Ρουμανία - Ελλάδα 3-24: Με άνεση και στιλ η εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ

Δημήτρης Ντζάνης
Ρουμανία - Ελλάδα 3-24: Με άνεση και στιλ η εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών έκανε ό,τι ήθελε με αντίπαλο τη Ρουμανία, επικράτησε με 24-3 για τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Μετά το θρίλερ με την Ουγγαρία, αυτή τη φορά η εθνική ομάδα είχε εύκολο έργο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης του Σπλιτ, νίκησε τη Ρουμανία με 24-3 για τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια.

Απέναντι σε μια αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας και σε ένα από τα παιχνίδια με τις τεράστιες διαφορές που βλέπουμε στις πρώτες φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε εύκολη αποστολή απέναντι στη Ρουμανία.

Έχοντας στο νου και το επερχόμενο ντέρμπι με την Ολλανδία, την Τρίτη (30/8, 21:30) η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου ξεκούρασε τις Ελευθερία Πλευρίτου και Έλενα Ξενάκη.

Στη 13άδα μπήκαν οι 18χρονες Χριστίνα Σιούτη και η Στεφανία Σάντα και μαζί με τις άλλες μικρές άρχισαν φουριόζες τον αγώνα. Με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να πετυχαίνει τρία γκολ, τις Σάντα, Τριχά από δύο και την Αθηνά Γιαννοπούλου ένα, η Ελλάδα προηγήθηκε 8-1 στο πρώτο οκτάλεπτο.

Η συνεχής πίεση έφερε και εύκολα γκολ στην κόντρα, με τη διαφορά να φθάνει γρήγορα στο +10 (11-1) και στο 21-1, στην αρχή της 4ης περιόδου και τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο 24-3.

Η Μυριοκεφαλιτάκη με 6 γκολ σε 10 προσπάθειες ήταν η πρώτη σκόρερ για την εθνική ομάδα. Συνολικά η εθνική ομάδα είχε ποσοστό ευστοχίας 64,9% (24/37) και η Ρουμανία 14,3% (3/21).

Τα οκτάλεπτα: 1-8, 0-4, 0-8, 2-4

Ρουμανία (Νέντσιου): Τογκανέλ, Καπρατορέα, Ζεγκάλμι 1, Ντουμίτρου, Μπόντσα, Μπουνέα, Τοτ, Γκαντραμπούρα, Ολτεάνου 1, Ματέι Γκουιμά, Ζίλαγκι, Μέλνιτσουκ, Ντβορζέτσκα

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Σάντα 3, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Μ. Πλευρίτου 2, Σιούτη, Νίνου 1, Πάτρα 2, Τριχά 3, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 6, Σωτηρέλη (6/9 αποκρούσεις).

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα