Έλληνας συλλέκτης, μόνος, ψάχνει trading cards και… μόλις τις βρήκε!

Newsroom
Έλληνας συλλέκτης, μόνος, ψάχνει trading cards και… μόλις τις βρήκε!
Το hobby των συλλεκτικών καρτών είναι πλέον πιο μαζικό από ποτέ σε ολόκληρο τον πλανήτη και ήρθε η ώρα να μάθετε από πού να ξεκινήσετε την «επένδυση», για να μη χαθείτε στο… ψάξιμο!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, μια πρωτοποριακή εταιρεία, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την δίψα και την διάθεση μας να δώσουμε στους αμέτρητους φαν του αθλητισμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ευκαιρία να γνωρίσουν το ”hobby” της συλλογής καρτών! Να αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, που θα διακοσμούν το γραφείο, το σπίτι ή την εταιρεία τους, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ!

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

Είσαι λοιπόν έτοιμος να ξεκινήσεις τη συλλογή σου, μπαίνεις στο tracenchase.com και μετά από λίγο ψάξιμο, βρίσκεις αυτό που θέλεις και διαβάζεις… άγνωστες λέξεις:

“Hobby Box”, “H2 Box”, “Choice Box”, “Fat Pack”, “Multi-Pack Box, “Fast Break Box”, “Blaster Box”, “Retail Box”, “Hanger Box” και πάει λέγοντας...

“It’s all Greek to me!”

Το hobby των trading cards ανθίζει παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με τη ζήτηση για προϊόντα να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, ενώ και στην Ελλάδα νέοι συλλέκτες κάνουν σιγά σιγά την είσοδό τους στην αγορά, με πολλά ερωτήματα και απορίες να παρουσιάζονται διαρκώς.

Το μεγαλύτερο απ’ όλα; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των διαφορετικών κουτιών! Ο σημερινός οδηγός θα σας βοηθήσει να κατηγοριοποιήσετε τις διαμορφώσεις κουτιών που μπορεί να έχει ένα προϊόν ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν ισχύει απαραίτητα ότι κάθε προϊόν θα διατίθεται σε όλες τις πιθανές διαμορφώσεις.

Hobby box

Ένα κουτί “Hobby “ είναι το βασικό αντικείμενο που αναφέρουν οι περισσότεροι συλλέκτες όταν συζητούν για ένα κουτί με κάρτες. Τα κουτιά “Hobby” περιέχουν συνήθως μεγαλύτερο αριθμό από φακελάκια, ενώ ένα τέτοιο κουτί έχει συνήθως καλύτερες πιθανότητες να περιέχει περισσότερα hits από τα προϊόντα λιανικής (retail boxes) όπως τα κουτιά blaster.

....

Οι πιστοί συλλέκτες που αναζητούν κάρτες μεσαίου ή υψηλού επιπέδου, αυτόγραφα και κάρτες με ενσωματωμένα αναμνηστικά αντικείμενα κυνηγούν συστηματικά κουτιά “Hobby”. Φυσικά, τα κουτιά αυτά τείνουν να είναι περίπου 1,5 έως 2 φορές πιο ακριβά από τις retail εκδόσεις, ωστόσο, οι πιθανότητες να πετύχετε ένα ωραίο hit από ένα κουτί “Hobby” έναντι ενός κουτιού retail, είναι σημαντικά μεγαλύτερες, έτσι ώστε να δικαιολογείται αυτό το πρόσθετο κόστος.

Τα κουτιά “Hobby” περιλαμβάνουν μεγαλύτερη ποικιλία καρτών για αρχάριους συλλέκτες (κάτι που δεν είναι διαθέσιμο στα κουτιά λιανικής) κάνοντάς το ιδανικό για κάποιον που ξεκινάει την συλλογή του και θέλει να αποκτήσει όσο περισσότερες κάρτες μπορεί!

Οι συλλέκτες αθλητικών καρτών υψηλών προδιαγραφών που έχουν το βλέμμα τους σε επώνυμες σειρές όπως η “Immaculate Collection” και η “National Treasures”, η “Topps Dynasty” και η “Topps Five Star” ή το “Upper Deck The Cup” δεν έχουν άλλη επιλογή σε αυτό το θέμα.

Αυτά τα σετ, όπως και τα περισσότερα άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας αθλητικών καρτών, διανέμονται αποκλειστικά σε μορφή κουτιού “Hobby” .

Για παράδειγμα, μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές παγκοσμίως, η “Prizm Basketball” στην έκδοση “Hobby” περιλαμβάνει 12 φακελάκια με 12 κάρτες, σύνολο 144 κάρτες με μέσο όρο 2 κάρτες με αυτόγραφα, 22 κάρτες Prizm (μια παραλλαγή της βασικής κάρτας) και 10 inserts.

H2 or Hybrid Hobby box

Μια ανάλαφρη εκδοχή ενός κουτιού “Hobby”, το Η2 προσφέρει συνήθως λιγότερες κάρτες συνολικά και λιγότερα hits, αλλά περιλαμβάνει παραλλαγές που βρίσκονται μόνο σε κουτιά «Hobby”. Αποτελεί μια «μεσοβέζικη» λύση από άποψη σύγκρισης κόστους ανάμεσα σε κουτιά «Hobby” και κουτιά λιανικής.

Choice box

Το κουτί “Choice” αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη έκδοση ενός κουτιού “Hobby”, καθώς περιλαμβάνει μεν λιγότερες κάρτες, αλλά εγγυάται συνήθως ένα αυτόγραφο και κάποια αποκλειστικά parallels ή inserts. Για παράδειγμα, η έκδοση “Prizm Basketball Choice Box” περιλαμβάνει 1 φακελάκι με 8 κάρτες συνολικά, αλλά με μέσο όρο 1 αυτόγραφο, 2 ασημένια Prizms, 3 έγχρωμα Prizms (Blue, Yellow and Green) και 2 άλλες παραλλαγές prizms.

....

Fast Break box

Μια ακόμη συμπυκνωμένη έκδοση ενός κουτιού “Hobby” είναι και το κουτί “Fast Break” το οποίο επίσης περιλαμβάνει ένα αυτόγραφο κατά μέσο όρο, αλλά και περίπου 90 κάρτες με κάποια μοναδικά parallels σε διάφορους χρωματισμούς (Blue, Red, Purple, Pink, Bronze, and Neon Green).

Blaster box

Ένα “Blaster Box” είναι ένα μικρότερο κουτί με κάρτες, που πωλείται συνήθως σε καταστήματα λιανικής με μικρό αριθμό συσκευασιών. Ανάλογα με το προϊόν και το άθλημα, μπορεί να υπάρχουν έως και 4 ή 5 συσκευασίες ή έως και 12 έως 15 συσκευασίες. Κατά κανόνα, τα κουτιά “blaster”, εκτός από τη χαμηλότερη τιμή ανά πακέτο περιλαμβάνουν επίσης ένα πακέτο μπόνους που μπορεί να έχει ειδικά parallels ή inserts. Για παράδειγμα, η έκδοση “Prizm Basketball Blaster Box” περιλαμβάνει 6 φακελάκια με 4 κάρτες (σύνολο 24 κάρτες) με μέσο όρο 1 ασημένια Prizm, 3 καρτες “Ice Prizms”, 2 prizms και 3 inserts, ενώ περιλαμβάνει και αποκλειστικά κάρτες της παραλλαγής “Base Green Pulsar Prizms”.

Retail box

....

Κάτι ανάμεσα σε ένα κουτί blaster και σε ένα κουτί “Hobby”, είναι ένα κουτί λιανικής (retail), το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά με την πρόθεση να πωλείται σαν μια μεμονωμένη συσκευασία λιανικής. Σε αντίθεση με τα κουτιά “Hobby”, τα retail boxes συνήθως δεν περιλαμβάνουν εγγυημένες επιτυχίες και σε αντίθεση με τα κουτιά blaster, συχνά δεν περιλαμβάνουν κανενός είδους bonus.

Το μεγαλύτερο «όφελος» από την αγορά συσκευασιών λιανικής είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά φθηνότερα από τα αντίστοιχα κουτιά “Hobby”. Για παράδειγμα, η έκδοση «Prizm Basketball Retail Box» περιλαμβάνει 24 φακελάκια με 4 κάρτες, σύνολο 96 κάρτες με μέσο όρο 12 prizms και 12 inserts.

Mega box

Τα Mega Boxes μοιάζουν περισσότερο με ένα κουτί “Hobby”, επειδή περιέχουν περισσότερες κάρτες και συνήθως προσφέρουν καλύτερα εγγυημένα parallels, και είναι επίσης προϊόντα λιανικής που περιέχουν συνήθως αποκλειστικές παραλλαγές καρτών, όπως parallels που δεν μπορούν να βρεθούν σε κανένα άλλο τύπο κουτιού. Για παράδειγμα, η έκδοση 2020-21 Panini Mosaic Basketball Mega Box περιλαμβάνει 10 φακελάκια με 8 κάρτες, σύνολο 80 κάρτες με μέσο όρο 1 Ασημένια Prizm και 10 Mega Box Exclusive Mosaic Prizms ανα κουτί ενώ περιλαμβάνει επίσης και την αποκλειστική παραλλαγή Mosaic Pink Fluorescent Prizm!

Hanger box/pack

....

Τα κουτιά “hanger” ονομάζονται έτσι, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να κρέμονται από ένα γάντζο ή μια κρεμάστρα, αντί να τοποθετούνται σε ένα ράφι και περιέχουν συχνά μόνο δύο ή τρία πακέτα λιανικής μέσα σε αυτά. Μερικές φορές, θα έχουν και ένα πακέτο bonus με κάρτες αποκλειστικά για λιανική, ενώ -όπως και τα κουτιά blaster- προορίζονται για πώληση σε καταστήματα λιανικής.

Fat Pack / Multi-Pack Box

Ένα κουτί “fat pack” είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει! Ένα «χοντρό» πακέτο με φακελάκια που περιέχουν 25-35 κάρτες, δίνοντας την δυνατότητα στον συλλέκτη να αποκτήσει ένα μεγάλο αριθμό καρτών με ένα μόνο κουτί, καθώς και κάποια αποκλειστικά parallels ή inserts και κάποιες φορές και αυτόγραφα! Ένα από τα πιο δημοφιλή “fat packs”, το 2021-22 “Panini Contenders Basketball Cards Fat Pack”, περιλαμβάνει 12 φακελάκια με 22 κάρτες, σύνολο 264 κάρτες με μέσο όρο 3 inserts και 1 parallel, προσφέροντας την δυνατότητα στον συλλέκτη να βρει τα αποκλειστικά “Game Ticket Green” & “Game Ticket Purple”.

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα στην αγορά, τα διάφορα κουτιά έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, όποτε το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το τι ψάχνετε από ένα κουτί με κάρτες και τι είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε.

Αυτά τα δύο πράγματα πιθανότατα θα διαμορφώσουν σχεδόν κάθε απόφαση αγοράς κουτιού. Αν σας αρέσουν οι premium κάρτες, τα κουτιά “Hobby” είναι πιθανότατα εκείνα τα οποία πρέπει να διαλέξετε, αλλά αν είστε απλός συλλέκτης, έχετε μια ποικιλία από επιλογές πολλών κουτιών μικρότερης οικονομικής εμβέλειας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Trace ‘n Chase μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη και κάθε γούστο!

Αυτά για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code σε όλα τα προϊόντα του Trace ‘n Chase για τους αναγνώστες του Gazzeta.

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!