ΑΕΚ: Σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κερδίζει πάντα (vids)

ΑΕΚ: Σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κερδίζει πάντα (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κερδίζει πάντα (vids)

bet365

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρήκε γι’ ακόμη μία φορά νωρίς δίχτυα και συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο, στο τέλος δεν κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είχε διάθεση να επιβάλει το δικό της ρυθμό, πήγε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να περιμένει τον αντίπαλό της και εν τέλει κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Λιβάι Γκαρσία στο 27’.

Νωρίτερα βέβαια και συγκεκριμένα στο 19’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Τσιγγάρα. Κάτι που είχε συμβεί ξανά στην τελευταία νίκη της ΑΕΚ ως γηπεδούχος επί του ΠΑΟΚ, τον Νοέμβριο του 2017. Και τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε μείνει με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Ζαμπράνο και ο Λιβάια είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 25’. Δύο λεπτά απ’ ότι σκόραρε τώρα ο Λιβάι Γκαρσία. Βέβαια, αυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επαναλάβει ότι έκανε πριν από πέντε χρόνια, μιας και μοιράστηκε βαθμούς με τον αντίπαλό της, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα για 70 λεπτά.

Σκόραρε για 17η φορά στο πρώτο ημίχρονο

Κόντρα στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ βρήκε για 17η φορά δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο στο πρωτάθλημα. Όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει μιας και όμως μαρτυρούν οι αριθμοί, το μεγαλύτερο ποσοστό των τερμάτων τους, οι «κιτρινόμαυροι» το έχουν πετύχει πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι 10 φορές που η ΑΕΚ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο, κατάφερε στο τέλος να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Βέβαια, υπήρξαν και φορές που η Ένωση σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο τέλος δεν βγήκε νικήτρια. Συγκεκριμένα επτά φορές.

Ωστόσο, έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και σε δεύτερο ημίχρονο αγώνα πρωταθλήματος, αλλά μόλις τρεις φορές, στις οποίες μάλιστα στο τέλος γεύτηκε τη χαρά της νίκης.

Σκοράρει πριν το μισάωρο και κερδίζει

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι στα ματς που η ΑΕΚ έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, το κάνει ως επί το πλείστον πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, 15 φορές, εκ των οποίων στις εννέα κατέκτησε τους τρεις βαθμούς και στις έξι δε νίκησε. Βέβαια δύο φορές πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και τρεις ηττήθηκε.

Με τον ΠΑΟΚ σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Τα 10 από τα 17 ματς στα οποία η ΑΕΚ σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο και κέρδισε:

1. ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0 (Λε Ταλέκ 07’)
2. Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3 (Λιβάι Γκαρσία 13’)
3. ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0 (Σέρχιο Αραούχο 24’)
4. Βόλος – ΑΕΚ 1-3 (Καρίμ Ανσαριφάρντ 42’)
5. ΑΕΚ – Άρης 2-1 (Γεράσιμος Μήτογλου 15’)
6. ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2 (Νορντίν Άμραμπατ 9’)
7. ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (Ντάμιαν Σιμάνσκι 2’)
8. Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1 (Πέτρος Μάνταλος 21’)
9. Λαμία – ΑΕΚ 0-2 (Λιβάι Γκαρσία 29’)
10. Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2 (Γιώργος Τζαβέλλας 22’)

Τα επτά ματς στα οποία η ΑΕΚ σκόραρε στο 1ο ημίχρονο και δεν κέρδισε:

1. ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3 (Σέρχιο Αραούχο 15’)
2. Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2 (Λιβάι Γκαρσία 13’)
3. ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3 (Σέρχιο Αραούχο 15’)
4. ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2 (Όγκνιεν Βράνιες 14’)
5. ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2 (Καρίμ Ανσαριφάρντ 44’)
6. ΑΕΚ – Βόλος 1-2 (Σέρχιο Αραούχο 21’)
7. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (Λιβάι Γκαρσία 27’)

Τα τρία μοναδικά ματς στα οποία η ΑΕΚ σκόραρε στο 2ο ημίχρονο και κέρδισε:

1. ΑΕΚ – Λαμία 1-0 (Σέρχιο Αραούχο 67’)
2. ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0 (Σέρχιο Αραούχο 52’)
3. ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Πέτρος Μάνταλος 69’)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα