Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το χρονικό από το καλάθι της Ριντ ως την απόφαση για επανάληψη του πρώτου τελικού

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το χρονικό από το καλάθι της Ριντ ως την απόφαση για επανάληψη του πρώτου τελικού

bet365

Ο πρώτος τελικός της Α1 Γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα επαναληφθεί και το gazzetta.gr παρουσιάζει το χρονικό από το επίμαχο καλάθι της Ριντ ως την πρόθεση των «ερυθρόλευκων» να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ.

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού πανηγύρισε, μεν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού το μεσημέρι της Πέμπτης 13/5 που την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση το τίτλου όμως η τελευταία φάση του αγώνα στο βοηθητικό του ΣΕΦ σήκωσε μπόλικη κουβέντα. Ένας τελικός που άρχισε με την ένσταση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου και κορυφώθηκε με το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ στην τελευταία επίθεση που θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως για μερικά λεπτά ουδείς ήξερε αν το καλάθι μετρούσε.

Τελικά οι διαιτητές (Ανδρικόπουλος, Τσαρούχα, Καλδίρης), αφού είδαν το ριπλέι από το YouTube της μετάδοσης, αποφάσισαν πως δεν μετράει μολονότι ο Καλδίρης έδειξε αρχικώς πως το καλάθι μετράει.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση στο Μονομελές της ΚΕΔ, η οποία έγινε αποδεκτή ενώ στο σκεπτικό της απόφασης του τακτικού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Κώστα Κορομηλά γίνεται λόγος για χρήση μη εγκεκριμένου τεχνικού εξοπλισμού και αναφέρεται πως «τη στιγμή της επίτευξης του καλαθιού ο Γ’ διαιτητής Καλδίρης εμφανώς υποδεικνύει στη γραμματεία του αγώνα την κατακύρωση του καλαθιού κάνοντας χρήση του προβλεπόμενου από τον επίσημο κανονισμό της FIBA». Εν τέλει ο δεύτερος τελικός που ήταν προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής 16/5 αναβλήθηκε λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο κλειστό της Λεωφόρου.

Ακολούθως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατέθεσε υπόμνημα στο Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΚΕΔ κατά της απόφασης που επικύρωσε το τελευταίο καλάθι του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών, χρησιμοποιώντας το Φύλλο Αγώνα, στο οποίο αναγράφεται ρητά ότι η απόφαση των διαιτητών πάρθηκε πριν πάνε να δουν το βίντεο.

Η έφεση του Ολυμπιακού απορρίφθηκε και έτσι ο αγώνας θα επαναληφθεί. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ μετά από την απόρριψη της έφεσης για τον πρώτο τελικό προκειμένου να δικαιωθούν και παράλληλα, ενημέρωσαν WADA και CAS σχετικά με την έκδοση του δελτίου της Όλγας Χατζηνικολάου και τη συμμετοχή της. Πλέον αναμένεται η ενημέρωση της ΕΟΚ όσον αφορά τις νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των τελικών που θα κρίνουν τον πρωταθλητή στην Α1 Γυναικών ενώ οι Ανδρικόπουλος, Καλδίρης και Τσαρούχα δεν θα σφυρίξουν ξανά φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός

Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού, από την αρχή ο 1ος τελικός με τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Εφτασε στο CAS για την Χατζηνικολάου

Παίκτρια Ολυμπιακού: «Φίλαθλος του Παναθηναϊκού μού έδωσε 500 ευρώ για να μην σκοράρω»! (pic)

Ολυμπιακός: Κατέθεσε υπόμνημα με βίντεο για το καλάθι της Ριντ (vid)

Α1 Γυναικών: Κατέθεσε έφεση ο Ολυμπιακός!

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για την ένσταση: «Πρακτικά και ηθικά δικαιωμένοι»

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό της απόφασης για την αποδοχή της ένστασης

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-70: Η επίμαχη φάση εκτός διαδικτυακής μετάδοσης (vid)

Η επίμαχη φάση στο 2.31.40 του video

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα