Ο ΠΑΟΚ μέσα σε δέκα μέρες πρέπει να αλλάξει πρόσωπο!

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε δέκα μέρες πρέπει να αλλάξει πρόσωπο!

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε δέκα μέρες πρέπει να αλλάξει πρόσωπο!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την καθυστερημένη μεταγραφική ενίσχυση που έρχεται με τρεις «σίγουρες» κινήσεις μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου για τον ΠΑΟΚ.

O ΠΑΟΚ δε χρειάζεται μεταγραφές για να περάσει το εμπόδιο της Ριέκα και να μπει στους ομίλους του Europa Conference League, το μίνιμουμ στόχο στην Ευρώπη, για να μην κουβαλάει από νωρίς μια αποτυχία στις πλάτες του όλη τη χρονιά. Γιατί, ένας πιθανός αποκλεισμός θα ισοδυναμεί με παταγώδη αποτυχία.

«Πρέπει να είσαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στους υψηλούς στόχους του ΠΑΟΚ, στην κατάκτηση τίτλων και στην μακρινή ευρωπαϊκή πορεία, ενωμένοι απόλυτα σαν μια γροθιά», είπε πριν από μόλις τρεις εβδομάδες ο Ιβάν Σαββίδης. Είπε και κάτι άλλο ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» παραμονές του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα με την Μποέμιαν: «Όλοι, από την κορυφή μέχρι τους υπαλλήλους μας είμαστε στην υπηρεσία και την υποστήριξη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτό πρέπει να έχουν αυτό στο μυαλό τους».

Η αναφορά του μόνο τυχαία δεν ήταν, άλλωστε, οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν να έχουν μείνει πολύ πίσω στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσής τους. Τα κενά στο ρόστερ «φωνάζουν» από χιλιόμετρα μακριά, η άμμος στην κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει επικίνδυνα, αν και το τι μπορεί να γίνει το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στο χορτάρι του «Rujevica» ή αλλιώς Stadion HNK Rijeka, δεν πρέπει να επηρεάσει τις όποιες κινήσεις γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας.

Οι τρεις μεταγραφές που έρχονται…

kaddouri

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει να πιστεύει ότι η «ομάδα του 2019», που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του νταμπλ, μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου, αν και αντιλαμβάνεται πως στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας του η ομάδα περιβάλλεται από ένα έντονο κλίμα αμφισβήτησης. Πχ. ο μ.ο. των 31 ετών και 45 ημερών της αρχικής ενδεκάδας ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε πολύ κόσμο, μετά το χτεσινό 1-1 της Τούμπας, όχι όμως τον ίδιο τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος επιμένει να μην κοιτάει τι γράφουν τα διαβατήρια των ποδοσφαιριστών του.

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα λάθη των περασμένων σεζόν και πρέπει να τα αποβάλλουμε. Ξέρουμε όμως ότι και το περιβάλλον είναι δύσκολο για να περάσουμε πιο εύκολα στο επόμενο επίπεδο», είπε με νόημα, το σίγουρο είναι ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ετοιμάζονται να κάνουν τρεις με τέσσερις μεταγραφές το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Όσο φιλότιμο και εμπειρία καταθέτει στο γήπεδο ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν αρκεί για να βγει η χρονιά. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» πρέπει να πάρει ανάσες κάτι που θα γίνει αν αποκτηθεί ένας αξιόλογος αριστερός μπακ, μια επιλογή πολύ καλύτερη από αυτή που έγινε για το άλλο άκρο της άμυνας, όπου ο Λούκας Τέιλορ απογοητεύει στις πρώτες του εμφανίσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο αριστερός μπακ

boril

Για αρκετές μέρες στην Τούμπα περίμεναν, ενδεχομένως και να περιμένουν, τον Ράχμαν Μπάμπα, όμως η επιλογή του προπονητή είναι ο Γιαν Μπόριλ, με τον 30χρονο αρχηγό της Σλάβια Πράγας (δεν αγωνίστηκε στο χτεσινό 2-2 με τη Λέγκια Βαρσοβίας) να ετοιμάζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του να περάσει τα σύνορα της χώρας του. Πριν ένα χρόνο έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί στη γειτονική Τουρκία, αλλά το deal με τη Γαλατάσαραϊ δεν προχώρησε, κάτι που μπορεί να γίνει τώρα με τον ΠΑΟΚ.

Η οικονομική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες δε φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο εξτρέμ και ο (δανεικός) επιθετικός

akpom

Εκτός από τον αριστερό μπακ, οι «ασπρόμαυροι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός εξτρέμ κι ενός σέντερ φορ. Η προσπάθεια απόκτησης του Βίκτορ Κλάεσον για το αριστερό άκρο της επίθεσης έμεινε στη… μέση, ενώ για την επίθεση στο τραπέζι έπεσε το όνομα του γνωστού μας, Τσούμπα Άκπομ, ωστόσο και η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες και έχει λίγες πιθανότητες να υλοποιηθεί στην πράξη.

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα δημιούργησε ένα επιπλέον κενό στο ρόστερ, όμως στη Μικράς Ασίας έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός επιθετικού με τη μορφή δανεισμού (εξετάστηκε και η περίπτωση επιθετικού από το πορτογαλικό πρωτάθλημα), που θα έρθει να πλαισιώσει τον Κάρολ Σφιντέρσκι στη front line των «ασπρόμαυρων» μέχρι να επιστρέψει στη δράση ο Ολιβέιρα.

Ο «ελεύθερος» Τζιοβίνκο και η Σαμπντόρια

giovinco_juve

Το σήριαλ «Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο», που απασχολεί τους «ασπρόμαυρους» τους τελευταίους δύο μήνες, είχε ένα ακόμη «επεισόδιο» με το «διαζύγιο» του από την Αλ Χιλάλ να παίρνει επίσημη μορφή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, διακαής πόθος του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έχει απαντήσει στην συγκεκριμένη οικονομική πρόταση για διετές συμβόλαιο, που έχει από τον ΠΑΟΚ, περιμένοντας μέχρι χτες να βγει ως «free agent» στην αγορά προκειμένου να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η Σαμπντόρια είναι μία από τις μικρομεσαίες ομάδες της Serie A, που έχει καταθέσει πρόταση προς τον «Σέμπα», με τις επόμενες μέρες να χαρακτηρίζονται από τον ιταλικό Τύπο «καθοριστικές για το μέλλον του Τζιοβίνκο», ο οποίος μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Instagram αποχαιρέτησε τη Σαουδική Αραβία και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.