Superleague, η βαθμολογία: Στο +13 ο Ολυμπιακός, «ξεμπέρδεψε» ο Παναθηναϊκός!

Μιχάλης Τσαμπάς
Superleague, η βαθμολογία: Στο +13 ο Ολυμπιακός, «ξεμπέρδεψε» ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον μοναχικό του δρόμο προς τον τίτλο έχοντας πλέον εκτοξεύσει την διαφορά στο +13 από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής είναι ο Παναθηναϊκός καθώς θριάμβευσε στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ κι εξασφάλισε την παρουσία του στα play off!

Παράσταση για ένα ρόλο στο Αθηναϊκό ντέρμπι που όπως αποδείχθηκε ήταν ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά. Mε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (στο 15' ο Αϊτόρ με πέναλτι και στο 17' ο Παλάσιος) και τρία γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο (στο 28' ο Ιωαννίδης πετυχαίνει το 3-0) ο Παναθηναϊκός επικράτησε... δια περιπάτου της ΑΕΚ με 3-0 στη Λεωφόρο και «κλείδωσε» οριστικά την παρουσία του στα play off μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Από την άλλη, η Ένωση έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, μερικές μέρες πριν από την μεταξύ τους «εξ αναβολής μάχη» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Βέβαια το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι πως ο τρόπος με τον οποίο έχασε στη Λεωφόρο θα ανοίξει μια ακόμη μακρά περίοδο εσωστρέφειας και προβληματισμού!

Ο Ολυμπιακός φροντίζει να κάνει όσο το δυνατό πιο εύκολη τη ζωή του στα play off προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατό νωρίτερα στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς σε κάθε αγωνιστική ανοίξει όλο και περισσότερο την βαθμολογική ψαλίδα. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν την απογευματινή γκέλα του ΠΑΟΚ και με το 2-0 επί του ΟΦΗ (ο Γκάρι Ροντρίγκες το γκολ, ο Ντουρμισάι το αυτογκόλ)... εκτόξευσαν την διαφορά από τη 2η θέση στο +13. Από την άλλη οι Κρητικοί και με την ήττα τους αυτή έμειναν αρκετά πίσω όσο αφορά την μάχη που δίνουν για παρουσία στα play off και πλέον την τελευταία αγωνιστική θέλουν οπωσδήποτε νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα και παράλληλα να «βοηθήσουν» τα αποτελέσματα είτε του Άρη, είτε του Αστέρα Τρίπολης (έχει να δώσει 2 παιχνίδια).

Mερικά 24ωρα μετά την υπερπροσπάθεια για την πρόκριση επί της Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι ο ΠΑΟΚ «γκέλαρε» στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ιωνικό. Με σημαντικές απουσίες, με ροτέισον στην ενδεκάδα και χωρίς φρεσκάδα ο Δικέφαλος αν και προηγήθηκε με το πέναλτι του Σβαμπ δεν μπόρεσε ως το τέλος να κρατήσει το σκορ και να πάρει το τρίποντο. Ο εξαιρετικός Ιωνικός απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα αφού απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για μια εύκολη παραμονή μέσω των play out. Φυσικά στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η συναισθηματική φόρτιση αλλά και η στήριξη προς το πρόσωπο του Ουκρανού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι! Πλέον την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Νεάπολη, ο Ιωνικός θέλει νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό για να πάρει πλεονέκτημα στο έξτρα πρωτάθλημα των play out.


Η αγωνιστική (25η)

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου
Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2
Παναιτωλικός – Βόλος 0-0

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου
ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1
Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου
Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος (19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (19.30)

H Bαθμολογία

  • 1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 62 (24 αγώνες)
  • 2. Π.Α.Ο.Κ. 49 (24 αγώνες)
  • 3. A.E.K. 42 (24 αγώνες)
  • 4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 39 (25 αγώνες)
  • 5. ΑΡΗΣ 36 (25 αγώνες)
  • 6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 35 (24 αγώνες)
  • 7. Ο.Φ.Η. 34 (25 αγώνες)
  • 8. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 (24 αγώνες)
  • 9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 29 (25 αγώνες)
  • 10. ΒΟΛΟΣ 29 (24 αγώνες)
  • 11. ΙΩΝΙΚΟΣ 26 (25 αγώνες)
  • 12. ΛΑΜΙΑ 18 (24 αγώνες)
  • 13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17 (23 αγώνες)
  • 14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 13 (24 αγώνες)

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.
*Ο ΠΑΣ Γιάννινα τιμωρήθηκε με αφαίρεση 5 βαθμών.

Εξ αναβολής αγώνες

Τετάρτη 2 Μαρτίου
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (19.00)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (20.30)

Πέμπτη 3 Μαρτίου
Ατρόμητος – Βόλος (17.15)


H επόμενη αγωνιστική (26η) – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Κυριακή 6 Μαρτίου– Ολα τα ματς αρχίζουν στις 7μμ

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης
Αρης – Ολυμπιακός
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα
Ιωνικός – Παναιτωλικός
ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης
Λαμία – ΠΑΟΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα