Θέλω να πουλήσω τις κάρτες μου στο eBay και... δεν ξέρω πώς!

Newsroom
Θέλω να πουλήσω τις κάρτες μου στο eBay και... δεν ξέρω πώς!
Το «χρηματιστήριο» των συλλεκτικών καρτών κάνει συνεχή limit up και το καλύτερο μέρος για δείτε την επένδυσή σας να «επιστρέφει» είναι το eBay. Εύκολα, απλά και με ασφάλεια!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, μια πρωτοποριακή εταιρεία, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την δίψα και την διάθεση μας να δώσουμε στους αμέτρητους φαν του αθλητισμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ευκαιρία να γνωρίσουν το ”hobby” της συλλογής καρτών! Να αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, που θα διακοσμούν το γραφείο, το σπίτι ή την εταιρεία τους, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ!

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να πουλήσετε μια συλλεκτική κάρτα που αποκτήσατε μετά από έρευνα και ανάλυση;

Πολύ πριν εμφανιστεί το διαδίκτυο, οι συλλέκτες είχαν πολύ περιορισμένες επιλογές για να πουλήσουν τις κάρτες τους, αλλά τα πάντα άλλαξαν με την έλευση της ψηφιακής εποχής και του eBay, καθώς η απλότητα της πλατφόρμας και το σχετικά χαμηλό κόστος έχουν δώσει σε όλους μας πολύ περισσότερες επιλογές.

Στήνοντας το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στο eBay και επιλογές πώλησης

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καταχώρισης καρτών στο eBay, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πωλητή στο eBay και να έχετε και έναν λογαριασμό στο PayPal. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο και να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα, συνίσταται να ανοίξετε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό όψεως, ξεχωριστό από αυτόν που χρησιμοποιείτε για προσωπικά και οικιακά έξοδα και να τον συνδέσετε με το PayPal. Επίσης, είναι έξυπνο να έχετε προμηθευτεί αποθέματα αποστολής και προστασίας της κάρτας όπως φακέλους αλληλογραφίας και ρολό φυσαλίδας καθώς και να έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό στα ΕΛΤΑ, προκειμένου να καταχωρείτε άμεσα τις αποστολές σας ηλεκτρονικά πριν την αποστολή.

Το eBay προσφέρει ποικιλία επιλογών για την πώληση καρτών: παραδοσιακές δημοπρασίες (“auction”), άμεσες πωλήσεις με σταθερή τιμή (“buy It now”) και καλύτερη προσφορά (“best offer”). Σε μια δημοπρασία, η κάρτα καταλήγει στον ενδιαφερόμενο αγοραστή που έχει καταθέσει τη μεγαλύτερη χρηματική προσφορά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ η άμεση αγορά γίνεται όταν ένας πωλητής δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε μια κάρτα σε μια προκαθορισμένη τιμή. Παράλληλα, στην διαδικασία καλύτερης προσφοράς ο αγοραστής και ο πωλητής πραγματοποιούν μια σιωπηρή διαπραγμάτευση και η κάρτα πωλείται σε μια τιμή που συμφωνούν και οι δυο.

....

Δημιουργία τίτλου, φωτογραφίες και περιγραφή κάρτας

Ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, όταν ξεκινάτε να καταχωρείτε τις κάρτες σας, είναι να γνωρίζετε ποια ακριβώς κάρτα καταχωρείτε. Αυτό ισχύει τόσο για τον τύπο της κάρτας όσο και για την κατάστασή της εκάστοτε κάρτας.

Δημιουργήστε τον τίτλο, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους χαρακτήρες, προκειμένου να δηλώσετε με ακρίβεια ποια κάρτα πουλάτε, συμπεριλαμβάνοντας πάντα τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Έτος Έκδοσης
  • Κατασκευαστής
  • Προϊόν (σειρά)
  • Παίκτης
  • Χαρακτηριστικά κάρτας (λίγκα, αυτόγραφο, σειριακός αριθμός, αριθμός κάρτας)

Παράδειγμα: 2018-19 Panini Dominion Luka Doncic Rookie Jersey Auto Gold 10/10 RC BGS Auto 10

....

Επίσης, μεγάλη σημασία έχει και η δήλωση της κατάστασης της κάρτας ως «χρησιμοποιημένης» προκειμένου να προστατεύσετε τον εαυτό σας από έναν αγοραστή που ισχυρίζεται ότι του πουλήσατε μια κάρτα ως καινούρια!

Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα καταχωρώντας μια νέα κάρτα, είναι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την καταχώρηση αυτήν. Έχετε σίγουρα ακούσει τη φράση, «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» και αυτό δεδομένα ισχύει στην περίπτωση αγοράς και πώλησης καρτών στο eBay.

Η προτιμώμενη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα scanner, σε σύγκριση με μια κάμερα, καθώς είναι πιθανότερο και έχει μια καλύτερη εικόνα στο τελικό αποτέλεσμα. Επεξεργαστείτε ή περικόψετε τη φωτογραφία, με τρόπο που βελτιώνει την κατάσταση της κάρτας και φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο για να δείξετε τις γωνίες και τις άκρες της κάρτας!

Χρησιμοποιήστε τον χώρο περιγραφής για να προσθέσετε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την κάρτα και για να εξηγήσετε την ιδιαιτερότητά της. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα, αντιγράφοντας και επικολλώντας τον τίτλο και προσθέτοντας πληροφορίες όπως η μοναδικότητά της (χρυσή, ασημένια, κόκκινη, μπλέ κλπ), ο αριθμός της κάρτας και προφανώς αναφέροντας την ύπαρξη αυτόγραφου ή και αναμνηστικού πάνω στην κάρτα.

Τιμολόγηση της κάρτας και επιλογές πώλησης

Για κάθε συλλεκτική κάρτα, είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνα σας και να αναζητήσετε παρόμοιες πωλήσεις προκειμένου να προσδιορίσετε την τρέχουσα αξία για την κάρτα σας. Μπορείτε για παράδειγμα να δείτε τις δημοπρασίες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, για να λάβετε ένα εύρος τιμών σε πραγματικό χρόνο για τη συγκεκριμένη κάρτα που πουλάτε.

Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τον τρόπο πώλησης. Η κύρια προεπιλογή είναι η «internetική δημοπρασία», με την προαιρετική επιλογή “buy it now”, ενώ η άλλη είναι με την μορφή της «σταθερής τιμής».

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα τιμολόγησης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δημοπρασία αφού επιλέξετε μια αρχική προσφορά, την τιμή της, την επιλογή «αγοράστε τώρα» και τη διάρκεια της καταχώρισης (οι 7 ημέρες είναι η βασική προεπιλογή).

Μην ξεχνάτε ότι όταν πρόκειται για την επιλογή της διάρκειας και του τύπου καταχώρισης, δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρακτική, καθώς διαφορετικοί πωλητές επιλέγουν διαφορετικά πράγματα.

Μέχρι να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση για την αγορά και το πώς αντιδρούν οι συλλέκτες και οι πλειοδότες σε διαφορετικές πτυχές μια καταχώρισης, χρησιμοποιήστε τη διάρκεια 7 ημερών, μια χαμηλή αρχική προσφορά και μια… λογική τιμή στην επιλογή “buy it now”.

Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία μια καταχώρισης με σταθερή τιμή είναι λιγότερη περίπλοκη και εκεί καλείστε να δείξετε υπομονή και στρατηγική, καθώς οι προσφορές που θα δεχτείτε θα είναι ποικίλες, πολλές φορές κάτω από την τιμή που ζητάτε, ενώ θα χρειαστεί να μπείτε σε μια διαδικασίες διαπραγμάτευσης με πιθανούς αγοραστές προκειμένου να συμφωνήσετε σε μια τιμή που θα ικανοποιεί και τους δυο.

* Μην ξεχνάτε επίσης ότι το eBay παρακρατεί ένα ποσό από τις πωλήσεις σας για τις υπηρεσίες που σας προσφέρει και το οποίο ποικίλει ανάλογα με την κατηγορία πώλησης και το χρηματικό ποσό της. Ανατρέξτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογές αποστολής και πολιτική επιστροφής

Το επόμενο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας καταχώρισης, είναι η ολοκλήρωση της ενότητας πληροφοριών αποστολής. Πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε την δυνατότητα αποστολής διεθνώς, μια επιλογή που αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα πώλησης, ενώ ιδανικά θα πρέπει να αποστείλετε το δέμα σας εντός 24 ωρών, προκειμένου ο αγοραστής να παραμείνει ικανοποιημένος.

Μην ξεχάσετε να ορίσετε μια πολιτική επιστροφής, για την περίπτωση που ο αγοραστής δεν μείνει ικανοποιημένος από το προϊόν και θέλει να επιστρέψει την κάρτα. Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη στον αγοραστή και παρέχει ένα υπόβαθρο για οποιαδήποτε μελλοντική διαδικασία επίλυσης διαφορών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσετε ένα προφίλ με ικανοποιημένους αγοραστές, το οποίο θα σας δώσει κύρος στην αγορά και θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους «πελάτες» στο μέλλον.

Συγχαρητήρια! Μόλις καταχωρίσατε την πρώτη σας κάρτα στο eBay!

Μην διστάσετε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας στο eBay, προκειμένου να πάρετε μια ιδέα για το πως περίπου πρέπει να είναι η δική σας σελίδα.

....

Αυτά τα ωραία και πολύ ενδιαφέροντα για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code σε όλα τα προϊόντα του Trace ‘n Chase για τους αναγνώστες του Gazzeta καθώς και τον διαγωνισμό στο Instagram για ένα δαχτυλίδι του Kevin Garnett από το πρωτάθλημα του 2008 και ένα κουτί με 48 συλλεκτικές κάρτες από την σειρά 2020-21 Illusions Basketball Asia Tmall!

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!