Νικ Κύργιος: Έκλεισε τα 26 του χρόνια ο Αυστραλός (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Νικ Κύργιος: Έκλεισε τα 26 του χρόνια ο Αυστραλός (vids)
Ο Νικ Κύργιος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις, γιορτάζει τα 26α γενέθλια του και όλοι περιμένουν την επιστροφή του στα κορτ.

Νικ Κύργιος, ετών 26!

Ο Αυστραλός που γενήθηκε στην Καμπέρα στις 26 Απριλίου 1995 κλείνει σήμερα τα 26 του χρόνια και συνεχίζει να προσθέτει... χρώμα στο παγκόσμιο τένις.

Κύργιος: «Δεν θεωρώ ότι οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ είναι οι θεοί του αθλήματος»

Γιος Έλληνα που έχει τις ρίζες του στην Ήπειρο και Μαλαισιανής ξεκίνησε από μικρός να παίζει τένις αλλά παράλληλα λάτρευε το μπάσκετ. Τεράστιο ταλέντο, κατέκτησε Australian Open στα Juniors αλλά και τίτλους στο διπλό σε Grand Slam.

Η νίκη κόντρα στον Ναδάλ

Το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του ως άνδρας θα το κάνει το 2014 στο Wimbledon. Ήταν στο Νο144 και κέρδισε στον 4ο γύρο το Νο1 κόσμου τον Ράφα Ναδάλ για να φτάσει στους "8" και να αποκλειστεί από τον Μίλος Ράονιτς.

Ο Νικ Κύργιος έχει να λέει ότι δεν έχει ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αφού έχει 2 νίκες σε 2 παιχνίδια, ενώ με τον Ράφα Ναδάλ έχει 3 νίκες σε 8 αγώνες και με τον Ρότζερ Φέντερερ έχει 1/8.

Κύργιος για Τζόκοβιτς: «Δεν θα γίνει ποτέ ο καλύτερος όλων των εποχών»

Έχει 21 top-10 νίκες εκ των οποίων μια κόντρα σε Νο1 (Ναδάλ) και 6 απέναντι σε Νο2.

Έξι τίτλοι σε εννέα τελικούς

Ο Νικ Κύργιος έχει μόλις 6 τίτλους καριέρας σε 9 τελικούς. Σε Grand Slam έχει φτάσει σε προημιτελικό στο Wimbledon (2014) και στο Australian Open (2015).

Ο πιο σημαντικός τελικός που έχει παίξει ήταν στο Cincinnati Masters 2017 όπου και ηττήθηκε από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Τσιτσιπάς: «Το μαύρο πρόβατο της ATP ο Κύργιος»

Έχει φτάσει έως το Νο13 κόσμου το 2016 και σήμερα είναι στο 56. Συνολικά έχει 164 νίκες και 94 ήττες. Έχει 99 εβδομάδες στο top-20.

Για χρόνια είχε παρτενέρ στο διπλό τον Θανάση Κόκκινακη ενώ έχει υπάρξει και στο διπλό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το ΝΒΑ και οι επιθέσεις

Είναι μεγάλος φαν του NBA και των Boston Celtics. Έχει κάνει τατουάζ τον Κόμπε Μπράιαντ και τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Από την άλλη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν ρωτήθηκε για τον Νικ είχε δηλώσει πως είναι σαν το "Ρόντμαν για το τένις" ενώ στην ιστορία πέρασε η "φάρσα" που του έκανε μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Κάποτε ο Τσιτσιπάς είχε δημοσιεύσει το τηλέφωνο του Νικ για να του κάνει πλάκα!

Γιατί ο Νικ Κύργιος δεν είχε ποτέ προπονητή;

Δεν έχει προπονητή αφού όπως λέει δεν τον έχει ανάγκη ενώ είναι γνωστός για τις "τρέλες" του στους αγώνες αλλά και για τις δηλώσεις τους κατά μεγάλων παικτών όπως είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Μπόρις Μπέκερ και άλλων.

«Ο Κοκκινάκης π@#$%ε τη φίλη σου» (gTV+pics)

Στην ιστορία πέρασε η "επίθεση" στον Βαβρίνκα αφού είχε πει εν ώρα αγώνα στον Ελβετό ότι ο Κοκκινάκης έχει σχέση με την κοπέλα του, την Ντόνα Βέκιτς. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι μόνιμα στο στόχαστρο του και ειδικά στα χρόνια του covid-19 και μετά από το φιάσκο στο Adria Tour στη Σερβία και στην Κροατία.

Τις ελεύθερες ώρες παίζει μπάσκετ και ασχολείται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ όπως έχει δηλώσει δεν μπορεί να κάνει μεγάλες σχέσεις και θέλει ν' αλλάζει συχνά τις κοπέλες του.

Τα video με θέμα τον Νικ Κύργιος κάνουν "θραύση" στο YouTube.

 

Τελευταία Νέα