Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Tυφώνας σάρωσε την Ενωση, φουλ για Ευρώπη! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Tυφώνας σάρωσε την Ενωση, φουλ για Ευρώπη! (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο επί της ΑΕΚ και φουλάρει για play offs και επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Δυο δοκάρια και ευκαιρίες η Ενωση, δυο εκπληκτικές αποκρούσεις ο Τσιντώτας.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, Αλεξανδρόπουλος η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και... φουνταριστός ο Ιωαννίδης.

Για την ΑΕΚ, ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκίνησε το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ρότα, στο αριστερό ο Χατζισαφί και ο Τζαβέλλας με τον Βράνιες οι δύο στόπερ. Σακχόφ και Σιμόες οι κεντρικοί μέσοι. Ο Άμραμπατ ως επιτελικός, Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Το τέλειο ημίχρονο ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ντέρμπι, έβαλε δύσκολα με την πίεση ψηλά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν κρατούσε μπάλα και ήταν εμφανώς αγχωμένος από το μεγάλο πρέπει της αναμέτρησης. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι στιγμές και μια τέτοια άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα.

Ο Αλεξανδρόπουλος στο 14᾽ ανατράπηκε από το άτσαλο μαρκάρισμα του Ρότα εντός περιοχής και ο Αϊτόρ στο 16' άνοιξε το σκορ. Το Τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε και δύο λεπτά αργότερα έβαλε σημαντικές βάσεις νίκης. Ο Παλάσιος πέρασε σαν... αέρας τον Τζαβέλλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-0 στο 18'!

Παρά την ψυχρολουσία η Ένωση έβγαλε αντίδραση, είχε δύο δοκάρια με Καρίμ και Τσούμπερ στο 26' αλλά η άμυνά της ήταν αρκετά ευάλωτη και οι γηπεδούχοι σε τρομερό βράδυ όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους. Ο Αϊτόρ στο 30' έκανε την τέλεια σέντρα, ο Ιωαννίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ανάμεσα στους στόπερ και με προβολή έκανε το 3-0 στην φλεγόμενη Λεωφόρο!

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε την προσπάθεια του Ιωαννίδη από το ύψος της μικρής περιοχής. Το Τριφύλλι έκανε το τέλειο ημίχρονο, πέτυχε τρία γκολ απέναντι σε μια ΑΕΚ, η οποία τα έκανε όλα λάθος. Σε άμυνα και εκτέλεση.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το σκορ

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Γιαννίκης μετά τα πρώτα 45 εφιαλτικά λεπτά για τους κιτρινόμαυρους. Ο Μοχαμαντί πέρασε αντί του Χατζισαφί, ο Μάνταλος αντί του Τσούμπερ και ο Αραούχο πέρασε στη θέση του Ανσαριφάρντ. Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά και ο Αραούχο στο 48' θα μπορούσε να μειώσει, αλλά το αριστερό του σουτ έβγαλε με υπερένταση ο Διούδης σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ που προσπαθούσε να αντιδράσει παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, ξανά με τον Αργεντινό φορ πλησίασε το γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Βέλεθ και πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Η ευάλωτη άμυνα της ΑΕΚ, όμως, μπορούσε να δεχθεί φάση ανά πάσα στιγμή και μέσα σε δύο λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε άλλες δύο τεράστιες στιγμές και για τέταρτο γκολ. Στο 60' ο Τσιντώτας απέκρουσε την κεφαλιά του Σένκεφελντ από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ιωαννίδης στην κόντρα πέρασε και τον Τσιντώτα, αλλά το χλιαρό πλασέ του σταμάτησε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Ρότα.

Ο Γιοβάνοβιτς φρέσκαρε τον χώρο του κέντρου του με τον Κουρμπέλη να περνάει στη θέση του Γκατσίνοβιτς και τους πράσινους να συνεχίζουν να δίνουν χώρο στην ΑΕΚ, αλλά να κλείνουν καλά ανασταλτικά περιμένοντας να χτυπήσουν στην κόντρα. Οι «πράσινοι» έκαναν έξυπνη διαχείριση του σκορ, με την Ένωση παρότι έφτανε στα όρια της περιοχής να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί ουσιαστικά. Ο Γιοβάνοβιτς στο τελευταίο τέταρτο πέρασε και τους Βιτάλ και Καρλίτος αντί των Αλεξανδρόπουλου και Ιωαννίδη. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν στο τελικό 3-0 και πήραν μια σπουδαία νίκη που τόσο πολύ είχαν ανάγκη, με την Ένωση να φεύγει ηττημένη για ακόμα μια φορά από ένα ντέρμπι. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Αϊτόρ αποχώρησε τραυματίας για να αντικατασταθεί από τον Χατζηγιοβάνη.

MAN OF THE MATCH: Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες αν όχι την κορυφαία εμφάνισή του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα ενώ από δική του φοβερή σέντρα, ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0. Ένα γκολ, μια ασίστ, γεμάτο ματς από τον Ίβηρα άσο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Τρομερό παιχνίδι από τον Αργεντινό εξτρέμ που έκανε... πάρτι με τον Χατζισαφί και γενικότερα με όποιον παίκτη της ΑΕΚ έβγαινε πάνω του. Με τρομερή ντρίμπλα και κούρσα έκανε το 2-0 με μία ατομική ενέργεια του κορυφαίου επιπέδου. Δημιούργησε και ένα μοναδικό τετ α τετ για τον Ιωαννίδη και ήταν εξαιρετικός.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στην μεσαία γραμμή, όπως και από τον Ρούμπεν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΚ δημιούργησε τις μεγάλες της στιγμές στο αποψινό ντέρμπι αλλά η αποτελεσματικότητά της ήταν σε τραγικά επίπεδα και θα ήταν απίθανο να διεκδικήσει κάτι από το ντέρμπι όταν δεν μπορούσε να βρει πλεκτό. Ο Βράνιες, ο Τσούμπερ, ο Ανσαριφάρντ, ο Αραούχο δύο φορές αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ρότα στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού κάνει το άτσαλο και αχρείαστο μαρκάρισμα στον Αλεξανδρόπουλο, στο δεύτερο ο Τζαβέλλας πέφτει για τάκλιν σε ένα σημείο όπου απλά απαγορεύεται με αποτέλεσμα να φύγει ο Παλάσιος στο... ξέφωτο ενώ στο τρίτο οι στόπερ της Ένωσης έχασαν τον Ιωαννίδη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή η διαιτησία του Αντόνιο Νόμπρε. Ο Πορτογάλος ρέφερι ήταν ακριβοδίκαιος και είχε την βοήθεια από το VAR στην φάση όπου ορθά έδωσε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην ανατροπή του Αλεξανδρόπουλου από τον Ρότα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός στο έως τώρα πιο κρίσιμο παιχνίδι του στην χρονιά έδειξε χαρακτήρα, αξιοποίησε το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και με 3-0 κόντρα στην ΑΕΚ... αγκάλιασε τα play offs και παράλληλα έφτιαξε την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας με την πρώτη νίκη σε ντέρμπι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (66' Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (76' Βιτάλ), Αϊτόρ (86' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί (46' Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Βράνιες, Σιμόες (74' Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Άμραμπατ, Τσούμπερ (46' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46' Αραούχο)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα