Τι έκαναν στην Euroleague Ντόνσιτς, Πέτζα, Τζινόμπιλι και Πάου πριν πάνε στο ΝΒΑ (pic & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Τι έκαναν στην Euroleague Ντόνσιτς, Πέτζα, Τζινόμπιλι και Πάου πριν πάνε στο ΝΒΑ (pic & vids)
Η Euroleague Greece συγκρίνει τα στατιστικά στην Euroleague των Λούκα Ντόνσιτς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Μανού Τζινόμπιλι και Πάου Γκασόλ τη χρονιά ακριβώς πριν μεταπηδήσουν στο ΝΒΑ.

Υπάρχουν πολλών ειδών παίκτες. Καλοί, κακοί, αδιάφοροι, θεαματικοί, σπουδαίοι, τεράστιοι, μύθοι.

Χωρίς δεύτερη σκέψη για το παιχνίδι του μπάσκετ οι Πέτζα Στογιάκοβιτς, Πάου Γκασόλ και Μανού Τζινόμπιλι ανήκουν στην τελευταία, αυτή των μύθων του αθλήματος.

Υπάρχει κι η κατηγορία «Λούκα Ντόνσιτς» αφού ο Σλοβένος δεν έχει κάτι όμοιο του και στα 18 του χρόνια πρωταγωνιστεί στην Euroleague και ετοιμάζεται να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η Euroleague Greece με τη βοήθεια μίας κάρτας του «hoopshype» συγκρίνει τα στατιστικά των τεσσάρων αυτών παικτών στην τελευταία του σεζόν στην Euroleague πριν πάνε στο ΝΒΑ.

ΠΟΝΤΟΙ

Με τη σεζόν να τρέχει ο Λούκα Ντόνσιτς έχει μέσο όρο 20.9 πόντους, νούμερο το οποίο είχε μόνο ο Πέτζα Στογιάκοβιτς φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Πάου Γκασόλ της Μπαρτσελόνα είχε 18.5 και ο Μανού Τζινόμπιλι της Κίντερ σκόραρε 15.9/

ΑΣΙΣΤ

Ο Σλοβένος απέχει αρκετά από τους υπόλιπους με 4.2 ασίστ ανά ματς. Ακολουθεί ο Αργεντινός με 3 τελικές πάσες σε κάθε αγώνα, ο Πέτζα με 1.5 και ο Γκασόλ με 0.6.

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Ο Ντόνσιτς είναι γκαρντ και μαζεύει 6.1 ριμπάουντ. Ο Πάου Γκασόλ είναι σέντερ κι έπαιρνε 6 «σκουπίδια» μέσο όρο. Ο Σερβοέλληνας είχε 3.6 κι ο Αργεντινός 3.8.

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

Ο Μανού έκλεβε 2.5 φορές σε κάθε ματς τη μπάλα από κάποιον αντίπαλό του. Πολύ χαμηλότερα τα νούμερα των άλλων τριών.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ

Ο Ισπανός σέντερ με την Μπαρτσελόνα σούταρε εντός παιδιάς με 66.6% με τους άλλους τρεις παίκτες να έχουν χαμηλότερα, αλλά παρόμοια μεταξύ τους ποσοστά (Ντόνσιτς 49.6%, Τζινόμπιλι 45%, Στογιάκοβιτς 42.6%).

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Λιγότερες προσπάθειες, αλλά πιο εύστοχος ο Πάου Γκασόλ ο οποίος είχε 50% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Ακολουθούν κατά σειρά Ντόνσιτς (36.8%), Στογιάκοβιτς (35.99) και Τζινόμπιλι (34%).

Βασική διαφορά πως ο Ντόνσιτς σουτάρει τρίποντο από τα 6.75 ενώ οι άλλοι τρεις από τα 6.25.