Εφές: Τα συμβόλαια των πρωταθλητών Ευρώπης που λήγουν φέτος

Εφές: Τα συμβόλαια των πρωταθλητών Ευρώπης που λήγουν φέτος

Εφές: Τα συμβόλαια των πρωταθλητών Ευρώπης που λήγουν φέτος
Η Αναντολού Εφές έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Final 4 της Κολωνίας και το Gazzetta παρουσιάζει τα συμβόλαια των παικτών της ομάδας της Κωνσταντινούπολης που λήγουν φέτος.

Στην περίπτωση της Εφές και της προσπάθειάς της να μπει στην κατηγορία των contenders της EuroLeague, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έκανε εννιά μετεγγραφές το 2018, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση. Ως εκείνο το σημείο οι Τούρκοι δεν ήταν η πιο προφανής σκέψη που θα έκανε κανείς στην ερώτηση «ποιες ομάδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να προκριθούν στο Final 4». Τουναντίον, προέρχονταν από τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας τους τερματίζοντας στην τελευταία θέση της κατάταξης την προηγούμενη χρονιά με ρεκόρ 7-23!

Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ ενώ οι προσθήκες των Σέιν Λάρκιν, Ροντρίγκ Μπομπουά και Βασίλιε Μίτσιτς εκείνο το καλοκαίρι δημιούργησαν ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο σχήμα στην περιφέρεια της Εφές που απέκτησε winning mentality και δικαιώθηκε έπειτα από τρία χρόνια κατακτώντας τον τίτλο στο Final 4 της Κολωνίας. Ήταν η επιβράβευση για την πορεία των τελευταίων ετών που σημαδεύτηκε στο μεσοδιάστημα από την περσινή οριστική διακοπή εν μέσω πανδημίας ενώ η Εφές ήταν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Ο Αταμάν έφτασε τα τέσσερα διαφορετικά ευρωπαϊκά τρόπαια ενώ ο Βασίλιε Μίτσιτς συνδύασε την κατάκτηση του τίτλου με την ανάδειξή του σε MVP του Final 4, τραγουδώντας με τον συμπατριώτη του, Ντάρκο Πέριτς aka Ελσίνκι του Casa de Papel. Η Αναντολού Εφές θα παραταχθεί στην επόμενη EuroLeague ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με το στήσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αναμένεται να πορευτεί δίχως τον Μίτσιτς, ο οποίος αναμένεται να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ (σ.σ. οι Θάντερ απέκτησαν τα δικαιώματά του τον Δεκέμβριο).

Από κει και πέρα, ο Σέιν Λάρκιν δεσμεύεται μεν με συμβόλαιο ως το 2022 ωστόσο φέτος έχει NBA out. Τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται επίσης είναι αυτά των Τζέιμς Άντερσον, Αντριέν Μοερμάν, Τόλγκα Γκετσίμ και του αρχηγού Ντόγκους Μπαλμπάι.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣ

Εργκίν Αταμάν: 2023
Σέιν Λάρκιν: 2022 (NBA out 2021)
Ροντρίγκ Μπομπουά: 2022
Κρούνοσλαβ Σίμον: 2021, +1
Κρις Σίνγκλετον: 2022, +1
Μπράιαντ Ντάνστον: 2022, +1
Βασίλιε Μίτσιτς: 2021
Τζέιμς Άντερσον: 2021
Ντζάναν Μούσα: 2023
Αντριάν Μοερμάν: 2021
Τίμπορ Πλάις: 2022, +1
Ντόγκους Μπαλμπάι: 2021
Μπουγκραχάν Τουντσέρ: 2021, +1
Τόλγκα Γκετσίμ: 2021
Σερτάκ Σανλί: 2021, +1