Μπακς - Χιτ 114-116

Φώτης Καρακούσης
Μπακς - Χιτ 114-116

bet365

«Έσπασαν» καρδιές στη «φούσκα του Ορλάντο» με τους Χιτ να επικρατούν των Μπακς με 116-114 σε ένα ματς που κρίθηκε σε νεκρό χρόνο με δύο βολές του Μπάτλερ. Αχρείαστο το φάουλ του Αντετοκούνμπο στην τελευταία φάση ενώ ο ηγέτης των Χιτ είχε κάνει ήδη το σουτ και είχε αστοχήσει.

Απίστευτο παιχνίδι στη «φούσκα του Ορλάντο» ήταν το game 2 της ημιτελικής φάσης των playoffs για την Ανατολή. Οι Χιτ που ήταν συνεχώς μπροστά στο ματς, είδαν τους Μπακς να είναι έτοιμοι στα τελευταία 4 δεύτερα να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ του Αντετοκούνμπο στον Μπάτλερ σε νεκρό χρόνο, έδωσε το δικαίωμα στον φόργουορντ των Χιτ να κάνει το 116-114 και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Μαϊάμι που έκανε το 2-0 στην σειρά.

Ένα ματς που πραγματικά μπορείς άνετα να σταθείς στο τελευταίο και μόνο λεπτό, όπου και τα είδαμε όλα. Αρχικά οι Χιτ έδειξαν να καθαρίζουν το ματς, όταν στο 113-107, ο Γιάνναρος που ως εκείνο το σημείο είχε 9/11 βολές, έχασε και τις δύο. Εκεί όμως που όλα έδειχναν χαμένα, τα λάθη των τυπικά φιλοξενουμένων και σκληρή άμυνα των... ελαφιών πήγαν να φέρουν τα πάνω-κάτω. Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του, αλλά αυτός που ισοφάρισε σε 114-114 ήταν ο Μίντλετον.

Τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος οι διαιτητές είδαν φάουλ στον Ντράγκιτς και λέμε είδαν γιατί δεν φάνηκε να υπήρξε, ο Σποέλστρα δεν μπορούσε να πάρει challenge γιατί σε μια ακατανόητη ενέργεια το είχε πάρει μόλις στο 8-8 του αγώνα (στο ξεκίνημα δηλαδή) και το είχε χάσει και έτσι ο Μίντλετον πήγε στην γραμμή του φάουλ. Ευστόχησε και στις τρεις ισοφαρίζοντας τον αγώνα, αλλά ακόμα είχαμε να δούμε και άλλα.

Στην επαναφορά μετά το τάιμ άουτ η μπάλα πήγε στον Μπάτλερ, αυτός με τον Μάθιους να είναι γαντζωμένος επάνω του έκανε το σουτ, αλλά ακριβώς ένα δέκατο πριν το τέλος, ο Αντετοκούνμπο του έκανε φάουλ με το αριστερό χέρι. Ενα καθαρό αλλά αχρείαστο φάουλ από τον Έλληνα φόργουορντ, με τον Μπάτλερ να ευστοχεί και στις δύο βολές και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Καλύτεροι οι Χιτ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς

Στα του αγώνα οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, παίρνοντας από την αρχή ένα προβάδισμα που κρατούσαν συνέχεια. Οι Μπακς στο διάστημα αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα και έπρεπε να φτάσουμε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου για να περάσουν μπροστά με 91-90. Στο σημείο εκείνο όμως είχαμε την αντίδραση των Χιτ που με ένα 13-2 ανέβασαν και πάλι την διαφορά στους 10 πόντους. Μια διαφορά που σιγά-σιγά έπεφτε για να φτάσουμε στο χιτσκοκικό φινάλε στο οποίο η ομάδα του Μαϊάμι έκανε το 2-0 στις νίκες.

Τα τρίποντα και τα λάθη έκαναν την διαφορά

Ο αγώνας εκτός φυσικά του τελευταίου λεπτού, όπου και τα είδαμε όλα, κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στα τρίποντα αλλά και στα λάθη. Έξω από την γραμμή των 6.75 οι Χιτ είχαν 17/45, ενώ οι Μπακς 7/25. Δηλαδή 10 περισσότερα για τους νικητές. Όσον αφορά τα λάθη ήταν 14 για τα... ελάφια και 10 για τους Χιτ, από τα οποία όμως τα τρία τα έκαναν στο τέλος που πήγαν να χάσουν το ματς μέσα από τα χέρια τους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντράγκιτς με τον Σλοβένο να σταματά στους 23 πόντους, έχοντας 17 στο πρώτο ημίχρονο, ο Χίρο είχε 17, ο Κρόουντερ 16 και ο Αντεμπάγιο 15. Για τους ηττημένους ο Αντετοκούνμπο είχε 29, ο Μπίντλετον 23 και από 16 οι Μπλέντσο και Λόπεζ.

 

NBA Τελευταία Νέα