Ουγγαρία - Ελλάδα 8-9: Ονειρεμένη πρεμιέρα η εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό

Δημήτρης Ντζάνης
Ουγγαρία - Ελλάδα 8-9: Ονειρεμένη πρεμιέρα η εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό

bet365

Με ένα μαγικό φίνις και τρία γκολ σε δύο λεπτά η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών έστειλε στο... βυθό την Ουγγαρία, επικράτησε με 9-8 και έκανε ονειρεμένη πρεμιέρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Με τρία σερί γκολ στο τελευταίο δίλεπτο η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών νίκησε την Ουγγαρία 9-8 στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ.

Mε buzzer beater από την Ελευθερία Πλευρίτου, 8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος η εθνική ομάδα πέτυχε κάτι που λες πως δεν γίνεται και όμως τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου το πέτυχαν, με μια ανατροπή που θα μνημονεύεται για χρόνια και δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη συνέχεια του τουρνουά.


Εκρηκτικό ξεκίνημα και ανατροπή στην ανατροπή

Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας για τρία οκτάλεπτα είχαν καταφέρει να έχουν τα ηνία του αγώνα, απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου Ουγγαρία.
Βασιζόμενη στο εκρηκτικό πρώτο οκτάλεπτο η Ελλάδα προηγήθηκε 3-1 και πήρε πίστη. Ακόμα κι όταν η Ουγγαρία επέστρεψε 3-3, οι οικογένεια Πλευρίτου με τις Μαργαρίτα και Βασιλική έδωσαν νέο προβάδισμα με 5-3.

Η Ιωάννα Χυδηριώτη με θράσος έκανε το 6-3, 6:13 πριν από το τέλος τοτ 3ου οκτάλεπτου. Η Ουγγαρία επέστρεψε στο παιχνίδι, με την Γκρέτα Γκουρισάτι να μειώνει σε 6-5, στα 7:25 πριν από το τέλος. Ήταν η στιγμή που οι Μαγυάρες έκαναν την αντεπίθεσή τους και με συνολικό 4-0 έφθασαν στο 8-6, 2:24 πριν από το τέλος

Μαργαρίτα, Βασιλική, Ελευθερία και... τέζα η Ουγγαρία

Ήταν η στιγμή που πιστέψαμε πως η Ελλάδα πετούσε, μαζί και με δύο χαμένα πέναλτι, μια μεγάλη ευκαιρία.
Όμως στον αθλητισμό τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν και σε δύο λεπτά οι αδερφές Πλευρίτου πρωτωγωνίστησαν σε ένα απίστευτο σενάριο: Η Μαργαρίτα μείωσε 8-7 στον παραπάνω (1:57), η Βασιλική με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε 8-8 (1:01), για να έρθει η λόμπα νίκης από την Ελευθερία 9-8 στα 00:08.

χυδη

Η Σταματοπούλου στις 13 επεμβάσεις και το πρώτο highlight

Και επειδή οι μεγάλες νίκες δεν μπορούν να έρθουν χωρίς τις σπουδαίες τερματοφύλακες, η Ιωάννα Σταματοπούλου είχε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία, είχε 13 αποκρούσεις σε 21 σουτ εντός εστίας, δηλαδή ποσοστό 61,9%. Και μέσα σε αυτές ένα από τα highlight του πρωταθλήματος

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3

Ουγγαρία (Μπίρο): Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μαγκιάρι.

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα