Ολυμπιακός: Με τις παλιοσειρές για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη

Ολυμπιακός: Με τις παλιοσειρές για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη

Ολυμπιακός: Με τις παλιοσειρές για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη

bet365

Το πλάνο που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς στο μυαλό του για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της σεζόν 2021-2022, με αντίπαλο τη Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το βράδυ της Τετάρτης (21/7, 22.00, MEGA, Gazzetta) ο Ολυμπιακός αναμετράται με τη Νέφτσι στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα για τη σεζόν 2021-2022 (β' προκριματικός Champions League). Ενώ η διοίκηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τους επόμενους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μεταγραφή στους «ερυθρόλευκους», ο Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του δουλεύουν για να είναι έτοιμη η ομάδα απέναντι στους Αζέρους, για να αποσπάσει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο σε τέτοια παιχνίδια πως απαγορεύεται η χαλαρότητα, ακόμη κι αν ο αντίπαλος είναι η σαφέστατα πιο αδύναμη ομάδα από το Μπακού.

Καθώς το προ ημερών φιλικό εναντίον του Άρη αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε, ο προπονητής φανέρωσε τις προθέσεις του σχετικά με το πώς σκοπεύει να κατεβάσει την ομάδα. Όπως θα θυμάστε, χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα όλες τις... παλιοσειρές. Ούτε ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα. Και στην πορεία, βέβαια, μόλις δύο ήταν οι παίκτες που αποκτήθηκαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, ο Κούντε και ο Αγκιμπού Καμαρά. Αν και μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του στις προπονήσεις, στο μυαλό του έχει να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με αυτή που έπαιξε κόντρα στον Άρη. Ποδοσφαιριστές που γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, μια πιο... safe κατάσταση. Όχι όμως πως ενθουσίασαν κιόλας οι συγκεκριμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Ίσα - ίσα που έκαναν αρκετά επιπόλαια λάθη και θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Άλλο φυσικά το φιλικό και άλλο το πρώτο επίσημο, το πρώτο ευρωπαϊκό. Η σοβαρότητα που ζητά ο Μαρτίνς, πιθανότατα θα υπάρχει.

Τι είδαμε λοιπόν προ ημερών; Τον Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιό μπακ τον Ανδρούτσο, αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ και στόπερ τους Σεμέδο - Παπασταθόπουλο. Τριάδα στα χαφ με Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη και τριάδα επίθεσης τους Ραντζέλοβιτς (δεξιά), Μασούρα (αριστερά) και Αραμπί. Από αυτήν την ενδεκάδα τι αλλαγή ή αλλαγές θα μπορούσε να κάνει στο ματς απέναντι στη Νέφτσι; Ελάχιστα πράγματα η αλήθεια είναι. Ας πούμε να χρησιμοποιήσει τον Λαλά αντί του Ανδρούτσου (ο Γάλλος βέβαια δεν πείθει) και τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ και όχι τον Τζολάκη. Ή να ξεκινούσε τον Κούντε στα χαφ. Ο Καμερουνέζος είχε θετική παρουσία όσο έπαιξε εναντίον του Άρη, αλλά εκτιμάται πως δύσκολα θα επιλεγεί για το αρχικό σχήμα.

Όσο πλησιάζουμε προς το παιχνίδι του Φαλήρου, δεδομένα θα έχουμε περισσότερα να καταγράψουμε αναφορικά με το πλάνο του Μαρτίνς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα