Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Με Γκάρι έπιασε... 13άρι!

Δημήτρης Σαμόλης
 Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Με Γκάρι έπιασε... 13άρι!

bet365

Ο... καλπασμός του Ολυμπιακού προς τον τίτλο δεν έχει σταματημό. Με το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες και το αυτογκόλ του Ντουρμισάι επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ κι έφτασε την διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς! Σωστά δεν μέτρησαν δύο γκολ του Ελ Αραμπί, κόκκινη ο Γιαννούλης.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος από τον ΟΦΗ και νίκησε με 2-0 στο Φάληρο για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ροντρίγκες και Ντουρμισάι (αυτογκόλ) διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά έπαιξαν οι Λαλά, Μπα, Σισέ και Κίτσος. Εμβιλά και Μπουχαλάκης συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Ροντρίγκες, στο αριστερό ο Μασούρας, ενώ ο Καρβάλιο πήρε θέση πίσω από τον Αραμπί...

Ο ΟΦΗ, που ξεκίνησε με οκτώ Έλληνες στο αρχικό του σχήμα, ξεκίνησε με διάταξη 4-3-3. Ο Επασί ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Στον άξονα πήραν θέση οι Σελίμοβιτς, Στάικος και Μπουζούκης, ενώ στην επίθεση οι Τσιλιανίδης (δεξιά), Φαν Ντάινεν (αριστερά) και Λάμπρου (κορυφή).

Το 1-0 ήταν λίγο στο πρώτο ημίχρονο

Οι χαφ του ΟΦΗ έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στα πρώτα λεπτά του αγώνα και ο Ολυμπιακός έφτανε με μεγάλη δόση ευκολία στα καρέ του Επασί. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είχε μπόλικη δουλειά και κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του απέναντι στους ορεξάτους Ροντρίγκες, Αραμπί και Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος ήταν ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων». Αυτός αναλάμβανε την εκτέλεση των στατικών φάσεων, μία από τις οποίες κατέληξε σε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε, επειδή ο Αραμπί νωρίτερα είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι (11'). Καθώς οι Κρητικοί παραχωρούσαν κόρνερ συνεχώς, ο Σισέ έβαζε δύσκολα στην άμυνα του ΟΦΗ και στο 19' έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο 1-0. Αφού νίκησε στον αέρα τον Βούρο, η μπάλα έφτασε στον Αραμπί. Αυτός έδωσε στον Ροντρίγκες, το δεξί πλασέ του οποίου στην κίνηση κατέληξε στα δίχτυα. Το άξιζε το γκολ ο Ολυμπιακός απέναντι σε ένα σύνολο που ήταν καθηλωμένο να αμύνεται και να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα για να πάρει ανάσες.

Ακόμα και μετά το 1-0, ο ΟΦΗ συνέχισε να δείχνει την ίδια αναιμική εικόνα. Ο Μασούρας πεταγόταν σαν... κόμπρα στην αντεπίθεση, ο Ζοάο Καρβάλιο τάιζε και εκτελούσε, ενώ ο Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς να σκοράρει. Είναι ενδεικτικό ότι στο 30' οι γηπεδούχοι είχαν δέκα τελικές και οι φιλοξενούμενοι καμία. Έκαναν την πρώτη τους στο 35', με το άστοχο σουτ του Λάμπρου έξω από την περιοχή. Ο Κίτσος ανέβαινε αρκετά από αριστερά και ταλαιπώρησε τον Μαρινάκη, ενώ οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά δεν είχαν καμία δυσκολία να πάρουν το κέντρο. Η «ερυθρόλευκη»... καταιγίδα κόπασε για ένα δεκάλεπτο, από το 30' μέχρι το 40', με αποτέλεσμα να κρατήσει τη μπάλα ο ΟΦΗ, αλλά στο 42' και στο 45' ο Αραμπί έφτασε κοντά στο 2-0, το οποίο δεν ήρθε γιατί δεν σημάδεψε σωστά.

Το δεύτερο ακυρωθέν γκολ του Αραμπί

Ο Νιόπλιας έκανε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι (αντί του Τσιλιανίδη) και τον τοποθέτησε στην κορυφή, ενώ Ουές που αντικατέστησε τον Φαν Ντάινεν πήγε στο δεξί φτερό, με τον Λάμπρου να μένει αριστερά. Ο Βούρος προχώρησε σε δύο καίριες επεμβάσεις, αρχικά σε κάθετη πάσα του Καρβάλιο και ακολούθως σε σουτ στην κίνηση του Μπα. Η δεύτερη φορά που απείλησε ο ΟΦΗ στο παιχνίδι ήταν στο 57', αλλά το σουτ του Ντουρμισάι μέσα από την περιοχή κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Επασί, που στο πρώτο ημίχρονο είχε γλιτώσει την ομάδα του από περισσότερα γκολ, «έβγαλε» στο 59' το τετ α τετ με τον Ροντρίγκες και στο 65' το καλοτραβηγμένο σουτ του Λαλά. Νωρίτερα ο Νιόπλιας έβαλε στο ματς τον Καμάου, τον πέρασε δεξιό εξτρέμ και έστειλε στα χαφ τον Ουές, εκεί που έπαιζε ο Στάικος. Στο ίδιο λεπτό με το σουτ του Λαλά, ο Αραμπί σημείωσε και δεύτερο γκολ, το οποίο πάλι ακυρώθηκε, αυτή τη φορά διότι ο Μασούρας του είχε... σερβίρει τη μπάλα με το χέρι σε εναέρια μονομαχία με τον Βούρο.

Η κόκκινη του Γιαννούλη

Ο ΟΦΗ κλήθηκε να παίξει με δέκα παίκτες από το 70', καθώς ο Γιαννούλης κράτησε αντικανονικά τον Μασούρα. Ο Βαλμπουενά που αμέσως μετά τη συγκεκριμένη φάση μπήκε αντί του Ροντρίγκες, εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Επασί έπεσε και έδιωξε στην αριστερή του γωνία. Το εύθραστο 1-0 παρέμενε, το σουτ του Καρβάλιο στο 74' πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, όταν το σουτ του Καμάου στο 76' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ. Το κενό στο κέντρο της άμυνας των Κρητικών καλύφθηκε από τον Πασαλίδη που αντικατέστησε τον Λάμπρου. Οι αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς ήταν απλά αλλαγές προσώπων. Ο Βαλμπουενά πήγε δεξιά αντί του Γκάρι, ενώ ο Βρουσάι πήγε δεξιός μπακ αντί του Λαλά.

Το δοκάρι του Σισέ

Η σπουδαιότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού να «καθαρίσει» το ματς, παίζοντας με παίκτη περισσότερο, χάθηκε στο 84', όταν το πλασέ του Σισέ μετά το φάουλ του Βαλμπουενά χτύπησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Ο Εμβιλά που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε για λίγο. Όλα τελείωσαν στο 88'. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπα πήρε την πρώτη κεφαλιά, τη δεύτερη ο Ντουρμισάι, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα του Επασί. Στο 90'+1', αφού διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε οτιδήποτε αντικανονικά στη φάση, το 2-0 ήταν γεγονός και το ματς είχε κριθεί οριστικά.

MVP: Ο Γκάρι Ροντρίγκες άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση του Ολυμπιακού. Ήταν δραστήριος, ταλαιπώρησε την άμυνα του ΟΦΗ, θα μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ, αλλά και να καταγράψει ασίστ στο ενεργητικό του.

Στο ύψος του: Ο Ζοάο Καρβάλιο έκανε την πιο γεμάτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα». Έδωσε εξαιρετικές πάσες, οι στατικές μπάλες που χτύπησε προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ, ενώ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και ο ίδιος.

Η «γκάφα»: Ο Γιαννούλης με την αποβολή του δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να ελπίζει σε πολλά. Ακόμα και με έντεκα παίκτες ήταν δύσκολο το ματς για την ομάδα του Ηρακλείου, όταν πια έμεινε με παίκτη λιγότερο οι ελπίδες για απόσπαση έστω του βαθμού περιορίστηκαν αισθητά.

Το «στραγάλι»: Ο Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ πήρε σωστές αποφάσεις και γενικά η διαιτησία του ήταν πολύ καλή. Και τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός ορθώς ακυρώθηκαν. Εκεί που έπρεπε έδωσε κίτρινες και γενικά παίρνει θετικό πρόσημο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Το 2-0 μπορεί να θεωρηθεί φτωχό για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιούσαν και θα μπορούσαν να το πληρώσουν τις 1-2 στιγμές που απείλησε ο ΟΦΗ. Οι μπόλικες απουσίες των Ηρακλειωτών είχαν ως αποτέλεσμα να ηττηθούν με ευκολία.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83' Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Καρβάλιο (90'+1' Φαντιγκά), Ροντρίγκες (72' Βαλμπουενά), Αραμπί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61' Καμάου), Μπουζούκης (80' Λυμπεράκης), Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (46' Ουές), Λάμπρου (76' Πασαλίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα