Λοπετέγκι: ««Στα @@@@ μου ο κανονισμός, δεν ήταν δίκαιο να συνεχιστεί το Μπέτις-Σεβίλλη την επόμενη μέρα»

Newsroom
Λοπετέγκι: ««Στα @@@@ μου ο κανονισμός, δεν ήταν δίκαιο να συνεχιστεί το Μπέτις-Σεβίλλη την επόμενη μέρα»

bet365

Ο Ζουλιέν Λοπετέγκι ξέσπασε με... γαλλικά για την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να συνεχιστεί το Μπέτις-Σεβίλλη μια μέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Ζοάν Χορδάν, κατακρίνοντας τους παίκτες της Μπέτις για τους ισχυρισμούς ότι έδωσε οδηγίες στον παίκτη του να προσποιηθεί τραυματισμό.

Η Μπέτις πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι στο επεισοδιακό ντέρμπι κόντρα στη Σεβίλλη, το οποίο στιγματίστηκε από τη ρίψη σιδερένιας ράβδου στο κεφάλι του Χορδάν από οπαδό και ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν ένα 24ωρο. Εξέλιξη που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στις τάξεις των Σεβιγιάνων και συγκεκριμένα στον Ζουλιέν Λοπετέγκι, ο οποίος μετά το τέλος του ματς μίλησε με σκληρό τόνο για την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδιάς, ενώ κατέκρινε και τους παίκτες των Βερδιμπλάνκος για τις δηλώσεις τους μέσω twitter περί «στημένου» τραυματισμού του Ισπανού μέσου υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού.

«Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να συγχαρούμε τη Μπέτις για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Το δεύτερο είναι να είμαστε σαφείς ότι η επίθεση που συνέβη δεν αντιπροσωπεύει τους οπαδούς της Μπέτις, παντού υπάρχουν ανεγκέφαλοι. Το τρίτο, όμως, είναι ότι σε αυτή τη χώρα επιβάλλουμε μεγάλες τιμωρίες για πολλά πράγματα, για οποιαδήποτε μορφή βίας. Το να εστιάζουμε την προσοχή μας σε άσχετα πράγματα είναι ατυχές. Βρίσκω ατυχές ότι κάποιοι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές του Χορδάν είπαν αυτά που είπαν. Ο Χορδάν ήταν ο μόνος που έμεινε σπίτι σήμερα. Δεν έριξε εκείνος το αντικείμενο στο κεφάλι κάποιου.

Τα ‘’αυτός είναι ο κανονισμός’’ τα γράφω στα @@@@@ μου. Είτε το καταδικάσω είτε όχι. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούμε να παίξουμε σήμερα όταν το θύμα της επίθεσης έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνιστεί. Υπήρχαν πολλές ευκαιρίες να παίξουμε το υπόλοιπο του ματς τις επόμενες μέρες. Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση, σε καμία περίπτωση.

Θα μπορούσαμε να μην κατέβουμε στο γήπεδο, νομίζω, όμως, ότι κάναμε το σωστό. Αν δεν εμφανιστείς, αποκλείεσαι και είσαι νοκ-άουτ από το επόμενο Κόπα Ντελ Ρέι. Πώς σας φαίνεται αυτό;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα