Αντετοκούνμπο: Φτιάχνει τις βολές λίγο πριν το κρισιμότερο σημείο της σεζόν! (pics)

Αντετοκούνμπο: Φτιάχνει τις βολές λίγο πριν το κρισιμότερο σημείο της σεζόν! (pics)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Φτιάχνει τις βολές λίγο πριν το κρισιμότερο σημείο της σεζόν! (pics)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσιάζει βελτίωση στις βολές σε σχέση με τους πρώτους μήνες της σεζόν και το gazzetta.gr γράφει για τον τομέα που θα βοηθήσει τους Μπακς στα playoffs.
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Μπακς επικράτησαν των Χόρνετς και επέστρεψαν στις νίκες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 29 με 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Εκεί όμως που θα πρέπει να σταθούμε είναι στις ελεύθερες βολές, αφού ο Greek Freak τελείωσε με 5/5. Αυτή ήταν η 5η φορά φέτος που σουτάρει με 100% ευστοχία βολές, ενώ η βελτίωση του είναι σημαντική στον τομέα αυτό σε σχέση με τους πρώτους μήνες της σεζόν.

Το gazzetta.gr γράφει το στοιχείο που μπορεί να είναι καταλύτης για τα... ελάφια στα playoffs.

Aπό το 62% και το 58% στο 68% και το 75%

Τους πρώτους μήνες της σεζόν ο Γιάννης ψάχνονται πολύ στις βολές και δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος.

Τον Δεκέμβρη ξεκίνησε με 62.6%, ενώ τον Γενάρη έπιασε το βαρομετρικό του χαμηλό, πηγαίνοντας στο 58.2%. Επέμεινε, δούλεψε την τεχνική του, θέλησε να βελτιωθεί και το κατάφερε. Τους επόμενους 2 μήνες εκτοξεύτηκε στο 74.7% και το 75.6% για να φτάσουμε στο 68% του Απριλίου.

Ο Γιάννης θα πρέπει να κρατήσει όσο ψηλότερα μπορεί το ποσοστό του και να μπει με φόρα στα playoffs, εκεί όπου και πάλι σίγουρα θα πηγαίνει στη γραμμή της φιλανθρωπίας πολλές φορές, λόγω των φάουλ που του κάνουν.

Δεύτερος παίκτης σε βολές στο ΝΒΑ πίσω από τον Εμπίντ

Ο Γιάννης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα τα τελευταία χρόνια και σε πολλά ματς δείχνει πως δεν έχει αντίπαλο.

Σε αρκετές περιπτώσεις τον κόβουν μόνο με φάουλ και τον στέλνουν στη γραμμή των βολών, αφού δεν έχουν άλλο τρόπο να τον αντιμετωπίσουν. Φθείρει πολύ τις αντίπαλες ομάδες και πηγαίνει πολύ συχνά για να εκτελέσει βολές.

Ο ηγέτης των Μπακς είναι δεύτερος σε βολές σε ολόκληρο το ΝΒΑ μετά τον Εμπίντ, αφού επιχειρεί 9.8 ανά παιχνίδι.

Στα playoffs που επίσης θα κλείνουν οι άμυνες πάνω του και θα τον παίξουν και πιο σκληρά και πιο physical, ο Γιάννης θα έχει ξανά την ευκαιρία να πηγαίνει συχνά στη γραμμή.

Αν καταφέρει να διατηρήσει ένα ποσοστό κοντά στο 70-75%, θα είναι εξαιρετική είδηση για τους Μπακς, οι οποίοι έχουν ανάγκη τους εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών.

Και ο Γιάννης πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να υποχρεώσει τους αντιπάλους του να του κάνουν φάουλ, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον σταματήσεις, αν πάρει καλά τη μπάλα στο ζωγραφιστό και κοντά στο καλάθι.

Το ποσοστό στις κρίσιμες σειρές των προηγούμενων σεζόν στοίχισε

Τα τελευταία 2 χρόνια οι Μπακς αποκλείστηκαν από Ράπτορς και Χιτ αντίστοιχα.

Πρόπερσι έμειναν έξω με 4-2 από τους Καναδούς, φτάνοντας στους τελικούς Ανατολής, ενώ πέρυσι ηττήθηκαν με 4-1 από το Μαϊάμι στους ημιτελικούς Ανατολής.

Και στις 2 περιπτώσεις ο Γιάννης πήγαινε αρκετά για βολές, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος. Κόντρα στους Ράπτορς επιχειρούσε 10 βολές κατά μέσο όρο και έβαζε τις 5.8, δηλαδή ποσοστό 55.5%, ενώ είχε 22.7 πόντους, παλεύοντας με όλες του τις δυνάμεις να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Πέρυσι απέναντι στους Χιτ ήταν στο 52.7%, ρίχνοντας 10.3 ανά παιχνίδι και ευστοχώντας σε 5.5. Τελείωσε τη σειρά με 21.8 πόντους.

Σίγουρα ο ίδιος ξέρει καλά πως φέτος όσο προχωράνε στα playoffs τα ελάφια (μετά τον πρώτο γύρο), θα πρέπει να βελτιώσει το ποσοστό του για να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την ομάδα του, αφού και πάλι οι αντίπαλες άμυνες θα τον στείλουν πολλές φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσουν στον αγαπημένο χώρο δράσης του, τη ρακέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουόριορς - Μάβερικς 103-133: Ο 39άρης Ντόντσιτς... κατάπιε το Γκόλντεν Στέιτ! (vid)

Ράπτορς - Νετς 103-116: Με θετικό Μάικ Τζέιμς το Μπρούκλιν! (vid)

Σέλτικς - Θάντερ 115-119: Με Ποκουσέφσκι νίκησαν μετά από 14 ματς! (vid)

Χόρνετς - Μπακς 104-114: Η... παράσταση του Greek Freak! (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα