Λέικερς: Οι «κομμένοι» του ρόστερ που τους... χαιρετούν από τα playoffs του NBA (vid)

Λέικερς: Οι «κομμένοι» του ρόστερ που τους... χαιρετούν από τα playoffs του NBA (vid)

bet365

Οι Λέικερς δεν κατάφεραν να φτάσουν πέρα από την regular season την φετινή σεζόν, ωστόσο εκείνοι που έβγαλαν την φανέλα τους το περασμένο καλοκαίρι απολαμβάνουν την εμπειρία των playoffs. Το Gazzetta κάνει την ανάλογη αναδρομή...

Την ώρα που ο πρώτος γύρος των playoffs βρίσκεται σε εξέλιξη με το τοπίο να μην ξεκαθαρίζει στο απόλυτο, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις όπως με τους Ουόριορς , τους Σέλτικς και... εν μέρει τους Σίξερς, η απουσία των Λέικερς γίνεται ακόμη πιο έντονη από ένα και μόνο στοιχείο.

Στα παρκέ της άλλης πλευράς του Ατλαντικού για την postseason βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται πρόσωπα που έβγαλαν την φανέλα των «λιμνάνθρωπων» το περασμένο καλοκαίρι. Στην περίοδο δηλαδή που οι purple and gold προχώρησαν στο… ξεσκαρτάρισμα με φόντο την ανασύνταξη και την διεκδίκηση τίτλων. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς οι Λέικερς ολοκλήρωσαν την regular season ως 11οι και για μόλις μία νίκη δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση των play-in. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σεζόν προσπαθούσαν να ισορροπήσουν σε ένα μισοτεντωμένο σκοινί απογοήτευσης με τα ερωτηματικά να ακολουθούν κάθε τους βήμα.

Εν τέλει η αποχώρηση του προπονητή Φρανκ Βόγκελ, η… προφητική ατάκα χάριν αστεϊσμού του ΛεΜπρόν Τζέιμς για το ότι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν θα «κολλήσει» στην ομάδα, αλλά και τα ποσταρίσματα του «Βασιλιά» για τα όσα εκτυλίσσονται στα playoffs είναι η συσσώρευση της σκιάς που ακολουθεί τον σύλλογο ολόκληρη τη σεζόν!

Σε μία μικρή παραλλαγή της έκφρασης «Όλοι για έναν και ένας για όλους» μάλλον η ομάδα του Λος Άντζελες είναι αυτός ο «ένας» που λειτούργησε… ευεργετικά τόσο για τους παίκτες που αποδέσμευσε όσο και για τις ομάδες όπου οι ίδιοι μεταπήδησαν. Μία ματιά στα παρακάτω ονόματα αρκεί…

Άλεξ Καρούσο

Μετά από τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε με τα χρώματα των Λέικερς πήρε την απόφαση να γίνει κάτοικος Σικάγο για λογαριασμό των Μπουλς. Στις περιόδους όπου οι «ταύροι» ήταν από τα πρώτα θέματα συζήτησης στο ΝΒΑ αποτελούσε βασικότατο πυλώνα. Ενώ έχει κατορθώσει να κάνει φανερή την αξία του, κυρίως στο κομμάτι της άμυνας όντας ο παίκτης που δίνει τον ρυθμό σε εκείνη την πλευρά του παρκέ. Κάτι που έγινε αντιληπτό ακόμη και στο διάστημα που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται απέναντι στους Μπακς και διεκδικεί μία θέση στην δεύτερη φάση των playoffs με την σειρά να βρίσκεται στο 2-1 υπέρ του Μιλγουόκι. Σε κάθε περίπτωση έχει αφαιρέσει από πάνω του την… ταμπέλα που κουβαλούσε στους Λέικερς.

Μαρκίφ Μόρις

O πολύπειρος φόργουορντ πέρασε δύο μιάμιση σεζόν με διαλείμματα ως «λιμνάνθρωπος» (2019/20, 2020/21). Και αυτός, όσο και ο Καρούσο χρίστηκαν πρωταθλητές με τους Λέικερς την σεζόν 2019/20, ωστόσο ο δρόμος τους τους οδήγησε μακριά από το Λος Άτζελες. Ο Μόρις πήρε την απόφαση να γίνει μέλος των Μαϊάμι Χιτ και δικαιώθηκε με μία θέση στα ρόστερ της postseason.

Βέβαια, η δική του χρονιά στιγματίστηκε από την περιπέτεια με τον τραυματισμό του μετά το «επεισόδιο» που είχε με τον Νίκολα Γιόκιτς στο παιχνίδι με τους Νάγκετς, με τον «Τζόκερ» να τον… εκτοπίζει και να ανοίγει βεντέτα μεταξύ αδερφών Γιόκιτς και Μόρις.

Άντρε Ντράμοντ

Άλλη μία αποχώρηση από τους Λέικερς το περασμένο καλοκαίρι ακούει στο όνομα του Άντρε Ντράμοντ που αρχικά έγινε μέλος των Σίξερς και αποτέλεσε την backup λύση της Φιλαντέλφεια για το πρώτο διάστημα. Κατά την περίοδο του trade θυσιάστηκε… στον βωμό του Τζέιμς Χάρντεν και βρέθηκε στο επίκεντρο της μετακίνησής του στους Νετς στο πλευρό των Μπεν Σίμονς και Σεθ Κάρι. Παρά την μικρή του παρουσία στην ομάδα του Μπρούκλιν έχει κατοχυρώσει επάξια την θέση του.

Το αν θα συνεχίσει αυτή τη σεζόν ή όχι θα αποφασιστεί στο επόμενο παιχνίδι με τους Σέλτικς (οι Κέλτες έχουν προβάδισμα στη σειρά με 3-0), όπου οι Νετς θα παλέψουν να μείνουν ζωντανοί στο θέμα της πρόκρισης μέσα στην έδρα τους. Η λύση του Ντράμοντ, ωστόσο έδωσε μία ασφαλή λύση στα χέρια του Στιβ Νας.

Ουές Μάθιους

Με τους πρώτους μήνες της σεζόν να περιμένει την ευκαιρία του να συνεχίσει στο ΝΒΑ έχοντας κρεμάσει την φανέλα των Λέικερς, ο 35χρονος Μάθιους βρέθηκε να υπογράφει στους Μιλγουόκι Μπακς στις αρχές του Δεκέμβρη για μία δεύτερη θητεία μετά τη σεζόν 2019/20. Ως μέλος της… παρέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζει τους Σικάγο Μπουλς με το προβάδισμα να είναι στην πλευρά τους.

Μάλιστα, στο δεύτερο παιχνίδι του Fiserv Forum ήταν από τα πρόσωπα που προσπάθησαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα ευστοχώντας σε συνεχόμενα τρίποντα, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να αποφύγουν την τελική ήττα. Στο πιο πρόσφατο ματς του Σικάγο βρήκε τον ρόλο του κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και μαζί με τον Χόλιντεϊ φρόντισαν να περιορίσουν την δράση του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Διόλου άσχημα για έναν πρώην Λέικερ που φιγουράρει ανάμεσα στα ονόματα των πρωταθλητών.

Κούζμα, Κάλντγουελ-Πόουπ και Χάρελ στο προσκήνιο

Πέρα από τους παίκτες, όμως, που βρίσκονται σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης οι Κάιλ Κούζμα (Ουίζαρντς) , Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ (Ουίζαρντς) και Μόντρεζλ Χάρελ (Χόρνετς) αποχώρησαν επίσης από τους Λέικερς για νέες εμπειρίες και μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να δώσουν.

Ο Κούζμα έγινε ο κύριος εκφραστής των Ουίζαρντς μέσα στη σεζόν έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κάλντγουελ-Πόουπ, ενώ ο Χάρελ εντάχθηκε σε ένα πολλά υποσχόμενο σύνολο. Μπορεί η πορεία τους να σταμάτησε στα play-in, ωστόσο όλη η πορεία τράβηξε τα βλέμματα στο ΝΒΑ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα