ΑΕΚ - Αστέρας 2-1: Γλυκό φινάλε για το Δικέφαλο, άφησε εκτός Ευρώπης τους Αρκάδες

ΑΕΚ - Αστέρας 2-1: Γλυκό φινάλε για το Δικέφαλο, άφησε εκτός Ευρώπης τους Αρκάδες

bet365

Με γκολ των Αραούχο και Τζαβέλλα η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα που είχε ισοφαρίσει με τον Μπαράλες, πήρε βαθιά ανάσα και άφησε εκτός Ευρώπης τον αντίπαλό της.

Με την ευρωπαϊκή θέση να κινδυνεύει και την ψυχολογία να έχει υποστεί πλήγμα, για την ΑΕΚ η νίκη επί του Αστέρα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σεζόν ήταν μονόδρομος. Από την άλλη οι Αρκάδες επίσης είχαν ως μοναδικό στόχο τη νίκη για την είσοδο στα play offs. Η Ένωση παρουσίασε σε ακόμα ένα ματς ανεπάρκεια στο να δημιουργήσει. Άνοιξε το σκορ με τον Αραούχο στο 24', είδε τον Αστέρα να ισοφαρίζει με τον Μπαράλες στο 56', αλλά ο Τζαβέλλας στο 81' με δικό του γκολ χάρισε τη δύσκολη νίκη στην ΑΕΚ με 2-1 και τη διατήρησε στην 3η θέση ενόψει της έναρξης των play offs. Από την άλλη οι Αρκάδες έμειναν τελικά εκτός εξάδας, με τον ΟΦΗ να τερματίζει τελικά έκτος.

Έτσι ξεκίνησαν Οφρυδόπουλος και Ράσταβατς

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είχε μια «έκπληξη» στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, ξεκινώντας τον Χατζισαφί στον χώρο της μεσαίας γραμμής πλάι στον Σιμόες. Για τον Ιρανό διεθνή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στον άξονα με τη φανέλα της Ένωσης, θέση στην οποία ξεκινάει συνήθως στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Μάνταλος ήταν σε ελεύθερο ρόλο, με τους Τσούμπερ και Άμραμπατ στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Αραούχο στην κορυφή. Στην εστία βρισκόταν φυσικά ο Τσιντώτας, οι Μοχαμαντί και Μισελέν στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ πλάι στον Τζαβέλλα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής επανήλθε ο Μήτογλου ελλείψει Βράνιες. Για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, Άλβαρες, Ατιένθα, Χριστόπουλο και Καρμόνα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Βαλιέντε και Μουνάφο δίδυμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τους Σίτο και Ριέρα στις πτέρυγες και τον Σονί πίσω από τον Μπαράλες στην επίθεση.

Η επιμονή του Τσούμπερ και το γκολ του Αραούχο έβαλαν την ΑΕΚ μπροστά

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος έβγαλε ένταση, διάθεση, κυκλοφόρησε την μπάλα και είχε τον έλεγχο μετά τα πρώτα πέντε λεπτά απέναντι σε έναν Αστέρα Τρίπολης που έψαχνε κυρίως να χτυπήσει στην κόντρα. Ο Αραούχο στο 8' είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Παπαδόπουλος τον νίκησε στο τετ-α-τετ, με την Ένωση να αυξάνει την πίεση, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες.

Στην αμέσως επόμενη, όμως, ο «Τσίνο» έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση. Ο Τσούμπερ με μια ωραία ενέργεια κέρδισε το φάουλ. Ο Ελβετός το εκτέλεσε απευθείας, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει και την μπάλα να μένει στην περιοχή. Ο Χατζισαφί τη σήκωσε, ο Τσούμπερ μπήκε ξανά στη φάση και με κεφαλιά τροφοδότησε τον Αραούχο, ο οποίος με ένα σκαστό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο για να γράψει στο 24' το 1-0. Μάλιστα ο Αργεντινός φορ αφιέρωσε το γκολ στον φυσικοθεραπευτή της Ένωσης, Χρήστο Καρβουνίδη, ο οποίος έχασε τη μητέρα του.

Ο Αστέρας ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά, με την ΑΕΚ να του δίνει μέτρα στο γήπεδο και τους Αρκάδες να απειλούν σε δύο στιγμές. Μια στο 30' με σουτ του Σίτο μέσα από την περιοχή που έφυγε ψηλά άουτ και μια στο 37' όταν ο Βαλιέντε αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Ριέρα, με την μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από το οριζόντιο. Πέρα από αυτές τις δύο στιγμές πάντως, στις οποίες η άμυνα της ΑΕΚ ολιγώρησε, ο Τσιντώτας δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα.

Ο Τζαβέλλας έδωσε τη δύσκολη νίκη στην Ένωση, εκτός play offs ο Αστέρας

Ο Ράσταβατς με την έναρξη του δευτέρου μέρους αντικατέστησε τον Σίτο με τον Τιλίκα και ο Αστέρας, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το ματς, από μια στατική φάση έφτασε στην ισοφάριση. Στο 56' ο Ριέρα γέμισε με φάουλ μέσα στην περιοχή της Ένωσης και ο Μπαράλες αμαρκάριστος μέσα από το δίδυμο των Τζαβέλλα και Μήτογλου έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, τιμωρώντας την ανασταλτική αδράνεια των κιτρινόμαυρων.

Ο Οφρυδόπουλος κατευθείαν πέρασε τον Γέβτιτς αντί του Μάνταλου και τον Σιμάνσκι αντί του Χατζισαφί, με τον Πολωνό μέσο τρία λεπτά μετά το γκολ των Αρκάδων να σουτάρει ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή. Με τα λεπτά να περνάνε και την Ένωση να μην μπορεί να δημιουργήσει, καθώς και πάλι φαινόταν η έλλειψη δουλειάς στο δημιουργικό κομμάτι, ο Οφρυδόπουλος πέρασε και τους Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ στο ματς αντί των Τσούμπερ και Αραούχο προσπαθώντας να βρει κάτι από φρέσκα πόδια.

Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει με τίποτα κάτι ορθολογικό και αν έπαιρνε κάτι αυτό θα ερχόταν μόνο μέσα από την ατομική ποιότητα των μπροστινών ή από κάποια στατική φάση. Και από μια τέτοια (στατική μπάλα δηλαδή) η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 81'. Ο Γέβτιτς που είχε μπει γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έφερε την μπάλα ωραία μέσα στην περιοχή του Αστέρα με εκτέλεση κόρνερ και ο Τζαβέλλας με δύσκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-1. Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος και πήρε τη νίκη, με τον Αστέρα να μένει τελικά εκτός εξάδας των play offs. Στο τέλος του ματς ο Σιμάνσκι πήρε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.

MVP: Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ, έπαιξε με πάθος μπροστά, κυνήγησε μπάλες και παρότι αντικαταστάθηκε από τον Ανσαριφάρντ, ήταν ο κορυφαίος για την ΑΕΚ.

Στο ύψος του: Ο Τσούμπερ έδειξε διάθεση και η επιμονή του στο γκολ του Αραούχο βοήθησε στο να πάρει η Ένωση το προβάδισμα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σονί δεν φάνηκε καθόλου στο παιχνίδι όντας καλά κλεισμένος και ο Αστέρας δεν πήρε κάτι από έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη του.

Η γκάφα: Την έκαναν στις στατικές φάσεις οι δύο άμυνες. Τόσο ο Μπαράλες, όσο και ο Τζαβέλλας με δύο κεφαλιές βρήκαν δίχτυα, με την ανασταλτική λειτουργία τόσο της ΑΕΚ όσο και του Αστέρα να ολιγωρούν.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος είχε ένα εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ, χωρίς την πολύ μεγάλη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ παρουσίασε ξανά μεγάλη αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς είναι εμφανώς αδούλευτη σε αυτόν τον τομέα. Πήρε το προβάδισμα με τον Αραούχο, αλλά μία αμυντική αδράνεια από τις πολλές της Ένωσης τη φετινή σεζόν, έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να ισοφαρίσει με τον Μπαράλες από στατική φάση. Μια τέτοια βοήθησε την ΑΕΚ να βρει το γκολ της νίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Τζαβέλλα και να κλείσει νικηφόρα την κανονική διάρκεια της σεζόν. Δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της η Ένωση, αλλά πήρε μια σημαντική νίκη τόσο για την ευρωπαϊκή θέση που έχει μπει σε κίνδυνο ενόψει των play offs, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο νήμα εκτός εξάδας και θα παίξει τελικά στα play outs.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μισελέν (92' Σβάρνας), Σιμόες, Χατζισαφί (57' Σιμάνσκι), Μάνταλος (57' Γέβτιτς), Τσούμπερ (68' Τάνκοβιτς), Άμραμπατ, Αραούχο (68' Ανσαριφάρντ)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84' Γκαρθία), Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46' Τιλίκα), Ριέρα (69' Κρεσπί), Σονί, Μπαράλες

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα