NBA Fantasy: Αν παίζεις σε Dynasty Leagues, ετοιμάσου να γίνεις συλλέκτης!

Newsroom
NBA Fantasy: Αν παίζεις σε Dynasty Leagues, ετοιμάσου να γίνεις συλλέκτης!
Το ΝΒΑ Fantasy είναι πιο hot από ποτέ, με εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον πλανήτη να ξενυχτούν για μια ασίστ και μια εύστοχη βολή και αποτελεί ιδανικό «φροντιστήριο» για όσους ετοιμάζονται να ασχοληθούν με τις συλλεκτικές καρτες!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, μια πρωτοποριακή εταιρεία, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την δίψα και την διάθεση μας να δώσουμε στους αμέτρητους φαν του μπάσκετ και των σπορ γενικά σε Ελλάδα και Ευρώπη την ευκαιρία να γνωρίσουν το ”hobby” της συλλογής καρτών, καθώς και να αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, που θα διακοσμούν το γραφείο, το σπίτι ή την εταιρεία τους!

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

Η γνώση είναι πάντα δύναμη φυσικά και ήρθε η ώρα να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να ασχοληθεί κάποιος με το #thehobby, ιδίως για όσους βλέπουν ΝΒΑ και παίζουν fantasy sports!

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκινώντας με ένα βασικό αξίωμα στο “hobby” των καρτών, ότι οι κάρτες των rookie παικτών έχουν πάντα την μεγαλύτερη αξία. Πάντα όμως!

....

Ε λοιπόν, από την στιγμή που παρακολουθείς το μπασκετάκι και παίζεις και fantasy, δεν χρειάζεται να κανείς τίποτα απολύτως παρά να επιλέξεις σε ποια κατηγορία παίκτη μπορείς να «επενδύσεις», χτίζοντας το χαρτοφυλάκιο σου αντίστοιχα. Το μπάσκετ και το ΝΒΑ -πέρα από το γεγονός ότι είναι το μοναδικό 100% global πρωτάθλημα- είναι αρκετά εύκολο να το παρακολουθήσεις, καθώς τα ρόστερ είναι σχετικά μικρά και η κάθε ομάδα έχει περίπου 20 παίκτες (600 συνολικά για ολόκληρο το ΝΒΑ).

....

Ας δούμε λοιπόν συγκεκριμένα κάποιες ενδεικτικές κατηγορίες, για τους τρόπους με τους οποίος κάποιος που ξεκινάει τώρα να γίνει συλλέκτης, μπορεί να χτίσει σταδιακά ένα χαρτοφυλάκιο με διάφορες κατηγορίες παικτών, επενδύοντας και το αντίστοιχο ποσό.

Να διευκρινίσουμε και κάτι άλλο! Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να συλλέξεις κάρτες και το να αγοράσεις packs ή boxes, όπου δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα, δεν είναι -πλέον- η μοναδική επιλογή. Η εξέλιξη του #thehobby εχει επιτρέψει στους συλλέκτες εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης καρτών που επιθυμούν, καθώς πλέον μπορούν να στοχεύσουν συγκεκριμένα σε κάρτες μεμονωμένων παικτών ή να μπουν στην διαδικασία να κυνηγήσουν παίκτες από συγκεκριμένη ομάδα, μέσω των live breaks, την πιο hot εμπειρία στον κόσμο των trading cards.

“Rookies”

Για όσους παίζουν σε dynasty ή keeper fantasy leagues, οι rookies κάθε σεζόν είναι το «ψωμοτύρι τους, καθώς ο ενθουσιασμός και η προσμονή για έναν παίκτη που θα πάρουν στην ομάδα τους (και θα τους καταστήσουν το απόλυτο φαβορί) είναι διάχυτος.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι ρουκαδες, όσο καλοί και αν είναι, παραδοσιακά δυσκολεύονται την πρώτη τους χρονιά στο ΝΒΑ, με πολλά λάθη και άσχημα ποσοστά. Από την άλλη, η αγοραστική τους αξία των rookies απογειώνεται προτού καν πατήσουν το πόδι τους στο γήπεδο και είναι αντίστοιχη ή ακόμη μεγαλύτερη με τον ενθουσιασμό που προκαλούν οι κάρτες των νεοφερμένων σε κάθε σεζόν του ΝΒΑ. Αρκεί βέβαια ο εκάστοτε πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης να αποδείξει στο παρκέ ότι δικαιολογεί το hype που τον συνόδευε πριν μπει στο ΝΒΑ…

Η συλλογή rookies καρτών έχει μεγάλο ανταγωνισμό και συνήθως κοστίζει για τα πρωτοκλασάτα ονόματα (Luka Doncic, LaMelo Ball, Zion Williamson, Ja Morant), αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν παίκτες σχετικά άγνωστοι, που δεν έχουν μεγάλο hype, αλλά καταφέρνουν με το παιχνίδι τους να ανεβάσουν κατακόρυφα την χρηματιστηριακή τους αξία. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Tyrese Maxey, που είχε επιλεχτεί στον τέλος του 1ου γύρου του draft πέρυσι από του 76ers, παίζοντας μόλις 15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, αλλά φέτος η καριέρα του έχει απογειωθεί μετά και την αποχώρηση του Ben Simmons από την ομάδα.

....

«Ψαγμένοι»

Για τους σκληροπυρηνικούς του αθλήματος, αυτή είναι παραδοσιακά η κατηγορία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί σε περίπτωση που ο manager δικαιωθεί, του δίνει αδιαμφισβήτητα “bragging rights”. Είναι η κατηγορία του παίκτη που θα επιλέξει έναν (συνήθως νεαρό) παίκτη, πιστεύοντας ότι έχει προοπτική να ξεπεράσει την εκτιμώμενη αξία του.

Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση, είναι αυτή του Desmond Bane, του οποίου η αξία είχε πέσει πριν το draft, μετά από 4 χρόνια στο κολέγιο, καθώς υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για το μέγεθός του, συντελώντας στην επιλογή του μόλις στην 30η θέση του 1ου γύρου. Η εξέλιξη του μέσα σε 2 μόλις χρόνια είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, καθώς πέρυσι έχασε στο νήμα το βραβείο του «Πιο Βελτιωμένου» της σεζόν, ενώ φέτος έχει μέσο όρο 22 πόντους και αποτελεί έναν από τους πυλώνες μιας εξαιρετικής νεανικής ομάδας στο Μέμφις! Και προφανώς, η αγοραστική αξία των καρτών του, έχει και την ανάλογη απογείωση καθώς κινούνται σε νούμερα πρωτοκλασάτων αστέρων του ΝΒΑ.

....

«Βετεράνοι»

Η αντίστοιχη «επένδυση» μπορεί να γίνει και με βετεράνους του ΝΒΑ, από την στιγμή φυσικά που έχουν κάποιο «ταβάνι» ακόμη. Όπως έχουμε πει, οι κατηγορίες καρτών είναι πολλές και οι περισσότερες από αυτές είναι κυριολεκτικά μοναδικές! O Chris Paul για παράδειγμα, είναι ένας καταξιωμένος playmaker (όχι ιδιαίτερα συμπαθής ίσως…) με πλούσια καριέρα, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη κατακτήσει έναν τίτλο. Ο συλλέκτης που έχει επενδύσει σε αυτόν, ευελπιστεί στην άνοδο της αξίας του μελλοντικά, στο ενδεχόμενο κατάκτησης ενός πρωταθλήματος ή στη σχεδόν βέβαιη είσοδό του στο Hall of Fame, ώστε να «εξαργυρώσει» τις κάρτες του CP3.

....

Το βασικό συμπέρασμα από την αρχική μας ανάλυση είναι το ποσό ευμετάβλητη είναι η αγορά των καρτών του ΝΒΑ, όπως και η αξία των παικτών στο fantasy και επομένως το πώς το περιθώριο κέρδους είναι εξαιρετικά ανοιχτό και αντίστοιχο με τις επιλογές που κάνει ένας manager στο draft, επενδύοντας στον αντίστοιχο παίκτη.

Αυτά για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code σε όλα τα προϊόντα του Trace ‘n Chase για τους αναγνώστες του gazzeta και βεβαίως τον διαγωνισμό με το δαχτυλίδι του Lebron από το πρωτάθλημα του 2016!

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!