Οι 6 ευρωπαϊκές κούπες του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (pics)

Οι 6 ευρωπαϊκές κούπες του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (pics)

bet365

Δυο πρωταθλήματα, δυο κύπελλα και δυο Σούπερ Καπ Ευρώπης είναι ο απολογισμός τίτλων για τον ΝΟΒ στην υδατοσφαίριση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος στην ιστορία που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στην υδατοσφαίριση για την Ελλάδα.

Είναι επίσης ο πρώτος που έφτασε στα 6 ευρωπαϊκά τρόπαια με τον Ολυμπιακό να τον ισοφαρίζει το 2018. Οι ομάδες υδατοσφαίρισης του ομίλου κυριάρχησαν για χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης και η γυναικεία είναι η μοναδική στη χώρα με 5 ευρωπαϊκά τρόπαια.

Όλα άρχισαν το 1997 με την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο ΟΑΚΑ μ' αντίπαλο την πανίσχυρη Ρόμα. Πρωταγωνιστής εκείνη την εποχή ήταν ο σημερινός ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος και σήκωσε την κούπα στον αέρα!

Αυτός είναι και ο μοναδικός τίτλος του ανδρικού τμήματος. Οι γυναίκες όμως μετά από το Λεν Τρόφι του 2003, από το 2009 έως το 2010 κατέκτησαν 4 κούπες στη σειρά!

Ας θυμηθούμε τις μεγάλες αυτές στιγμές με χρονολιγική σειρά (από την τελευταία έως την πρώτη).

Σούπερ Καπ (2010)

Σούπερ Καπ (2010)

Τσάμπιονς Καπ (2010)

Τσάμπιονς Καπ (2010)

Σούπερ Καπ (2009)

Σούπερ Καπ (2009)

Τσάμπιονς Καπ (2009)

Τσάμπιονς Καπ (2009)

Λεν Τρόφι (2003)

Λεν Τρόφι (2003)

Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1997)

Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1997)

Είναι ο τελευταίος χρονικά τίτλος της σπουδαίας εκείνης ομάδας. Τη σεζόν 2009-10 η Βουλιαγμένη κερδίζει το πρωτάθλημα Ευρώπης και ο Εθνικός το κύπελλο Ευρώπης.

Έτσι το Σούπερ Καπ είναι ελληνικός...εμφύλιος και θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2010 στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Η Βουλιαγμένη που δεν έχει αντίπαλο εκείνη την εποχή στην Ευρώπη επικρατεί εύκολα με 13-5. Για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου σκοράρουν από 3 φορές η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Αγγελική Γερόλυμου ενώ από 2 γκολ σημειώνουν η Άντι Μελιδώνη, η Κική Λιόση και από ένα η Χριστίνα Τσουκαλά, η Σοφία Κόνουκ (Ρωσία) και η Ντίνα Κουτέλη.

Είναι ο 6ος ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Είναι η χρονιά που η Κέρκυρα φιλοξενεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός του 2010 στην υδατοσφαίριση γυναικών. Η Βουλιαγμένη έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Καπ το 2010 και ο Ολυμπιακός θέλει ν' απαντήσει.

Το Final-4 θα διεξαχθεί στο νησί του Ιουνίου με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη. Μαζί τους είναι η ρωσική Κίνεφ Κίρισι και η ιταλική Οριζόντε Κατάνια.

H Κίρισι είναι η εθνική Ρωσίας και η Βουλιαγμένη η εθνική Ελλάδος. Οι δυο ομάδες φτάνουν στον τελικό της 10ης Απριλίου. Η ελληνική θα επικρατήσει με 10-7 και θα κάνει το back to back!

Προπονήτρια είναι η Αλεξία Καμμένου. Πρώτη σκόρερ είναι η Χριστίνα Τσουκαλά με 3 γκολ ενώ την ακουλουθούν με 2 η διεθνής Αμερικανίδα Χέιδερ Πέτρι (που είχε ήδη 3 Ολυμπιακά μετάλλια), η Άντι Μελιδώνη (αρχηγός) ενώ από ένα πετυχαίνουν η Γιούλη Λαρά, η Αντιγόνη Ρουμπέση και η Κική Λιόση.

Τερματοφύλακας της ομάδος ήταν η Ισπανίδα Πατρίσια Ντελ Σότο που κάνει δίδυμο με την Έλενα Κούβδου η οποία το 2011 είναι η τερματοφύλακας της Ελλάδος όταν κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Στη σύνθεση ξεχωρίζει η σπουδαία Εύη Μωραϊτίδου (Ασημένια Ολυμπιονίκης), η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Αγγελική Γερόλυμου, η Ντίνα Κουτέλη και η Μαρκέλλα Παντελίδη.

Η Βουλιαγμένη θα γίνει εκείνο το βράδυ η δεύτερη ελληνική ομάδα που κατακτά δυο φορές την κούπα μετά από την Γλυφάδα (ΑΝΟΓ) αλλά η μοναδική που θα κερδίσει δυο τίτλους στη σειρά.

Η Βουλιαγμένη θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που κατακτά Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2009 και λίγους μήνες αργότερα θα παίξει στον τελικό με την κυπελλούχο Ευρώπης για ακόμη μια κούπα.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 5/10/2009 στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης στο Λαιμό και αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι η ρωσική Στουρμ Τσέχοφ.

Η Βουλιαγμένη θα επικρατήσει εκείνο το απόγευμα με 11-6. Στο 2ο και στο 3ο οχτάλεπτο η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου "έτρεξε" σερί 7-0! Πρώτη σκόρερ με 4 γκολ είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Από δυο γκολ θα πετύχει η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Κική Λιόση, η Αγγελική Γερόλυμου ενώ θα σκοράρει και η Εύη Μωραϊτίδου.

Είναι το πρώτο πρωτάθλημα Ευρώπης της Βουλιαγμένης.

Το Final-4 του 2009 θα "φιλοξενηθεί" στο Κίρισι της Ρωσίας και εκτός από την οικοδέσποινα Κίνεφ Κίρισι και τη Βουλιαγμένη συμμετέχει η Οριζόντε Κατάνια αλλά και η Χόνβεντ.

Η Βουλιαγμένη είχε παίξει στον τελικό του 2008 και είχε γνωρίσει τη... σφαγή μέσα στην Ιταλία με την Κατάνια να παίρνει το τρόπαιο με σκορ 14-13! Η σειρά της όμως είχε φτάσει.

Με γκολ στο φινάλε του ημιτελικού θα επικρατήσει με 8-7 της Χόνβεντ και θα παίξει στον τελικό της 5ης Απριλίου θα παίξει με την Κατάνια η οποία είχε στη σύνθεση της παίκτριες όπως η Ντι Μάριο και η Βίλα!

Η Βουλιαγμένη επικρατεί με 12-9 και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από 3 γκολ θα πετύχουν η Κική Λιόση και η Ντίνα Κουτέλη ενώ από 2 η Αλέξανδρα Ασημάκη, η Χριστίνα Τσουκαλά και η Άντι Μελιδώνη.

Στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου αγωνίζονται επίσης οι: Ντελ Σότο, Πέτρι, Αλεξάκη, Λαρά, Βαν Νόρμαν, Κούβδου,Γερόλυμου, Παντελίδη και Χρυσικοπούλου.

Μεγάλη απούσα από τον τελικό είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση ενώ η Καμμένου αφιερώνει την κούπα στον Άκη Τσαταλιό.

Η 20η Απριλίου 2003 είναι μια ημέρα σταθμός για το ελληνικό πόλο. Μια από τις ... πολλές. Εκείνη την ημέρα δυο ελληνικές ομάδες κατακτούν ισάριθμες ευρωπαϊκές κούπες και μάλιστα στην Αθήνα!

Η Γλυφάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Βουλιαγμένη είναι κυπελλούχος Ευρώπης. Η Βουλιαγμένη φιλοξενεί τον όμιλο του Final-4 στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Έχει απέναντι της την ρωσική Σκιφ Μόσχας, την ολλανδική Χετ Ράβιν και την ουγγρική Ζέντες. Δεν υπάρχει τελικός και την κούπα κερδίζει η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς.

Η Βουλιαγμένη στη 2η ημέρα επικρατεί με 13-5 της Ζέντες στις 19/4 και θέλει απλά μια ισοπαλία την Κυριακή με την Χετ Ράβιν για να πάρει την κούπα.

Η ομάδα του Γιώργου Κατσούλη κερδίζει με 5-3 την Χετ Ράβιν στον "τελικό" και είναι κυπελλούχος Ευρώπης. Στο τελευταίο παιχνίδι 2 γκολ πετυχαίνει η Εύη Μωραϊτίδου και από ένα η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Γιούλη Λαρά και η Ντίνα Κουτέλη.

Στην ομάδα παίζουν μεταξύ άλλων η Μελιδώνη, η Πετσάλη, η Χαραλαμπίδου, η Ανρδιανάκη, η Κάντζου. Η Βουλιαγμένη τερματίζει με 6β και η Σκιφ με 4 (έχασε με 6-5 από τον ΝΟΒ).

Το ημερολόγιο έγραφε 22 Μαρτίου 1997. Το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ είναι γεμάτο. Η Βουλιαγμένη είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που παίζει σε τελικό Ευρώπης.

Είναι το Κύπελλο Κυπελλούχων. Αντίπαλος της είναι η ιταλική Ρόμα. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία το σκορ είναι 9-9 και η Βουλιαγμένη έχει πλέον πολλές ελπίδες για την κούπα απέναντι στην ομάδα που παίζει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ο Τίμπορ Μπένετεκ (Ουγγαρία).

Η Βουλιαγμένη επικρατεί στο ΟΑΚΑ με 7-6 της Ρόμα και είναι Κυπελλούχος Ευρώπης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Γιαννουρής και πρόεδρος ο Κυπελλούχος Ευρώπης με την ΑΕΚ (μπάσκετ) ο Χρήστος Ζούπας!

Η βασική επτάδα της Βουλιαγμένης εκείνη την εποχή αποτελούνταν από τον Γιώργο Ρέππα, τον Γιώργο Ψύχο, τον Δημήτρη Μάζη, τον Γιώργο Μαυρωτά, τον Τεό Λοράντο, τον Τόνυ Κουτσογιάννη και τον Γιώργο Αφρουδάκη ενώ παίζουν και οι: Βασίλης Λαμπάτος , Ζάχος Αφρουδάκης, Σπύρος Μπουλουγουράς, Νίκος Καφετζόπουλος, Διονύσης Σταθόπουλος, Τζώρτζης Μουριάδης, Δημήτρης Τσίκλος.

Ξένος της ομάδας είναι ο Πέταρ Τρμπόγιεβιτς. Στον τελικό 3 γκολ θα πετύχει ο Γιώργος Αφρουδάκης, 2 ο Γιώργος Ψύχος και από ένα οι Κουτσογιάννης, Λοράντος.