Μπέτις - Σεβίλλη 2-1: Στους «8» οι Βερδιμπλάνκος, μία... ημέρα μετά (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μπέτις - Σεβίλλη 2-1: Στους «8» οι Βερδιμπλάνκος, μία... ημέρα μετά (vid)

bet365

Μετά τη διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένου στον Χορδάν το βράδυ του Σαββάτου, η Μπέτις αναδείχθηκε τελικά νικήτρια στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας κόντρα στη Σεβίλλη (2-1) και χάρη στο γκολ του Κανάλες πανηγύρισε σε άδειες εξέδρες την πρόκριση στους «8» του Κόπα Ντελ Ρέι.

Το νυχτερινό σκηνικό μετατράπηκε σε ηλιόλουστο απόγευμα. Το κατάμεστο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» άδειασε. Μπέτις και Σεβίλλη άφησαν στον «αέρα» της Ανδαλουσίας την πρόκριση στους «8» του Κόπα Ντελ Ρέι, αφού ένας ανεγκέφαλος οπαδός εκτόξευσε αντικείμενο στο κεφάλι του Ζοάν Χορδάν και το ματς διεκόπη το βράδυ του Σαββάτου. Η συνέχιση του, όμως, ανέδειξε νικήτρια την ομάδα που είχε πάρει το μομέντουμ τη στιγμή της πρώτης διακοπής. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πανηγύρισε τη νίκη και την πρώτη πρόκριση σε βάρος της «μισητής» συμπολίτισσας από το 1985 (2-1), βάζοντας τέλος σε ένα από τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια της δεκαετίας στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 40ο λεπτό και την απίστευτη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ναμπίλ Φεκίρ, ο οποίος είχε φέρει στα ίσα το ματς μετά το 0-1 των Σεβιγιάνων από τον Πάπου Γκόμες (36’).

Το ματς ήταν εμφανώς πιο «άοσμο» και χωρίς τον ρυθμό του πρώτου 40λεπτου, αλλά ακόμα κι έτσι οι διαφορές των δύο ομάδων λύθηκαν στην κανονική διάρκεια. Η Μπέτις τελικά έφτασε πρώτη στο γκολ, χάρη στον Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος πλάσαρε τον Βάκας μετά την ωραία μπαλιά του Καρβάλιο για το 2-1. Η Σεβίλλη άγγιξε την ισοφάριση στο φινάλε, αλλά η κεφαλιά του Κουντέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η πρόκριση κατέληξε στα χέρια των Βερδιμπλάνκος.

Νωρίτερα, το εισιτήριο για τους «8» πήρε η Βαλένθια από την έδρα της άσημης Μπαγεάρες, χάρη στο γκολ του Μάρκος Αντρέ από το πρώτο λεπτό (0-1). Στα υπόλοιπα χθεσινά νοκ-άουτ παιχνίδια, η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε την ανατροπή επί της Τζιρόνα με δύο γκολ του Σέρχι Γκουαρδιόλα και προκρίθηκε (1-2), η Μαγιόρκα απέκλεισε την Εσπανιόλ με 2-1 στο «ντέρμπι» των ομάδων της Primera, ενώ η Κάντιθ γλίτωσε τον αποκλεισμό από τη Σπόρτινγκ Χιχόν στα πέναλτι (0-0, 2-4 πεν.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπαγεάρες - Βαλένθια 0-1

Τζιρόνα - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2

Σπόρτινγκ Χιχόν - Κάντιθ 2-4 πεν. (0-0 παρ.)

Μπέτις - Σεβίλλη 2-1

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ 2-1

Τα υπόλοιπα ζευγάρια:

Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης (20/1)

Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης (19/1)

Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα (20/1)

Περισσότερα σε λίγο...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα