Άντι Μελιδώνη: Μια ζωή στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Αντώνης Πατσούρας
Άντι Μελιδώνη: Μια ζωή στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

bet365

Η νέα προπονήτρια της γυναικείας ομάδας, Άντι Μελιδώνη, είναι στον όμιλο από το 1991 και δεν έχει λείψει ούτε μια ημέρα.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι σ' ένα σύλλογο για 29 χρόνια και να συνεχίζεις;

Να έχεις περάσει από τις ακαδημίες, από την γυναικεία ομάδα ως παίκτρια, να έχεις γίνει αρχηγός, να είσαι στη συνέχεια προπονήτρια στις ακαδημίες και όταν οι συνθήκες έχουν ωριμάσει να είσαι πλέον η νέα προπονήτρια της γυναικείας ομάδας.

Από την μια η Άντι Μελιδώνη και από την άλλη ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης. Η Άντι είναι στον ΝΟΒ από το 1991 και ένα βράδυ του Αυγούστου (4/8) η διοίκηση ανακοίνωσε πως αυτή η κοπέλα που ήρθε κορίτσι στο Λαιμό και είναι πλέον μαμά δυο παιδιών είναι η νέα προπονήτρια της μεγάλης ομάδας.

Το όνομα της είναι Αντιόπη αλλά την φωνάζουν Άντι. Η καταγωγή της γιαγιάς της είναι από την Μυτιλήνη και εκείνη το λέει με περηφάνεια. Εάν την ρωτήσεις πόσους τίτλους έχει κατακτήσει με την γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης δεν θυμάται να σου πει.

Δεν ασχολείται μ' αυτά αλλά έχει το ρεκόρ. Την έχουν πει "Αλβέρτη της πισίνας". Η Άντι είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον όμιλο της και ήταν φυσικό επακόλουθο ν' αναλάβει την ομάδα από την στιγμή που δεν συνεχίζει εκεί η σπουδαία Αλεξία Καμμένου.

Πρωταθλήματα 10, Ευρωπαϊκά 5

Η Βουλιαγμένη έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα Ελλάδος. Η Μελιδώνη έχει κερδίσει τα 10 από τα 11. Επίσης στο παλμαρέ της έχει 2 Τσάμπιονς Καπ (2009, 2010), 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης (2009, 2010) και ένα Λεν Τρόφι (2003).

Για χρόνια ήταν αρχηγός. Αμυντικός που πάντα έπαιζε με πάθος και "λυσάει" για την ομάδα της. Της ξέφυγε το Κύπελλο αφού όταν ξεκίνησε η διοργάνωση είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ως προπονήτρια στην Ακαδημία έχει να επιδείξει 3 πρωταθλήματα Ελλάδος και ίσως πάρει και 4ο εάν διεξαχθεί ο τελικός στις νεάνιδες.

Κεφάλαιο για την εθνική

Η Άντι Μελιδώνη (γεν.1977) είναι τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό πόλο.

Είναι μια από τις ελάχιστες αθλήτριες στην Ελλάδα που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, και σε Ευρωπαϊκό πρωταθλημα.

Χρόνια και χρόνια στην ομάδα. Μεγάλωσε με άλλες σπουδαίες αθλήτριες και δίδαξε με την σειρά της νεότερες.

Ο Γιάννης και η Άντι στην Α1

Τη νέα περίοδο στην Α1 πόλο ανδρών και γυναικών θα έχουμε ένα ζευγάρι στους πάγκους. Η Άντι Μελιδώνη θα κάτσει στον πάγκο της Βουλιαγμένης στις γυναικές και ο Γιάννης Κατρουζανάκης συνεχίζει φυσικά με μεγάλες βλέψεις στον Απόλλωνα Σμύρνης (Άνδρες).

Η Μυτιληνιά και ο Κρητικός παντρεύτηκαν το 2013 και έχουν δυο παιδιά. Την Ηρώ που είναι 6,5 χρονών και τον Νικόλα που είναι 1,5.

Πεισματάρα, δουλευταρού, μεθοδική και με τον δικό της τρόπο ξέρει πάντα να κερδίζει τον άλλο και να πετυχαίνει τους στόχους της.

H Άντι κλείνει 29 χρόνια στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και συνεχίζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 13 «γοργόνες» που χάρισαν στην Ελλάδα το μοναδικό της μετάλλιο (pics)

Μελιδώνη: «Πόσο θα ήθελα να ήμουν στη Βαρκελώνη»

Μελιδώνη: «Καμιά φορά τα παραμύθια βγαίνουν αληθινά»


 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα