση ώστε να κόψουμε σουτ των αντιπάλων μας. Μερικές φορές βέβαια τα αφήνουμε όλα στην αθλητικότητα μας και τεμπελιάζουμε και μας φωνάζει ο κόουτς.

Στο δεύτερο ματς κάποια στιγμή πήδηξες πολύ ψηλά για ένα επιθετικό ριμπάουντ. Το κατάλαβες;

Ναι το θυμάμαι, πήδηξα μπροστά από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα, αλλά μου το είπαν οι συμπαίκτες μου πως πήδηξα αρκετά ψηλά. Το έχω κάνει άλλη μία φορά φέτος απέναντι στην Αρμάνι νομίζω. Μου είχαν πει πως η μέση μου είχε φτάσει στο ύψος της στεφάνης σχεδόν.