ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Δεν μπορεί να τον νικήσει ούτε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά! (vids)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Δεν μπορεί να τον νικήσει ούτε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά! (vids)

bet365

Παρότι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για 71 λεπτά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιγγάρα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να τον νικήσει ούτε αυτή τη φορά, καθώς ο Κούρτιτς ισοφάρισε στο 36' το γκολ του Λιβάι Γκαρσία (28') και η Ενωση είχε ανούσια υπεροχή ως το τέλος του ματς.

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 20' λόγω αποβολής του Τσιγγάρα, ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος σε ακόμα ένα ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ φεύγοντας με το 1-1 από το ΟΑΚΑ. Η Ένωση προηγήθηκε με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 28' με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 36' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς. Οι κιτρινόμαυροι είχαν μια φλύαρη υπεροχή σε όλη την αναμέτρηση έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τους ασπρόμαυρους με σφιχτή ανασταλτική λειτουργία να παίρνουν σχετικά εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας. «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ» από την κιτρινόμαυρη εξέδρα.

Έτσι ξεκίνησαν Οφρυδόπουλος και Λουτσέσκου

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ είχε τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα, τους Αραούχο, Μάνταλο, Σιμάνσκι και Μοχαμαντί στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Στο τέρμα ήταν φυσικά ο Τσιντώτας, στο αριστερό άκρο της άμυνας επανήλθε ο Μοχαμαντί, στο δεξί παρέμεινε ο Ρότα, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο διατηρήθηκε ο Τζαβέλλας με τον Βράνιες. Στον άξονα ο Σιμάνσκι επέστρεψε πλάι στον Σιμόες, με τον Μάνταλο να ξεκινάει αυτή τη φορά σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ξεκίνησε ο Αραούχο που είχε έρθει από τον πάγκο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέφερε στην ενδεκάδα τόσο τον Κούρτιτς όσο και τον Άκπομ. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον και Λύρατζης από αριστερά προς τα δεξιά, Κούρτιτς και Τσιγγάρας ήταν το δίδυμο στον χώρο του κέντρου με τον Αουγκούστο να κινείται μπροστά τους. Ζαμπά και Μπίσεσβαρ ξεκίνησαν στα δύο «φτερά» με τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Σκόρερ οι Λιβάι και Κούρτιτς, με δέκα ο ΠΑΟΚ από το 20'

Ο ΠΑΟΚ πήγε να πιάσει στον ύπνο την ΑΕΚ με δύο ευκαιρίες με τον Αουγκούστο στο πρώτο πεντάλεπτο. Αρχικά το σουτ του Βραζιλιάνου έξω από την περιοχή πέρασε άουτ και έπειτα το αδύναμο πλασέ του μετά από γέμισμα του Μπίσεσβαρ το έσωσε ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ προσπαθούσε με υπομονή να κυκλοφορήσει την μπάλα και να χτίσει από την άμυνα, με τους ασπρόμαυρους όμως να πιέζουν ψηλά δυσκολεύοντας την ανάπτυξή της. Στο 16' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Τσιγγάρας πήγε με τις τάπες στο καλάμι του Αραούχο, ο Φάμπρι αρχικά έβγαλε κίτρινη, αλλά στη συνέχεια κλήθηκε από το VAR και άλλαξε την απόφασή του αποβάλλοντας τον μέσο του ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η Ένωση άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητική. Όμως στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία πήρε και το προβάδισμα. Στο 28' ο Μάνταλος έφερε γλυκά με γέμισμα την μπάλα στην περιοχή και ο Λιβάι Γκαρσία με ένα εντυπωσιακό άλμα νίκησε με κεφαλιά τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι μπορεί να είχαν τον έλεγχο με παίκτη παραπάνω και να μην απειλούνταν, ωστόσο μια στιγμή αμυντικής αδράνειας αρκούσε στον ΠΑΟΚ για να το εκμεταλλευτεί και να ισοφαρίσει. Στο 36' στην εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς το τείχος της ΑΕΚ με τους Μάνταλο και Μοχαμαντί άνοιξε, η μπάλα έσκασε και ο Τσιντώτας στην κλειστή του γωνία δεν κατάφερε να αποκρούσει. Το 1-1 ήταν γεγονός.

Η ΑΕΚ πήγε να αντιδράσει άμεσα καθώς δύο λεπτά μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης κράτησε με μια μεγάλη επέμβαση το 1-1 όταν μετά το σκάψιμο της μπάλας από τον Αραούχο απέκρουσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου.

Φλύαρη υπεροχή της ΑΕΚ, κράτησε εύκολα το 1-1 ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ συνέχιζε και στο δεύτερο μέρος να αναπτύσσεται κυρίως από τη δεξιά πλευρά με Λιβάι Γκαρσία και Ρότα πάνω στον Βιεϊρίνια. Οι κιτριμόμαυροι κυκλοφορούσαν συνεχώς την μπάλα φτάνοντας στα όρια της αντίπαλης περιοχής, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν άφηναν... εκατοστό χώρου, τη στιγμή που περίμεναν να χτυπήσουν βγάζοντας κάποια αντεπίθεση.

Ο Οφρυδόπουλος βλέποντας ότι η ΑΕΚ χρειάζεται καλύτερη τελική ενέργεια πέρασε στο 55' τον Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι, αλλά και τον Άμραμπατ αντί του Λιβάι, ο οποίος ωστόσο ήταν κινητικός στο ματς. Η Ένωση πολιορκούσε τα καρέ του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει τελικές, πέρα από το σουτ του Μοχαμαντί στο 63' που βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το σκηνικό δεν άλλαζε με την ΑΕΚ να κλείνει τους ασπρόμαυρους στην περιοχή τους, δίχως όμως να διαθέτει ούτε εμπνεύσεις ούτε αυτοματισμούς.

Ο Λουτσέσκου είχε ήδη αντικαταστήσει τον κακό στο ματς Μπίσεσβαρ με τον Καντουρί, ενώ στη συνέχεια άλλαξε και τον Κούρτιτς με τον Σβαμπ για να φρεσκάρει το κέντρο, τη στιγμή που ο Οφρυδόπουλος ψάχνοντας λύσεις μεσοεπιθετικά άλλαξε τον αρνητικό Τσούμπερ με τον Τάνκοβιτς, αλλά και τον Ρότα με τον Μισελέν. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Οφρυδόπουλος θέλοντας να γεμίσει την περιοχή πέρασε τον Ανσαριφάρντ αντί του Μάνταλου με την ΑΕΚ να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Ένα σουτ του Σιμόες στο 83' δεν βρήκε στόχο.

«ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ», άρχισε να φωνάζει ρυθμικά ο κόσμος της Ένωσης βλέποντας την ομάδα του να έχει μια εντελώς φλύαρη υπεροχή, με τον Λουτσέσκου να βάζει φρέσκα πόδια για το τελευταίο πεντάλεπτο με τριπλή αλλαγή προκειμένου να κρατήσει το σκορ και να ψάξει να βρει κάτι στην κόντρα. Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ και το πλασέ του Τάνκοβιτς δεν έβγαλαν τίποτα για την ΑΕΚ με το 1-1 να μένει ως το τέλος και τους οπαδούς της Ένωσης να αποδοκιμάζουν ξανά.

MVP: Ο Κούρτιτς έκανε για ακόμα μια φορά πολύ καλή δουλειά στον άξονα του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρότι δεν είχε κλασικές στιγμές βρήκε με τον χαφ του το γκολ από στατική φάση με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο ύψος του: Ο Πασχαλάκης όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε με καθοριστική επέμβαση το 1-1 μετά το γκολ του Κούρτιτς στην εξ επαφής κεφαλιά του Μάνταλου. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν πολύ κινητικός στη δεξιά πλευρά, σκόραρε το γκολ της ΑΕΚ, αλλά αντικαταστάθηκε στο 55'.

Αδύναμος κρίκος: Η γενικότερη δημιουργία της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά. Φάνηκε πόσο αδούλευτη ήταν η Ένωση τόσο καιρό επί Γιαννίκη καθώς σε 70 λεπτά δεν είχε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για να πάρει τη νίκη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τσιντώτας, αλλά και το τείχος της ΑΕΚ που άνοιξε, στο γκολ φάουλ του Κούρτιτς.

Το στραγάλι: Ο Φάμπρι έδειξε αρχικά κίτρινη στον Τσιγγάρα για το σκληρό φάουλ με τις τάπες στον Αραούχο, αλλά στη συνέχεια κλήθηκε από το VAR για να τσεκάρει τη φάση, αλλάζοντας την απόφασή του και δείχνοντας κόκκινη.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή παίζοντας με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά, αλλά η έλλειψη σχεδίου και δουλειάς στην επιθετική της ανάπτυξη την κράτησε χωρίς νίκη σε ακόμα ένα μεγάλο ματς, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι και έφυγε εύκολα με το 1-1. Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο αδούλευτη ήταν η ΑΕΚ τόσο καιρό επί ημερών Γιαννίκη, που άφησε ένα καταστροφικό έργο στους πέντε μήνες της παρουσίας του στον πάγκο, με τον κόσμο της ΑΕΚ να αποδοκιμάζει στο τέλος φωνάζοντας για αρκετά λεπτά «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ».

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (74' Μισελέν), Σιμόες, Σιμάνσκι (55' Σάκχοφ), Μάνταλος (82' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (55' Άμραμπατ), Αραούχο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (84' Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (84' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66' Καντουρί), Ζαμπά (84' Μουργκ), Άκπομ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα