ΑΕΚ: Η αναμονή για Γιόνσον και η επιμονή για Πινέδα

ΑΕΚ: Η αναμονή για Γιόνσον και η επιμονή για Πινέδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αναμονή για Γιόνσον και η επιμονή για Πινέδα

bet365

Η ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του Γκατσίνοβιτς βρίσκεται σε φάση αναμονής της απάντησης του 29χρονου Δανού χαφ, παραμένει στο «παιχνίδι» για τον 26χρονο Μεξικανό μέσο, ενώ θέλει να τρέξει πριν την Ολλανδία και το θέμα των δύο βασικών στόπερ.

Την ώρα που επικρατεί «τρέλα» από τους φίλους της ΑΕΚ για ένα εισιτήριο διαρκείας στην OPAP Arena κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας διάθεσής τους, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο «τρέχει» κανονικά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ήδη η Ένωση έχει ανακοινώσει την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και το ιδανικό σενάριο θα ήταν να προχωρήσει και με τις άλλες κινήσεις κυρίως σε άμυνα και μεσαία γραμμή πριν την έναρξη του βασικού σταδίου στην Ολλανδία στις 12 Ιουλίου. Άλλωστε ήδη μετράμε μέρες πριν την πρώτη συγκέντρωση στα Σπάτα την ερχόμενη Κυριακή, με τους παίκτες της ΑΕΚ από την Παρασκευή και το Σάββατο να περνάνε από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Η επόμενη μεταγραφική εξέλιξη που περιμένει η ΑΕΚ είναι αυτή του Γενς Γιόνσον, από τον οποίο πλέον αναμένει την απάντησή του. Το Gazzetta αποκάλυψε το ταξίδι του 29χρονου Δανού μέσου με τη σύντροφό του στην Αθήνα και πλέον το... μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια του. Η πρόταση της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένη και φαίνεται να τον καλύπτει, με τετραετές συμβόλαιο και αποδοχές ύψους 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Η οριστική του απόφαση αναμένεται ανά πάσα στιγμή μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες, όπως είχαμε αναφέρει. Φαίνεται πως ο ίδιος περιμένει να αξιολογήσει συνολικά τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του, έχοντας ως προτεραιότητα την Ισπανία. Η προσφορά της Ένωσης πάντως είναι πολύ ικανοποιητική και εκεί ποντάρει η ΑΕΚ προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» του παίκτη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Κάντιθ.

Φυσικά, πάντα παραμένει ανοικτή και η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα, η οποία έχει γίνει... σίριαλ λόγω Θέλτα. Η ΑΕΚ βρίσκεται πάντα στο... κόλπο επιδιώκοντας δανεισμό με οψιόν αγοράς, την ώρα που ο ισπανικός σύλλογος εξακολουθεί να ψάχνει πώλησή του από αυτό το καλοκαίρι. Τέτοιες προτάσεις έχουν προκύψει από Τσίβας και Τολούκα, ωστόσο ο ίδιος ο Πινέδα δεν πείθεται να επιστρέψει στο Μεξικό και θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Η Θέλτα συνεχίζει τα παιχνίδια τακτικής προσπαθώντας να βάλει χρήματα στα ταμεία της από αυτό το καλοκαίρι. Όσο ο χρόνος περνάει όμως και δεν το καταφέρνει, τόσο αυτό θα πηγαίνει υπέρ της πλευράς τoυ 26χρονου Μεξικανού χαφ, ο οποίος βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ λόγω Ματίας Αλμέιδα, καθώς μαζί του είχε εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές στην Τσίβας.

Η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει έτσι σε ολοκληρωτικές αλλαγές στον άξονα της μεσαίας της γραμμής, ενώ κάτι ανάλογο, όπως είναι γνωστό, επιδιώκει να κάνει και με το κέντρο της άμυνας, όπου θέλει να προσθέσει δύο βασικές επιλογές. Και εκεί συνεχίζει τις επαφές με τους στόχους που έχει καταλήξει στη λίστα της, με την περίπτωση του Βιτάο που ανήκει στη Σαχτάρ και αγωνίζεται ως δανεικός στην Ιντερνασιονάλ να υπάρχει πάντα στο προσκήνιο.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα ήταν ιδανικό για τον Αλμέιδα να είχε στη διάθεσή του όλες τις νέες προσθήκες σε άμυνα και κέντρο από την πρώτη μέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία προκειμένου να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερο πάνω στο χτίσιμο της νέας ΑΕΚ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα