Προπονητές: Οι γίγαντες της Ευρώπης που ψάχνονται στην αγορά (poll)

Προπονητες

bet365

Το τέλος της σεζόν 2023/24 βρίσκει πολλές μεγάλες ομάδες των Big 4 πρωταθλημάτων της Ευρώπης να ψάχνονται στην αγορά των προπονητών και το Gazzetta σας καλεί να ψηφίσετε τους «εκλεκτούς» σας για κάθε μία.

Η ποδοσφαιρική σεζόν φτάνει στο τέλος της και ήδη τα κλαμπ έχουν μπει σε φάση προγραμματισμού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Άλλωστε τα πρωταθλήματα έχουν «κλειδώσει» και πλέον απομένουν μόνο οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για να ολοκληρωθεί και τυπικά η χρονιά.

Όπως κάθε καλοκαίρι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το μεταγραφικό παζάρι και ήδη οι φήμες έχουν αρχίσει να «φουντώνουν». Βέβαια πριν το κομμάτι των προσθαφαιρέσεων και των μετακινήσεων των ποδοσφαιριστών προέχει το ζήτημα του προπονητή που θα επιλέξει τους παίκτες και είναι πολλές οι ομάδες στα Big 4 πρωταθλήματα που ψάχνουν για νέο τεχνικό.

Ταυτόχρονα αρκετοί top προπονητές έμειναν χωρίς ποδοσφαιρική στέγη πράγμα που αναμένεται να προκαλέσει αρκετά ενδιαφέρον... ντόμινο στους πάγκους των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, ενώ υπάρχουν και ανερχόμενα ονόματα όπως ο Κίραν ΜακΚένα της Ίπσουιτς και ο Σεμπάστιαν Χένες της Στουτγκάρδης που μπορούν να κάνουν το «μπαμ».

Ο αντικαταστάτης του Ποτσετίνο και o «τελειωμένος» Τεν Χαγκ

Στην Premier League τρεις από τις ομάδες του Big 6 θα μπουν στη νέα σεζόν με νέο προπονητή. Μπορεί Γκουαρδιόλα, Αρτέτα και Ποστέκογλου να συνεχίζουν κανονικά σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Τότεναμ, όμως από εκεί και πέρα θα έχουμε αλλαγές.

Η Λίβερπουλ ήταν η πρώτη ομάδα που προχώρησε σε αντικατάσταση προπονητή, καθώς εδώ και μήνες ο Γιούργκεν Κλοπ είχε ανακοινώσει την απόφαση του να φύγει από το «Άνφιλντ». Από εκεί και πέρα η Τσέλσι έκανε την «έκπληξη» και παρά την εξαιρετική πορεία στο δεύτερο γύρο απέλυσε τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σε μια απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά.

de-zerbi

Από την πλευρά του ο Έρικ Τεν Χαγκ μπορεί να μην έχει απολυθεί ακόμα, όμως το μέλλον του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έχει κριθεί. Όπως προκύπτει ο Ολλανδός τεχνικός δεν πρόκειται να συνεχίσει ακόμα και αν πάρει το FA Cup στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι. Tόσο οι Μπλε όσο και οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν στη λίστα τους τον ΜακΚένα και τον Ντε Τσέρμπι.

Το κεφάλαιο Τσάβι

Στη La Liga ο Κάρλο Αντσελότι και ο Τσόλο Σιμεόνε δεν «κουνιούνται» από Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως τα δεδομένα στην Μπαρτσελόνα είναι... ρευστά. Ο Τσάβι είχε κάνει κίνηση Κλοπ και είχε ανακοινώσει πως θα φύγει στο τέλος της σεζόν, ασχέτως της πορείας της ομάδας του, ο Ζουάν Λαπόρτα ήταν αποφασισμένος να τον κρατήσει, κατάφερε να του αλλάξει γνώμη και τελικά φέρεται να θέλει να τον διώξει!

Όπως προκύπτει ο Λαπόρτα και Τσάβι βρίσκονται στα... μαχαίρια μετά τις δηλώσεις του τελευταίου πριν από το ματς με την Αλμερία, ο οποίος τόνισε πως πως η Μπαρτσελόνα χρειάζεται ενισχύσεις και οι οπαδοί πρέπει να είναι ρεαλιστές στις απαιτήσεις τους, δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Τα λόγια του Ισπανού κόουτς εξόργισαν τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σκέφτεται να τον «τελειώσει».

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ της καταλανικής «Sport», ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, μαζί με τον Μπόγιαν Κρικιτς, ταξίδεψαν στο Λονδίνο προκειμένου να συναντηθούν με τον Χάνσι Φλικ και τον ατζέντη του, Πίνι Ζάχαβι.

Ο χαμός της Serie A

Πολλές αλλαγές θα έχουμε στους «γίγαντες» της Serie A. Γιουβέντους, Μίλαν και Νάπολι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ανεύρεσης του προπονητή της επόμενης σεζόν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν υπ' ατμόν εδώ και μήνες και παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας απολύθηκε με αφορμή το «ξέσπασμα» του κατά την αποβολή του. Ο Ιταλός τεχνικός δεδομένα δεν θα συνέχιζε και οι Μπιανκονέρι τον έδιωξαν πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ήδη υπάρχει φαβορί για τη διαδοχή του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Τιάγκο Μότα που παρουσίασε τρομερό έργο τη σεζόν που ολοκληρώνεται και οδήγησε την Μπολόνια στο Champions League.

motta

Από την πλευρά του ο Στέφανο Πιόλι μπορεί να μην έχει «χαιρετήσει» ακόμα τη Μίλαν, όμως είναι κοινό μυστικό πως δεν πρόκειται να συνεχίσει. Σύμφωνα μάλιστα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει ήδη απολυθεί. Ο κύκλος του 58χρονου κόουτς έχει κλείσει στους Ροσονέρι, οι οποίοι έχουν στο στόχαστρο τους τον Πάουλο Φονσέκα και στο «βάθος» υπάρχει η περίπτωση του Αντόνιο Κόντε.

Ο Στέφανο Πιόλι μπορεί να μη μείνει καιρό χωρίς ομάδα, καθώς όπως είναι γνωστό συζητάει εδώ και εβδομάδες με τη Νάπολι, η οποία ψάχνεται για νέο προπονητή που θα την ξανακάνει και πάλι... Νάπολι. Η χρονιά ήταν καταστροφική για τους περσινούς πρωταθλητές οι οποίοι μέσα στη σεζόν άλλαξαν τρεις προπονητές και βρίσκονται στη 10η θέση. Οι Παρτενοπέι μπήκαν στη σεζόν με τον Ρούντι Γκαρσιά, ακολούθησε ένα τρίμηνο με τον Γουόλτερ Ματσάρι και στο τέλος της σεζόν ανέλαβε ως υπηρεσιακός ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα.

Ο διάδοχος του Τούχελ

Το «σίριαλ» του νέου προπονητή της Μπάγερν Μονάχου κρατάει εδώ και πολλούς μήνες. Από όταν έγινε ξεκάθαρο πως η ασταμάτητη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο δεν χάνει την Bundesliga είχε «κλειδώσει» πως ο Τόμας Τούχελ δεν θα συνέχισε στον πάγκο των Βαυαρών, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν συνδεθεί με πολλά ονόματα.

Από τους πρώην Φλικ και Νάγκελσμαν μέχρι εσχάτως τον Βινσέν Κομπανί της υποβιβασμένης στην Championship, Μπέρνλι. Ακόμα και το ενδεχόμενο της παραμονής του Τούχελ έπεσε στο τραπέζι, όμως ο Γερμνανός τεχνικός οριστικά αποτελεί παρελθόν και ψάχνεται για την επιστροφή του στο Νησί και «καλοβλέπει» τη θέση που θα αφήσει κενή ο Τεν Χαγκ.

Η Μπάγερν μετά από 12 χρόνια έμεινε χωρίς τίτλο και καλείται να βρει έναν προπονητή άξιο του βάρους του πάγκου για να οδηγήσει και πάλι τους Βαυαρούς στον δρόμο των επιτυχιών.

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα