Βίκτορ Κλάεσον, ένας ντριμπλέρ που… τα κάνει όλα στην επίθεση (pics & vids)

Βίκτορ Κλάεσον, ένας ντριμπλέρ που… τα κάνει όλα στην επίθεση (pics & vids)

bet365

To Gazzetta σκιαγραφεί το προφίλ του Βίκτορ Κλάεσον, καθώς η περίπτωση του 29χρονου Σουηδού φιγουράρει ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ για τη θέση του εξτρέμ.

Ο Βίκτορ Γιόχαν Αντόν Κλάεσον είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ για το αριστερό άκρο της επίθεσης και το όνομα του 29χρονου Σουηδού φιγουράρει ψηλά στη λίστα των «ασπρόμαυρων».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου «άναψε το πράσινο φως» για την απόκτησή του και ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την Κρασνοντάρ, που τον έχει βγάλει προς πώληση, καθώς το συμβόλαιό του μπαίνει στον τελευταίο χρόνο και δεν υπάρχει διάθεση ανανέωσης. Η ρωσική ομάδα στις πρώτες κουβέντες έθεσε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων της, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάφεραν να ρίξουν το κόστος της μεταγραφής κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή η χρηματιστηριακή αξία του οποίου «εκτοξεύτηκε» στα 4,5 χρόνια της παρουσίας του στη Ρωσία.

Δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει ποτέ!

Η ποδοσφαιρική μετοχή του έκανε «limit up» στα 18.000.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2019 (σήμερα κοστολογείται από το «transfermarkt» στα 10.000.000 ευρώ), ωστόσο την ώρα που είχε φτάσει στο «πικ» ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός (χιαστοί) σ’ έναν αγώνα της εθνικής Σουηδίας εναντίον της Ισπανίας.

Ακολούθησαν 14 εφιαλτικοί μήνες. Έμεινε για 412 ημέρες εκτός δράσης και για αρκετές εβδομάδες χρειαζόταν να μετακινείται με τη βοήθεια από πατερίτσες κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο να συνηθίσει. Το διάστημα της αποθεραπείας κράτησε παραπάνω από το φυσιολογικό, λόγω της πολυπλοκότητας του τραυματισμού, αλλά από το μυαλό του δεν πέρασε ποτέ η ιδέα να τα παρατήσει.

«Είμαι πεισματάρης και σε καμία περίπτωση δε θα τα παρατούσα τόσο εύκολα», είχε πει σε μια συνέντευξη του μόλις επέστρεψε στα γήπεδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η στήριξη που του παρείχαν η οικογένεια του, η ομάδα, οι γιατροί και οι συμπαίκτες του. Όλοι τους έπαιξαν ρόλο ώστε να μην πέσει σε κατάθλιψη. «Μερικές φορές έκλαψα, αλλά τον περισσότερο διάστημα είχα θετική σκέψη. Αν είσαι ψυχικά δυνατός, θα ανακάμψεις πολύ πιο γρήγορα», είχε παραδεχθεί ο Σουηδός.

claeson

Ο κορονοϊός στάθηκε σύμμαχος του. Κέρδισε χρόνο. Η αναβολή του Euro 2020 του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί, ένα χρόνο αργότερα, στα τελικά της διοργάνωσης, παίζοντας έστω ως αλλαγή σε τέσσερα παιχνίδια και φτάνοντας τις 50 συμμετοχές με 10 γκολ με την εθνική Σουηδίας.

«Καταφύγιο» στη νότια Ρωσία

Η Κρασνοντάρ τον αγόρασε από την Έλφσμποργκ με 2.000.000 τον Ιανουάριο του 2017 και μέσα σε ενάμιση χρόνο, ανάγκασε με τις εμφανίσεις του τη ρωσική ομάδα να προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Ήταν η πρώτη επέκταση, παρά τον τραυματισμό, οι «ταύροι» του έκαναν και νέο συμβόλαιο το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. «Προσαρμόστηκα πολύ καλά στο Κρασνοντάρ και η καριέρα μου εκτοξεύτηκε από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα. Είμαι ευγνώμων για το διάστημα που έχω περάσει εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω για την Κρασνοντάρ», είχε πει περιγράφοντας τη ζωή του στη μεγαλούπολη της νότιας Ρωσίας.

Εκεί βρήκε τον συμπατριώτη του Αντρέας Γκράνκβιστ και παρέα με τον εμβληματικό αρχηγό της εθνικής Σουηδίας υποδέχθηκαν δύο χρόνια αργότερα τον Κρίστοφερ Όλσον πριν καταφτάσει και το «βαρύ όνομα» του Σουηδικού ποδοσφαίρου, ο γνωστός μας Μάρκους Μπεργκ.

claeson-swedwen

Στα 20 του στέφθηκε πρωταθλητής Σουηδίας με την Έλφσμποργκ, δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε και το κύπελλο, όμως με την Κρασνοντάρ δεν έχει κερδίσει κάποιον τίτλο στα τεσσεράμισι χρόνια που φοράει τη φανέλα με το νούμερο «16» στην πλάτη.

Μια από τις καλύτερες στιγμές του ήταν η περσινή πρόκριση και η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, όταν οι «ταύροι» απέκλεισαν στα playoffs τον ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος Σουηδός είχε αγωνιστεί βασικός και στις δύο αναμετρήσεις, μάλιστα ήταν αυτός που στο πρώτο παιχνίδι είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ευστοχώντας από την «άσπρη βούλα». Ο «Δικέφαλος» είχε προηγηθεί με το γκολ του Δημήτρη Πέλκα, όμως μέσα σε πέντε λεπτά η ρωσική ομάδα έφτασε στην ισοφάριση, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κλάεσον. Οι εκτελέσεις πέναλτι είναι ένα ισχυρό «χαρτί» του, στη καριέρα του έχει ευστοχήσει στα 12 από τα 14 πέναλτι που έχει κληθεί να εκτελέσει.

Με την Κρασνοντάρ έχει φτάσει τις 130 συμμετοχές (40 γκολ, 29 ασίστ) τις περισσότερες ως αριστερός εξτρέμ, αν και αγωνίζεται με την ίδια ευκολία και στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπως συνέβη στη ρεβάνς της Τούμπας πριν από σχεδόν 11 μήνες.

H καριέρα του με αριθμούς

Ομάδα Συμμ. Γκολ Ασίστ

IF Elfsborg 177 45 37

FK Krasnodar 130 40 29

IFK Värnamo 32 13 9

claeson-stats

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα