Η σημασία της βαθμολόγησης των συλλεκτικών καρτών!

Newsroom
Η σημασία της βαθμολόγησης των συλλεκτικών καρτών!
Έχετε μια σπάνια κάρτα; Είναι αριθμημένη; Έχει και το αυτόγραφο του παίκτη που απεικονίζεται. Και μήπως… έχει βαθμολογία από εταιρεία βαθμολόγησης. Συγχαρητήρια, κερδίσατε!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, μια πρωτοποριακή εταιρεία, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την δίψα και την διάθεση μας να δώσουμε στους αμέτρητους φαν του αθλητισμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ευκαιρία να γνωρίσουν το ”hobby” της συλλογής καρτών! Να αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, που θα διακοσμούν το γραφείο, το σπίτι ή την εταιρεία τους, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ και θα κάνουν ατελείωτες συζητήσεις με τους φίλους τους, κυνηγώντας μία καινούργια κάρτα σε ένα μεταμεσονύχτιο live break!

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

...


Πολύ συχνά, θα δείτε μια κάρτα μέσα σε ένα πλαστικό πλαίσιο με κάποια νούμερα και αριθμούς που παραπέμπουν σε κάτι το διαφορετικό από μια απλή κάρτα. Τι ακριβώς είναι αυτό λοιπόν;
Η κατανόηση του τρόπου όσο και του «γιατί» να βαθμολογήσετε μια συλλεκτική κάρτα μπορεί να είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο τόσο για τους νέους συλλέκτες όσο και για τους βετεράνους του hobby. Η βαθμολόγηση είναι μια κρίσιμη διαδικασία για τον προσδιορισμό της αξίας και της κατάστασης αυτών των αντικειμένων. Παρέχει ένα τυποποιημένο σύστημα για την αξιολόγηση της κατάστασης της κάρτας και ορίζει έναν αντικειμενικό βαθμό με βάση ένα σύνολο καθορισμένων κριτηρίων.

Τι είναι η βαθμολόγηση καρτών

Βαθμολόγηση είναι η πρακτική της υποβολής μιας συλλεκτικής κάρτας σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους προκειμένου να ελεγχθεί η αυθεντικότητά της και στη συνέχεια να βαθμολογηθεί η ποιότητά της σε μια κλίμακα 10 βαθμών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκχωρείται ένας συνολικός βαθμός, η κάρτα σφραγίζεται σε μια θήκη που δεν παραβιάζεται και, τέλος, καταχωρείται με έναν μοναδικό σειριακό αριθμό.

...



Τα πλεονεκτήματα της βαθμολόγησης των καρτών περιλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση της γνησιότητάς της, την αντικειμενική αξιολόγηση της ποιότητάς της και ένα σύστημα λογοδοσίας μέσω μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να αυξήσουν, τις περισσότερες φορές, την αξία της κάρτας σε σχέση με μία μη βαθμολογημένη κάρτα σε ίση ή παρόμοια κατάσταση.

Οι Εταιρείες Βαθμολόγησης


Οι Beckett Grading Services (BGS), οι Professional Sports Authenticators (PSA) και οι Sportscard Guaranty (SGC) είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες που χρησιμοποιούνται για τη βαθμολόγηση μιας κάρτας. Εκτός από τις εταιρείες που αναφέρονται εδώ, η αγορά έχει δει αρκετές άλλες εταιρείες βαθμολόγησης να εισέρχονται στον χώρο, αλλά γενικότερα συνιστάται στους συλλέκτες να εμπιστεύονται την βαθμολόγηση των καρτών τους στις κορυφαίες εταιρείες, καθώς η αγοραστική τους αξία είναι σαφώς ανώτερη, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε με μια σύντομη περιήγηση στο eBay.

...

...


Το κόστος της βαθμολόγησης

Οι τελικές χρεώσεις διαφέρουν μεταξύ των εταιρειών βαθμολόγησης καρτών, ωστόσο όλες χρεώνουν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
1. Ο αριθμός των καρτών που υποβλήθηκαν.
2. Ο επιθυμητός χρόνος ολοκλήρωσης για να βαθμολογηθούν και να επιστραφούν οι κάρτες σας.
3. Η αξία της κάρτας.
4. Εάν μια κάρτα που περιέχει αυτόγραφο πρέπει να πιστοποιηθεί καθώς και να βαθμολογηθεί.
5. Εάν η κάρτα έχει κάποιες σπάνιες ιδιαιτερότητες όσος αφορά το μέγεθος ή τις διαστάσεις.

Επίσης, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι απαιτείται να πληρώσετε αμφίδρομη αποστολή. Για αποστολή με επιστροφή, κάθε εταιρεία έχει τη δική της καθιερωμένη δομή αμοιβών η οποία συνήθως περιλαμβάνει και ασφάλιση.

Το Trace ‘n Chase είναι πάντα δίπλα στους συλλέκτες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη έναρξη της συνεργασίας μας με την Beckett Collectibles η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να γίνει ένας ενδιάμεσος κόμβος υποβολής καρτών για βαθμολόγηση στην πιο περιζήτητη υπηρεσία της Beckett, την Beckett Grading Services!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Εμείς αναλαμβάνουμε την αποστολή και οι κάρτες σας είναι 100% ασφαλισμένες. Περιττό να πούμε ότι αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου τα τελωνεία εισαγωγής και εξαγωγής της ΕΕ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το tracenchase.com/grading/beckett-grading/ και να υποβάλετε τις κάρτες σας για βαθμολόγηση.


Η Κλίμακα Βαθμολόγησης

Οι κάρτες βαθμολογούνται με βάση τέσσερις παράγοντες: Κεντράρισμα, Γωνίες, Άκρες και Επιφάνεια.

Κεντράρισμα: Το κεντράρισμα είναι το πλάτος του περιγράμματος και στην ιδανική περίπτωση, το μέγεθος αυτό είναι ίσο από αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω. Ο «στόχος» είναι η κάρτα να είναι «ισορροπημένη».

Γωνίες: Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό και πιο εξονυχιστικό από τα χαρακτηριστικά βαθμολόγησης. Μια κάρτα με τέσσερις αιχμηρές γωνίες μπορεί να μετριάσει άλλες ανησυχίες, ειδικά σε παλαιότερες κάρτες. Μελετήστε και τις τέσσερις γωνίες κοιτάζοντας πρώτα το μπροστινό μέρος της κάρτας και μετά κοιτάξτε το πίσω μέρος της κάρτας. Εάν μια γωνία δείχνει ατέλειες και στις δύο πλευρές, τα μάτια σας πολύ πιθανόν δεν σας κοροϊδεύουν.

Άκρες: Οι τέσσερις άκρες μιας κάρτας είναι επίσης σημαντικές. Κάρτες με σκούρα ή μαύρα περιγράμματα, συνήθως δημιουργούν προβλήματα καθώς οι άκρες πρέπει να είναι αιχμηρές και το χρώμα να είναι σταθερό.

Επιφάνεια: Επιφάνεια είναι η κατάσταση του μεγαλύτερου κομματιού της κάρτας με τις λευκές κηλίδες και τις γρατσουνιές να είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Πολλές φορές είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ένα ελάττωμα στην επιφάνεια και για αυτό είναι σκόπιμο να εξετάσετε την κάρτα κάτω από ένα μεγάλο πρίσμα φωτός που θα δείξει οποιαδήποτε παθογένεια.

Αυτόγραφα: Ο βαθμός του αυτόγραφου σε μια κάρτα δεν έχει καμία σχέση με τον βαθμό που δίνεται στην ίδια την κάρτα. Εάν το μελάνι δεν έχει λερωθεί και το αυτόγραφο δεν έχει ξεθωριάσει, ο βαθμός θα είναι 10. Οι εταιρείες βέβαια βαθμολογούν όλα τα αυτόγραφα που προέρχονται από συσκευασμένα κουτιά και όχι αυτά που είναι υπογεγραμμένα με το χέρι ή αυτοπροσώπως καθώς εκεί απαιτείται μια διαδικασία πιστοποίησης της αυθεντικότητας πρώτα.

Η Beckett βαθμολογεί τις κάρτες σε μια κλίμακα 1-10, με δευτερεύοντες βαθμούς (0,5) και προσφέρει ξεχωριστό βαθμό για κάθε έναν από τους τέσσερις παράγοντες βαθμολόγησης (με τον μέσο όρο να δίνει τον τελευταίο βαθμό), ενώ η PSA και η SGC βαθμολογούν σε μια κλίμακα 1-10, χωρίς να αναλύουν περαιτέρω τις λεπτομέρειες.

...


Οτιδήποτε με βαθμό από 9 και πάνω έχει μεγαλύτερη λογιστική αξία, καθώς το Beckett 9 (γνωστό ως "Mint 9") είναι η κατάσταση που αναμένεται να έχει η κάρτα στην συσκευασία της. Ένας βαθμός 9,5 είναι το Gem-Mint, και είναι ένα αντικείμενο που είναι σχεδόν άψογο και επιθυμούν οι περισσότεροι συλλέκτες. Η Beckett αποκλείει το απόλυτο 10 και έχει πάνω από 19 πιθανούς βαθμούς (μετρώντας και τις υποκατηγορίες), ενώ υπάρχουν μόνο 10 πιθανοί βαθμοί στην PSA.

Συμπερασματικά, η βαθμολόγηση είναι μια κρίσιμη και πολύ σημαντική διαδικασία στον κόσμο των συλλεκτικών καρτών. Παρέχει ένα τυποποιημένο σύστημα για την αξιολόγηση της κατάστασης των καρτών, διασφαλίζει τη γνησιότητα και τη νομιμότητα, συμβάλλει στη δημιουργία αξίας και προστατεύει τόσο τους αγοραστές όσο και τους πωλητές.

Είτε είστε συλλέκτης είτε έμπορος, η βαθμολόγηση είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και συμβάλλει στη διασφάλιση της προστασίας και της διατήρησης των συλλεκτικών αντικειμένων σας.


Αυτά τα ωραία και πολύ ενδιαφέροντα για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code σε όλα τα προϊόντα του Trace ‘n Chase για τους αναγνώστες του Gazzeta καθώς και τον μοναδικό διαγωνισμό στο Instagram για το δαχτυλίδι του Ντιρκ Νοβίτσκι από τους τελικούς του 2011!

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!