ΑΕΚ: Νίκησε αλλά έχει θέματα να λύσει στα playoffs (vids)

ΑΕΚ: Νίκησε αλλά έχει θέματα να λύσει στα playoffs (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Νίκησε αλλά έχει θέματα να λύσει στα playoffs (vids)

bet365

Η ΑΕΚ ναι μεν κατέκτησε σπουδαία νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, που την κρατά όρθια στην ευρωπαϊκή κούρσα ωστόσο θα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της προκειμένου να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στα playoffs και να μην «αυτοκτονήσει» από δικά της λάθη.

H Ένωση επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό (3-0) και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (1-1) και μπορεί με μεγαλύτερη ηρεμία να δει τη συνέχεια της χρονιάς. Ωστόσο, τα προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι παραμένουν. Όπως άλλωστε φάνηκαν γι’ ακόμη μία φορά σε παιχνίδι της, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μπορεί να πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας στο 24' με τον Σέρχιο Αραούχο -όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει στα περισσότερα παιχνίδια της φέτος-, ωστόσο μετά το γκολ του Αργεντινού επιθετικού της, ο Αστέρας πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56’ με τον Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Ριέρα γέμισε με φάουλ μέσα στην περιοχή της Ένωσης και ο Μπαράλες αμαρκάριστος μέσα από το δίδυμο των Τζαβέλλα και Μήτογλου έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, τιμωρώντας γι’ ακόμη μία φορά την ανασταλτική αδράνεια των «κιτρινόμαυρων».

Πέντε γκολ σε τρία ματς

Μετά το γκολ που δέχθηκαν από στατική φάση από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (1-1) οι «κιτρινόμαυροι» είδαν μέσα σε λίγες ημέρες την εστία τους να παραβιάζεται με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά βέβαια όχι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά με κεφαλιά από στατική φάση. Το γκολ του Μπαράλες ήταν και το τρίτο σερί που δέχεται η ΑΕΚ στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα δέχθηκε τρία από τον Παναθηναϊκό, ένα από τον ΠΑΟΚ κι επίσης ένα από τον Αστέρα, δείχνοντας πως χρειάζεται άμεση βελτίωση και σοβαρότητα στην αμυντική της λειτουργία, ενόψει playoffs.

Συνολικά ο Παναγιώτης Τσιντώτας μάζεψε πέντε φορές την μπάλα από τα δίχτυα του σε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της ήταν στη νίκη της επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στις 20 Φεβρουαρίου.

Μπαίνει στα Play Off με την δεύτερη χειρότερη άμυνα

Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος βρίσκει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση, με 46 βαθμούς και απολογισμό τερμάτων 42:28. Παρά το γεγονός ότι μπαίνει στα playoffs με την τρίτη καλύτερη επίθεση (42 γκολ) πίσω από Ολυμπιακό (47) και ΠΑΟΚ (50), στο αμυντικό κομμάτι είναι από τις χειρότερες ομάδες στην ειδική βαθμολογία. Κι αυτό διότι η Ένωση θα ξεκινήσει έχοντας την δεύτερη χειρότερη άμυνα από τις υπόλοιπες ομάδες. Μόνο ο ΟΦΗ έχει δεχθεί περισσότερα τέρματα από την ΑΕΚ (32). Σαφέστατα για να μπορέσει η ΑΕΚ να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα playoffs θα πρέπει να βελτιώσει το αμυντικό της κομμάτι και να μην δέχεται με τόση ευκολία γκολ.

vath
Η ειδική βαθμολογία των playoffs

«Πουλάει» εύκολα την μπάλα

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι η πέμπτη ομάδα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με το Wyscout, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό χαμένης κατοχής. Συγκεκριμένα 2626 φορές έχουν δώσει οι «κιτρινόμαυροι» την μπάλα σε αντίπαλο. Μόνο οι Ιωνικός, Απόλλωνας Σμύρνης, Ατρόμητος, Άρης και Λαμία έχουν… προσφέρει περισσότερες φορές την κατοχή σε αντίπαλη ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

β
Ο πίνακας από το Wyscout με την ΑΕΚ να είναι η πέμπτη ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό χαμένης κατοχής

Παραχωρεί εύκολα φάουλ

Το κύριο πρόβλημα της ΑΕΚ (αν όχι την τελευταία διετία) από την αρχή της σεζόν είναι η αμυντική της συμπεριφορά. Οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίζουν προβλήματα στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων, οι θέσεις που παίρνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι λανθασμένες, ενώ φαίνεται πως λείπει και η συγκέντρωση στους ποδοσφαιριστές της όταν βρίσκονται σε θέση άμυνας. Ειδικά όταν οι αντίπαλοι επιχειρούν γεμίσματα από στατικές φάσεις, όπως έκανε ο Αστέρας Τρίπολης και σκόραρε με τον Μπαράλες. Η ΑΕΚ όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί από το Wyscout είναι η τρίτη ομάδα που έχει κάνει τα περισσότερα φάουλ. Συγκεκριμένα, μετράει 453 φάουλ κατά και βρίσκεται πίσω από ΟΦΗ (469) και Απόλλωνα Σμύρνης (491). Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αρης, Παναθηναϊκός, οι ομάδες δηλαδή που θα αντιμετωπίσει η Ένωση στα playoffs μαζί με τους Κρητικούς έχουν τα λιγότερα έως τώρα. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ έχει 368 φάουλ, ο Παναθηναϊκός 377, ο Ολυμπιακός 378, ο Άρης 422 ενώ όπως προαναφέραμε ο ΟΦΗ έχει 16 περισσότερα από την ΑΕΚ.

f
Ο πίνακας από το Wyscout με την ΑΕΚ να είναι η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος με τα περισσότερα φάουλ κατά

Εν κατακλείδι ναι μεν η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και μπορεί με μεγαλύτερη ηρεμία να δει τη συνέχεια της χρονιάς, ωστόσο για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να μην καταρρεύσει πάλι από δικά της λάθη, θα πρέπει να «συμμορφωθεί» αγωνιστικά στα playoffs.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα