Το σκεπτικό Μαρτίνς για τον Τζολάκη βασικό και το... παράθυρο για Βατσλίκ    

Το σκεπτικό Μαρτίνς για τον Τζολάκη βασικό και το... παράθυρο για Βατσλίκ    

Το σκεπτικό Μαρτίνς για τον Τζολάκη βασικό και το... παράθυρο για Βατσλίκ    

bet365

Ο Χανιώτης γκολκίπερ ετοιμάζεται να φορέσει γάντια βασικού στο ματς με τη Νέφτσι Μπακού στις 21 Ιουλίου και το Gazzetta εξηγεί το γιατί. Η πιθανότητα για Βατσλίκ.

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του Ζοσέ Σα παρότι ήταν κλεισμένη μέρες πριν άργησε κάπως να ολοκληρωθεί διότι έπρεπε να τελειώσουν και τυπικά οι μετακινήσεις των Πατρίσιο σε Ρόμα και Λόπεθ σε Μαρσέιγ αντίστοιχα. Μία... καραμπόλα τριών γκολκίπερ που πήγε οριστικά τον επί τρία χρόνια βασικό πορτιέρε του Ολυμπιακού στη Γουλβς.

Στα... φρέσκα αγωνιστικά νέα τώρα για τον Ολυμπιακό. Ο γεννηθείς το 2002 Κωνσταντίνος Τζολάκης θεωρείται στις τάξεις του Ολυμπιακού ως ένας ανερχόμενος γκολκίπερ που πρέπει και αξίζει να στηριχθεί. Από μεγάλα τεστ έχει περάσει όπως ο νικηφόρος τελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ. Και αυτή τη στιγμή είναι το Νο1 φαβορί για βασικός με τη Νέτφσι Μπακού στο πρώτο ματς των 2 ομάδων και σε μία περίοδο που το εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί.

Με τον ύψους 1.93 μέτρων τερματοφύλακα των Ερυθρόλευκων που έχει 9 αγώνες με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού συνέβη το εξής. Επειδή ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει πιο ψηλά σε ιεράρχηση από τον Κρίστινσον (σε αυτή τη χρονική συγκυρία τουλάχιστον) με δεδομένο πως το διάστημα της προετοιμασίας ο Σα έπαιξε πολύ λίγο και σε μόλις 2 φιλικά ως αλλαγή (καθώς ήταν σε καθεστώς μεταγραφής) ο Τζολάκης έπρεπε να ετοιμαστεί ανάλογα και να παίζει περισσότερο.

Ο Πορτογάλος βλέποντας τη γενικότερα πολύ καλή εικόνα του νεαρού διεθνούς δεν θα μπορούσε παρά να τον στηρίξει καθώς βλέπει έναν παίκτη που δουλεύει σκληρά, βελτιώνεται και αξίζει μία τέτοια ευκαιρία. Εδώ θα πρέπει να σταθούμε στο ότι ο Τζολάκης: ήταν βασικός στο πρώτο χρονικά φιλικό προετοιμασίας στην Αυστρία με τη Βόλσφμπεργκερ, ήταν βασικός στο Νο2 φιλικό με τη Κρασνοντάρ, χρίστηκε βασικός στη φιλική ήττα με τη Σάλτσμπουργκ, δεν έπαιξε καθόλου με ΤΣΣΚΑ Σόφιας αλλά ήταν βασικός και με την Ουφά. Με την Κραϊόβα δεν αγωνίστηκε αλλά στην πρόβα τζενεράλε με τον Άρη ήταν βασικός και πάλι.

Σε αυτή τη φάση ο Κρίστινσον δεν δείχνει να έχει πιθανότητες να παίξει βασικός στις 21 Ιουλίου και το εντός έδρας ματς με τη Νέφτσι Μπακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αντίθετα υπάρχει... παράθυρο για τον Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος διεθνής θέλησε εξαρχής να μπει στα... βαθιά, στέλνει προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα πως θα είναι απόλυτα... μάχιμος και έτσι έχει ακόμα τις ελπίδες του για να είναι στη βασική 11άδα. Προφανώς και ο Βατσλίκ είναι άλλη κλάση γκολκίπερ και φυσικά έχει και πολύ μεγάλες εμπειρίες και παραστάσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως το βράδυ της Τετάρτης (21/7, 22.00, MEGA, Gazzetta) ο Ολυμπιακός αναμετράται με τη Νέφτσι στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα για τη σεζόν 2021-2022 (β' προκριματικός Champions League). Σε σχέση με τα πλάνα 11άδας με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχουμε ένα σχήμα με Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιό μπακ τον Ανδρούτσο, αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ και στόπερ τους Σεμέδο - Παπασταθόπουλο. Τριάδα στα χαφ με Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη και τριάδα επίθεσης τους Ραντζέλοβιτς (δεξιά), Μασούρα (αριστερά) και Ελ Αραμπί. Σε μία 11άδα που λίγα πράγματα δείχνουν να μπορεί να αλλάξουν. Βέβαια προφανώς και ένα κομβικό σημείο είναι η επιστροφή του φίλαθλου κόσμου στο φαληρικό γήπεδο που θα δώσει και άλλη ώθηση στην ομάδα του Μαρτίνς.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως η λίστα που δηλώθηκε από την ομάδα του Πειραιά στην UEFA για τo 2o Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League είχε ως εξής:

Λίστα Α
Ανδρούτσος
Ουσεϊνού Μπα
Σεμέδο
Μπουχαλάκης
Μαντί Καμαρά
Αγκιμπού Καμαρά
Τσούμιτς
Ελ Αραμπί
Κρίστινσον
Κούντε
Λαλά
Μάρκοβιτς
Μασούρας
Χασάν
Εμβιλά
Παπαδόπουλος
Παπασταθόπουλος
Ραντζέλοβιτς
Ρέαμπτσιουκ
Τικίνιο
Τζολάκης
Βατσλίκ
Βρουσάι
Βαλμπουενά

Λίστα Β
Καραργύρης
Κασέμι
Κίτσος
Λιάτσος
Νικόλης
Ντόι
Σαπουντζής
Σουρλής
Σταμούλης

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα