Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Η πορείας της εθνικής γυναικών μέχρι τον τελικό στο Σπλιτ

Δημήτρης Ντζάνης
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Η πορείας της εθνικής γυναικών μέχρι τον τελικό στο Σπλιτ

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών σε λίγες ώρες απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Ισπανία παίζει για το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ και το Gazzetta σας θυμίζει την πορεία της μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών το βράδυ της Παρασκεής (9/9, 21:30) αντιμετωπίζει την Ισπανία στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Στην πορεία της η εθνική ομάδα έδωσε επτά αγώνες, πετυχαίνοντας έξι νίκες, ενώ ηττήθηκε από την Ολλανδία στη φάση των ομίλων.

Από τις έξι αυτές νίκες ασφαλώς και ξεχωρίζουν αυτές επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα και της Ιταλίας στον ημιτελικό.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει σημειώσει μέχρι σήμερα 104 γκολ (μ. όρ. 14,8 ανά αγώνα) και έχει δεχθεί μόλις 44 (μ. όρ. 6,2).

Ας θυμηθούμε τη μέχρι σήμερα πορεία της στη διοργάνωση, ως προθέρμανση για τον μεγάλο τελικό.

Αρχή με τρελή ανατροπή κόντρα στην Ουγγαρία

Η πορεία της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ άρχισε στις 27 Αυγούστου με ντέρμπι κόντρα στην Ουγγαρία και μία νίκη τεράστιας σημασίας, με 9-8, που άλλαξε με το καλημέρα την πορεία της στο τουρνουά.

Μια νίκη απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου Ουγγαρία, που ήρθε με ένα σερί 3-0 στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης και σε συνδυασμό, έπειτα της νίκης της Ολλανδίας άνοιξε διάπλατα το δρόμο στην εθνική ομάδα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον Α' Όμιλο, που θα έφερνα και πιο εύκολο αντίπαλο στον προημιτελικό.

Νίκη με 21 γκολ διαφορά επί της Ρουμανίας

Την επόμενη ημέρα οι διεθνείς παίκτριες είχαν εύκολο έργο απέναντι στη Ρουμανία, επικρατώντας με 24-3 και έχοντας στο νου το νέο ραντεβού με την Ολλανδία.

Η ανώδυνη ήττα από την Ολλανδία

Όπως και στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, έτσι και τώρα η Ολλανδία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εθνική ομάδα. Ήταν μια ανώδυνη ήττα με 13-8, καθώς το 1-2 στον όμιλο δεν μπορούσε να «σπάσει», με την Ολλανδία να κατακτά την πρώτη θέση στον όμιλο.

Σε χαλαρούς ρυθμούς τη Γερμανία

Τα δύο τελευταία παιχνίδια για την εθνική ομάδα στον Α' Όμιλο είχαν περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας για τα νοκ άουτ παιχνίδια και κυρίως τον ημιτελικό με την Ιταλία, που ερχόταν. Στο πρώτο από αυτά η επικράτηση επί της Γερμανίας με 13-3 ήρθε με άνετο τρόπο.

Αυλαία στον όμιλο με +20 επί της Κροατίας

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, με μια ακόμα ευρεία νίκη, επί της διοργανώτριας Κροατίας (24-4), με την εθνική ομάδα να έχει μπροστά της τον προημιτελικό με το Ισραήλ.

Εύκολα και το Ισραήλ και ημιτελικός

Το Ισραήλ, παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια υπό τις τεχνικές οδηγίες του Δημήτρη Μαυρωτά, δεν ήταν δυνατό να απειλήσει την Ελλάδα, η νέα νίκη με 14-4 ήρθε με άνεση, για να κλείσει ο μεγάλος ημιτελικός με την Ιταλία.

Κυρίαρχη επί της Ιταλίας και τελικός

Πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια η εθνική ομάδα νίκησε με επιβλητικό τρόπο την Ιταλία με 12-9 και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Ισπανία.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα