Μπέτις - Σεβίλλη: Οριστική διακοπή μετά τη ρίψη αντικειμένου στον Χορδάν (vid)

Νίκος Κικίδης
Μπέτις - Σεβίλλη: Οριστική διακοπή μετά τη ρίψη αντικειμένου στον Χορδάν (vid)

bet365

Οριστική διακοπή στο Μπέτις - Σεβίλλη! Η αναμέτρηση δεν θα συνεχιστεί μετά την ρίψη αντικειμένου στον Χορδάν, με την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ανακοινώνει τη σχετική απόφαση.

Ο κύβος ερρίφθη! Η προσωρινή διακοπή στο Μπέτις - Σεβίλλη για τη φάση των «16» του Copa Del Rey μετατράπηκε τελικά σε οριστική, με την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ενημερώνει πως η αναμέτρηση δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Αιτία δεν ήταν άλλη από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», όταν στο 39΄ του αγώνα ένας ανεγκέφαλος οπαδός από τις εξέδρες εκτόξευσε μια σιδερένια ράβδο στο κεφάλι του Χορδάν, ο οποίος κατόπιν σωριάστηκε ζαλισμένος στο έδαφος.

Αμέσως ο ρέφερι της αναμέτρησης, Μπενγκοετσέα, σήμανε την επιστροφή των δυο ομάδων στα αποδυτήρια μέχρι να ξεδιαλύνει η κατάσταση, όμως όσα τα λεπτά κυλούσαν, τόσο μειώνονταν και οι πιθανότητες για συνέχεια του αγώνα.

Περίπου πενήντα λεπτά αργότερα τελικά ανακοινώθηκε και επισήμως η οριστικοποίηση της αναβολής, απόφαση που γνωστοποίησε η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η αναμέτρηση να συνεχιστεί την Κυριακή (16/1), κεκλεισμένων των θυρών, από το σημείο που σταμάτησε, δηλαδή το 39ο λεπτό. Τη στιγμή της ρίψης του αντικειμένου, το ματς βρισκόταν στο 1-1, με τον Φεκίρ να ισοφαρίζει στιγμές νωρίτερα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) το γκολ του Πάπου Γκόμες από το 35'.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο δράστης συνελήφθη και ο Χορδάν μετέβη στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ανάλογες σκηνές πάντως είχαμε να δούμε στο συγκεκριμένο ντέρμπι από τον Φεβρουάριο του 2007, όταν και πάλι το ντέρμπι της Ανδαλουσίας είχε οδηγηθεί σε διακοπή λόγω ρίψης μπουκαλιού στο κεφάλι του τότε προπονητή της Σεβίλλης, Χουάντε Ράμος.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα