2ος προκριματικός Champions League: Η Νέφτσι που δεν... απειλεί τον Ολυμπιακό

2ος προκριματικός Champions League: Η Νέφτσι που δεν... απειλεί τον Ολυμπιακό

2ος προκριματικός Champions League: Η Νέφτσι που δεν... απειλεί τον Ολυμπιακό

bet365

Η Νέφτσι απέναντι στον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες δεν... τρομάζουν! Η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν κάνει βήματα βελτίωσης, αλλά απέχει... παρά πολύ από μια εκκωφαντική πρόκριση!

Πρώτο εμπόδιο για τους ομίλους του Champions League η Νέφτσι Μπακού και ο Ολυμπιακός… ταξιδεύει στο άγνωστο. Μπορεί μια ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν να βάλει φρένο στα όνειρα των Πειραιωτών για τ’ αστέρια. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, εκτός κι αν οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρεθούν στα χειρότερά τους βράδια. Οι Αζέροι είναι ικανοί να κάνουν ζημιές αν υποτιμηθούν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν απέναντί τους βρουν ένα σοβαρό αντίπαλο.

Η Νέφτσι με δυο νίκες άφησε εκτός τη Ντιναμό Τιφλίδας, ωστόσο η εικόνα της δεν ήταν πειστική τόσο στη Γεωργία όσο και στο Μπακού. Οι «Ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την αντίπαλό τους στις 21 του μήνα και στις 28 ταξιδεύουν για το Αζερμπαϊτζάν. Οσο για τη θερμοκρασία; Το βράδυ της Τετάρτης που η Ελλάδα… έβραζε, οι Αζέροι είχαν μια καλοκαιρινή ψυχρούλα, ιδανική για μπάλα! Θυμίζουμε, πως τη σεζόν 2012-13 έγινε η πρώτη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που βρέθηκε σε ομίλους Europa League, αλλά δεν έκανε νίκη. Δεν έχασε σε δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν και πήρε μία απίθανη ισοπαλία στο «San Siro» απέναντι στην Ίντερ (2-2). Αυτή η πορεία ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της... Ποια είναι όμως η αντίπαλος των Πειραιωτών στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League;

To μπάτζετ της Νέφτσι

H Nέφτσι είναι η πλουσιότερη ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, μιας και σύμμαχός της στον δρόμο για την κορυφή είναι η Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της χώρας (SOCAR). Η αντίπαλος των Πειραιωτών με μπάτζετ στα 10 εκατ. ευρώ επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από μια 8ετία, όπου βρισκόταν στη σκιά τόσο της Κάραμπακ όσο και της Καμπάλα. Στον δρόμο για την κορυφή βρήκε αρκετούς δυνατούς χορηγούς, όπως την Turkish Airlines. Μπορεί η ομάδα να έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, όμως δε σημαίνει πως είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Αλλωστε, δεν μπόρεσε να αντέξει το συμβόλαιο του πιο διάσημου παίκτη που φόρεσε τη φανέλα της, του Κεϊσούκι Χόντα, ο οποίος έπειτα από επτά ματς είπε... αντίο. Ο αρχηγός της ομάδας και διεθνής Αζέρος, Εμίν Μαχμούντοβ είναι το ακριβότερο περιουσιακό της στοιχείο.

Το σύστημα, αλλά και οι αδυναμίες της...

Δεν είναι η ομάδα που προκαλεί φόβο και ο Πέδρο Μαρτίνς το διαπίστωσε με τον ιδανικότερο τρόπο στο παιχνίδι στην Τιφλίδα. Η τύχη ήταν σύμμαχος, αλλά και ο γκολκίπερ, Μαμάντοβ, αφού σύμφωνα με τους συμπατριώτες του έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς με τη φανέλα της Νέφτσι. Ομάδα που προβληματίζει αρκετά στην άμυνα γι αυτό και ο Αμπάσοβ δύσκολα αποχωρίζεται το 5-3-2. Ετσι, προτιμά με αυτό τον τρόπο να καλύπτει τις αδυναμίες στα μετόπισθεν, κοιτάζοντας λιγότερο το δημιουργικό κομμάτι. Αδύναμη στο κέντρο, χωρίς ποιοτικές λύσεις, τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε ομάδες με δυνατή μεσαία γραμμή και γρήγορα άκρα. Δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, μιας και δεν έχουν αρχίσει οι εγχώριες υποχρεώσεις. Αφησε κακή εικόνα στα δυο πρώτα παιχνίδια, όμως κάποιες ατομικές ενέργειες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες – κλειδιά της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρακολούθησε το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό στην Τιφλίδα και σίγουρα είδε ποιους παίκτες πρέπει να «εγκλωβίσει». Από το ρόστερ της Νέφτσι ξεχωρίζει ο αρχηγός (μέσος) Εμίν Μαχμούντοβ, ο επιτελικός μέσος, Ναμίκ Αλασγκάροβ (πρώτος σκόρερ πέρσι στο πρωτάθλημα με 19 γκολ) και ο Σαμπίρ Μπούγκρινε. Ο τελευταίος αγωνίζεται στο κέντρο, είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής της ομάδας με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να αγωνιστεί στα δεξιά και είναι ο παίκτης που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο. Ηρθε από τη Ντουντελάνζ και σε ένα χρόνο έγινε ο ηγέτης της Νέφτσι.

Μεταγραφές που δεν έγιναν...

Η ομάδα φωνάζει για ενίσχυση και ο προπονητής ακόμα περισσότερο... Ο φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός έχει μείνει αρκετά πίσω, μιας και η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη οικονομική της κατάσταση. Ο 43χρονος κόουτς, Σαμίρ Αμπάσοβ τόνισε πως περιμένει αρκετές μεταγραφές, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κινητικότητα. Σίγουρα, η πρόκριση στον 2ο γύρο εκτός από έσοδα έφερε και ελπίδες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, ωστόσο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν θα έχει στο ρόστερ της πολλά νέα πρόσωπα. Ο Παραγουανός Κόλι, ο Αζέρος Νακάφοβ και ο Πορτογάλος Χαράμιζ είναι τρεις μεταγραφές που έχουν γίνει ήδη, χωρίς πάντως να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι οπαδοί της Νέφτσι

Το «Μπακσέλ -Αρένα» χωρά περίπου 10.000 οπαδούς, αλλά δύσκολα θα το βρεις κατάμεστο. Αλλωστε, στο παιχνίδι με τη Ντιναμό η Κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της χωρητικότητας στο 50%. Μέσα σε λίγες ώρες «έφυγαν» 3000 εισιτήρια. Για το ματς με τον Ολυμπιακό οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία 5000 Αζέρων. Ωστόσο, η ομάδα έχει τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οπαδών στη χώρα «Forza Neftchi» που την ακολουθεί σε όλα τα γήπεδα της χώρας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα