ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1: Για τον Τσιγκρίνσκι με αγάπη!

ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1: Για τον Τσιγκρίνσκι με αγάπη!

bet365

Ο εξαιρετικός Ιωνικός έφυγε με πολύτιμο βαθμό (1-1) από την Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά το σημαντικότερο είναι πως όλοι οι παίκτες έδειξαν εμπράκτως την στήριξή τους προς τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Χειροκροτήματα για τον Ουκρανό αμυντικό που βιώνει δύσκολες ώρες. Με πέναλτι ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε ο Τουράμ, δοκάρι ο Τσόλακ.

Σε «κακό δαίμονα» του ΠΑΟΚ αποδεικνύεται φέτος ο Ιωνικός. Οι Νικαιώτες σε μια βραδιά που την αφιέρωσαν στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έμειναν για τέταρτο σερί ματς χωρίς να ηττηθούν και έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Τούμπα, θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν πάρει και κάτι παραπάνω βάσει των ευκαιριών τους.

Ο Μπίσεσβαρ και οι άλλοι…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε πολλές αλλαγές. «Ξανάγραψε» όλη την ενδεκάδα, εκτός από έναν: Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, λέγεται…

Ο Ρουμάνος προπονητής επιβεβαίωσε ότι η ενδεκάδα ξεκινάει με τον Σουριναμέζο και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Όλοι οι υπόλοιποι αλλάζουν… Αυτοί οι δύο είναι ακλόνητοι εξ ου και το 38/40 που έφτασαν να μετρούν από τις 3 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Ο Λουτσέσκου άλλαξε όλη την τετράδα της άμυνας (Σάστρε, Μιχαηλίδη, Μιχάι και Σίντκλεϊ), τους δύο εσωτερικούς μέσους (Σοάρες, Σβαμπ), τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς (Ζαμπά, Μιτρίτσα), με τον Άκπομ νον άουτ έδωσε για δεύτερο σερί ματς φανέλα βασικού στον Τσόλακ και φυσικά πόνταρε πολλά στον αγαπημένο του, Μπίσεσβαρ.

Πολύ γεμάτο πρώτο 45λεπτο

Γεμάτο από φάσεις, καλές στιγμές, δοκάρι και γκολ ήταν το πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ το έκλεισε μπροστά στο σκορ, αλλά ο Ιωνικός είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, με τον Δημήτρη Σπανό να βλέπει ανήσυχος την ορμητικότητα των «ασπρόμαυρων» από το ξεκίνημα του αγώνα. Όρθιος μπροστά στον πάγκο του ο Έλληνας τεχνικός κάλεσε άρον-άρον τους παίκτες του για να τους δώσει έξτρα οδηγίες γύρω από τα μαρκαρίσματα που δεν έβγαιναν. Προτού καλά-καλά συμπληρωθούν τα πρώτα 10’ ο «Δικέφαλος» είχε ένα δοκάρι (Τσόλακ) και πέντε τελικές προς την εστία του Χουτεσιώτη.

Οι οδηγίες του Σπανού, πάντως, έπιασαν τόπο. Πρώτα ο Μάντζης από το λάθος του Σάστρε βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη (11’) και ακολούθως ο Καμπράλ (14’) σε θέση βολής απέναντι στον Έλληνα γκολκίπερ, που με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει με συντριπτικά ποσοστά (έκλεισε στο 64%-36% το πρώτο μέρος) την κατοχή της μπάλας, να ψάχνει με Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ιωνικού, ωστόσο ένας κεντρικός αμυντικός (Μιχάι) έδωσε τη λύση. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σβαμπ (33’) έβαλε τους παίκτες του Λουτσέσκου σε θέση οδηγού (1-0), με τον Ιωνικό να απαντά στο 40’ αλλά τον Πασχαλάκη και πάλι να λέει «όχι» στο τετ-α-τετ που είχε αυτή τη φορά με τον Μύγα.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Σπανός ανακάτεψε την τράπουλα. Έριξε στο ματς Τουράμ και Πλατέλλα, αντί των Σάντσες και Μάντζη, με τον Ρομαό να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας και τον Ντάλτσιο να πηγαίνει στα χαφ.

Γκολ για τον Τσιγκρίνσκι και την… Ουκρανία!

Στο 58’ το ματς άρχισε από την αρχή. Η αλλαγή του Σπανού (Τουράμ) άδειασε τον Μιχάι και «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον σκόρερ του Ιωνικού να πανηγυρίζει το γκολ αγκαλιά με τον Τσιγκρίνσκι και την ουκρανική σημαία. Μια στιγμή που η Τούμπα χειροκρότησε, για να τα λέμε όλα, και τον Ουκρανό στόπερ να υποκλίνεται στο κοινό.

Ο Λουτσέσκου έφερε άρον-άρον από τον πάγκο τους Καντουρί και Καντουρί, αντί των Μπίσεσβαρ και Σοάρες, λίγο αργότερα και τους Βιεϊρίνια-Κούτσια σε μια προσπάθεια να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Ιωνικού. Όμως, οι «ασπρόμαυροι» άδειοι από ιδέες, παίζοντας μια ταχύτητα πιο κάτω και όλες οι προσπάθειες τους έμεναν ημιτελείς ή σταματούσαν πάνω στους αντιπάλους.

MVP: Ο Ροζέριο Τουράμ ήρθε από τον πάγκο και έκανε αισθητή την παρουσία του, δυσκόλεψε αφάνταστα τους αμυντικούς του «Δικεφάλου» και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Στην ίδια θέση πρέπει να βάλουμε και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για τα ψυχικά αποθέματα που είχε να μπει και να αγωνιστεί την ώρα που η πατρίδα του δοκιμάζεται σκληρά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κράτησε τον ΠΑΟΚ με τις τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις του

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο Ζόαν Σάστρε ας πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη για την σωτήρια επέμβαση του, μετά το ολέθριο λάθος γύρισμα της μπάλας.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Διαμαντόπουλος χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR (Καραντώνης) για τη φάση του πρώτου λεπτού όταν ο Μύγας απόκρουσε (δίχως παράβαση) τα σουτ των Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα. Στο 32’ ο Μύγας πάλι πρωταγωνιστής με τον κεντρικό αμυντικό του Ιωνικού να βρίσκει από πίσω τον Μιχάι και τον Διαμαντόπουλο, με την σύμφωνη γνώμη και του VAR, να δίνει το πέναλτι.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ μέτρια έως κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που «άδειασε» από την υπερπροσπάθεια και την πρόκριση επί της Μίντιλαντ κάτι που το πλήρωσε αφήνοντας άλλους δύο βαθμούς μέσα στην Τούμπα. Ξεκάθαρα Ευρώπη συνεχίζει να «πληγώνει» τους «ασπρόμαυρους» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός πήρε με το σπαθί του το βαθμό της ισοπαλίας. Βάσει των ευκαιριών, ίσως, να άξιζε και κάτι παραπάνω.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76’ Βιοεϊρίνια), Σοάρες (62’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62’ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες (46’ Τουράμ), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87’ Βαλιέντε), Ντάλσιο, Άοσμαν (90’ Βαφέας), Μάντζης (46’ Πλατέλλας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα