Μελιδώνη στο gazzetta.gr για Μπεκατώρου: «Πάντα την θαύμαζα αλλά πλέον ο θαυμασμός μου δεν έχει ταβάνι»

Αντώνης Πατσούρας
Μελιδώνη στο gazzetta.gr για Μπεκατώρου: «Πάντα την θαύμαζα αλλά πλέον ο θαυμασμός μου δεν έχει ταβάνι»

bet365

Η "ασημένια" Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης, Άντι Μελιδώνη, μιλάει στο gazzetta.gr για την δύναμη ψυχής της Σοφίας Μπεκατώρου και τον απεριόριστο θαυμασμό που νιώθει για εκείνη.

Το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Σοφία Μπεκατώρου με την Αιμιλία Τσουλφά, κατακτούσαν το χρυσό μετάλλιο στα 470 ενώ η Άντι Μελιδώνη ως μέλος της εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδος κέρδιζε το ασημένιο μετάλλιο.

Η πορεία τους αν και σ' άλλα αθλήματα παράλληλη.

Τόσο η Σοφία όσο και η Άντι έφτασαν στην κορυφή του κόσμου και της Ευρώπης με μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η Μπεκατώρου συνεχίζει ακόμη να "τρέχει" ως αθλήτρια και να ψάχνει διάκριση στις θάλασσες του κόσμου ενώ η Μελιδώνη είναι προπονήτρια στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Ο ΝΟΒ τους ενώνει. Η Άντι είναι περισσότερα από 30 χρόνια στον όμιλο και η Σοφία είχε αγωνιστεί για κάποια χρόνια με τα χρώματα του. Σήμερα μαμάδες και οι δυο συναντιούνται στις πισίνες αφού πηγαίνουν τα κορίτσια τους στο πόλο.

Συχνά πυκνά τα λένε και ο θαυμασμός της μιας για την άλλη είναι απεριόριστος. Αυτές τις ημέρες όμως η "ζυγαριά" έγειρε προς τη Σοφία.

Η συναθλήτρια της, η φίλη της, η μάνα Άντι Μελιδώνη μιλάει στο gazzetta.gr με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας για την σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας και της βγάζει το καπέλο.

«Αηδίασα στο άκουσμα της είδησης»

Στο άκουσμα της είδησης "πάγωσε". Όχι ότι δεν έχουν δει πολλά τα μάτια της και δεν έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά της αλλά είναι διαφορετικό να βγαίνει μια φίλη σου, μια συναθλήτρια, ένας άνθρωπος που θαυμάζεις και να μιλάει καθαρά.

«Μόνο αηδία μου προκαλεί όλο αυτό που άκουσα. Αηδία και αποστροφή. Δεν παρακολουθώ αυτές τις ημέρες τα social media γιατί εξοργίζομαι μ' αυτά που διαβάζω», λέει αρχικά η Άντι Μελιδόνη και συνεχίζει: «Θέλω να πληρώσει ο δράστης. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια αλλά θέλω να τιμωρηθεί. Όλο αυτό πρέπει να σταματήσει. Εύχομαι η Σοφία να είναι η τελευταία που κάνει μια τέτοια καταγγελία».

«Πλέον την θαυμάζω απεριόριστα»

Αν και η Άντι Μελιδώνη είναι από τις ελάχιστες αθλήτριες στην Ελλάδα με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με τεράστιες διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την Σοφία Μπεκατώρου.

«Είναι πρότυπο. Πάντα την θαύμαζα αλλά πλέον την θαυμάζω περιόριστα. Δεν υπάρχει πλέον ταβάνι! Είναι δυνατή ως αθλήτρια και ως γυναίκα. Θέλει μεγάλη δύναμη να βγεις και να κάνεις μια τέτοια καταγγελία», σημειώνει η προπονήτρια της Βουλιαγμένης.

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Θέλει τεράστια δύναμη και θάρρος για να βγεις και να μιλήσεις. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για μένα που δεν μίλησε τόσα χρόνια. Πάλεψε όμως και τα κατάφερε. Θα ήταν δύσκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματα της, την ντροπή. Μπορεί να κατηγορείς ακόμη και τον εαυτό σου. Η Σοφία δεν το θυμήθηκε τώρα γιατί απλά δεν το ξέχασε ποτέ».

«Λέω στην κόρη μου να μην μιλάει σε αγνώστους»

Ως μάνα ανησυχεί. Έχει δυο παιδιά. Η κόρη της είναι 7 ετών και κάνει τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό. «Δεν πάγωσα μόνο ως γυναίκα αλλά και ως μάνα. Ανησυχώ δεν στο κρύβω. Η κόρη μου είναι 7 ετών και φοβάμαι.

Της λέω να μην πλησιάζει κανένα και να μην μιλάει σε κόσμο που δεν γνωρίζει. Επιτέλους πρέπει να παρθούν μέτρα αλλά οφείλουμε να βοηθήσουμε όλες και όλοι μας. Η Σοφία έδειξε το δρόμο με την πράξη της», τονίζει η Ολυμπιονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση: «Του είπα όχι, αλλά ασέλγησε επάνω μου»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με την Σοφία Μπεκατώρου: «Δεν θυμήθηκε τώρα, δεν ξέχασε ποτέ» (pics)

Το video της Κορακάκη για την Σοφία Μπεκατώρου: «Να κοιμούνται με φόβο οι θύτες και όχι τα θύματα»

 

Τελευταία Νέα