Αντετοκούνμπο: Ο κορυφαίος του μήνας στο σκοράρισμα λίγο πριν τα playoffs! (infographic)

Αντετοκούνμπο: Ο κορυφαίος του μήνας στο σκοράρισμα λίγο πριν τα playoffs! (infographic)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Ο κορυφαίος του μήνας στο σκοράρισμα λίγο πριν τα playoffs! (infographic)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει εντυπωσιακά πράγματα τον Μάιο, έχοντας τον κορυφαίο μέσο όρο πόντων μέσα στη σεζόν.
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Δεν σταματιέται με τίποτα και από κανέναν αντίπαλο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσα στον Μάιο. Ο Greek Freak έχει παίξει 7 ματς, οδηγώντας τους Μπακς σε 6 νίκες, ενώ κάνει θραύση στο σκοράρισμα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει playoffs.

Κόντρα στους Πέισερς είχε 40 πόντους με 11/16 βολές, 13/17 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 35 λεπτά και οι Μπακς έφτασαν σε άλλη μια νίκη τη φετινή σεζόν. Μάλιστα θύμισε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, αλλά και τον Τσαρλς Μπάρκλει που είχε κάνει το 40-15-5 με 75% ευστοχία στις 30 Νοέμβρη του 1988.

Το gazzetta.gr αναλύει τον φοβερό μήνα που διανύει ο Γιάννης.

Ο κορυφαίος μήνας του στο σκοράρισμα

Ο σταρ των Μπακς δείχνει πως είναι πανέτοιμος για τα κρίσιμα ματς των playoffs που ακολουθούν και είναι στην καλύτερη του κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι αριθμοί στο σκοράρισμα φανερώνουν πως ο Greek Freak έχει πατήσει το γκάζι και θέλει να συνεχίσει σε αυτούς τους υψηλούς ρυθμούς και στην postseason, εκεί όπου ψάχνει για πρώτη φορά στην καριέρα του τη συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ.

Μετά την 40άρα, ο μέσος όρος του Γιάννη μέσα στον Μάη ανέβηκε στο 31.4. Αυτό το νούμερο είναι και η κορυφαία επίδοση μέσα στο μήνα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κόντρα στο Μπρούκλιν έβαλε 49 και 36, ενώ με τους Ουίζαρντς είχε 23. Στο Χιούστον έμεινε χαμηλά στους 17 για να ανέβει στους 28 και 27 με Σπερς και Μάτζικ αντίστοιχα.

Ο Γιάννης ξεκίνησε μουδιασμένα τον Δεκέμβριο και είχε 22.4 πόντους μέσο όρο, ενώ τον Ιανουάριο ανέβηκε στους 29.9 πόντους. Τον Φλεβάρη έφτασε στο 30.7, βάζοντας 47 στους Σανς, ενώ τον επόμενο μήνα έπεσε στο 25.9. Ο Απρίλης έκλεισε, παίζοντας 9 ματς και πετυχαίνοντας 26.1 πόντους μέσο όρο. Για να έρθει το ρεκόρ των 31.4 πόντων τον Μάη.

Στο παραπάνω γράφημα του sofascore, βλέπουμε πως ο Αντετοκούνμπο είχε το εντυπωσιακό 73.9% στο ζωγραφιστό, ενώ σούταρε με 50% από τα αριστερά της μπασκέτας στα σουτ μέσης απόστασης. Το τρίποντο από την κορυφή σίγουρα θέλει δουλειά, αφού ο Γιάννης είχε 27.8%, ενώ από αριστερά στις 45 μοίρες σούταρε με 33.3%.

ΜήναςΠόντοι
Δεκέμβρης22.4
Γενάρης29.9
Φλεβάρης30.7
Μάρτης25.9
Απρίλης26.1
Μάης31.4

Παλεύει να αγγίξει και το καλύτερο ποσοστό στις βολές

Στο παρελθόν έχουμε αναφέρει πως ο Γιάννης φτιάχνει τις βολές του, δεν σταματά να δουλεύει σε αυτόν τον τομέα και αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι κλειδί για τα playoffs.

Τον Μάϊο έχει σουτάρει 59 βολές και έχει βάλει τις 43, δηλαδή το ποσοστό του είναι στο 72%. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι και πολύ μακριά από τον καλύτερο του μήνα και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Greek Freak είχε 75.6% στις βολές του Μάρτιο στην καλύτερη του επίδοση για φέτος. Ξεκίνησε με 62.2% τον Δεκέμβρη, είχε 58.2% τον Ιανουάριο, ενώ έφτασε στο 74.7% τον Φεβρουαρίο. Στο 69.5 % έπεσε τον Απρίλη για να ανέβει και πάλι τον μήνα που διανύουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντετοκούνμπο: Φτιάχνει τις βολές λίγο πριν το κρισιμότερο σημείο της σεζόν! (pics)

Μπακς: Μαθαίνουν να παίρνουν τα ματς-θρίλερ! (pic & vids)

Αντετοκούνμπο: Τα... όργια του θύμισαν Τζαμπάρ - Μπάρκλεϊ! (pic & vid)

Mπλέιζερς: Το σφύριγμα που... γλίτωσε τους Λέικερς και παράτεινε την αγωνία για το Πόρτλαντ! (poll & vid)

 

NBA Τελευταία Νέα