Νετς-Λέικερς: Από φαβορί για τίτλο, έχουν πιάσει πάτο (vids)

Νίκος Καρφής
Νετς-Λέικερς: Από φαβορί για τίτλο, έχουν πιάσει πάτο (vids)

bet365

Nετς και Λέικερς παραπαίουν και δεν δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση τον τίτλο του φαβορί που είχαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στο ξεκίνημα της σεζόν υπήρχαν δύο φαβορί για τον τίτλο. Στην Ανατολή οι Νετς και στη Δύση οι Λέικερς, με τους Μπακς και τους Σανς να τους ακολουθούν.

Βρισκόμαστε στις 14 Φλεβάρη και τόσο το Μπρούκλιν όσο και οι λιμνάνθρωποι δεν κάνουν κάτι για να δεχθούν... αγάπη από τους φιλάθλους του. Όχι μόνο δεν παίζουν σαν διεκδικητές, αλλά με τις τελευταίες εμφανίσεις του έχουν βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την είσοδο τους στο play in τουρνουά. Το Gazzetta γράφει για τις δύο απογοητεύσεις της σεζόν που αν δεν συμμορφωθούν γρήγορα θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Μια ομάδα μόνος του ο Ντουράντ

y

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε για όνειρα για τους Νετς, οι οποίοι ήταν το φαβορί για τον τίτλο, κάτι που δεν κατάφεραν πέρυσι αφού οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους... έκρυψαν τον δρόμο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχαν στα ματς τους τον ανεμβολίαστο Κάιρι Ίρβινγκ, ωστόσο αυτό δεν τους ενόχλησε. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και υποψήφιος MVP, ο Χάρντεν έδινε πολύτιμες βοήθειες και το Μπρούκλιν βρισκόταν στην κορυφή της Ανατολής. Όμως από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο KD, οι Νετς διαλύθηκαν και κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός play in τουρνουά αν δεν συμμορφωθούν.

Το Μπρούκλιν περιμένει πως και πως την επιστροφή του Ντουράντ και μετρά 11 σερί ήττες, όντας η ομάδα με τις χειρότερες εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό. Είναι φυσικά η ομάδα με τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα μέσα στο 2022 και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Στην καλύτερη ο Ντουράντ θα επιστρέψει στα τέλη Φλεβάρη, ενώ στην χειρότερη η επιστροφή του υπολογίζεται στις 21 Μάρτη. Θα τους βρει σε θέση play in τουρνουά ή θα αναγκαστεί να τους κουβαλήσει πάλι.

Κακά τα ψέματα η ασφάλεια που δίνει ο Ντουράντ στους Νετς είναι απίστευτη και χωρίς αυτόν είναι μια μετριότατη ομάδα που θα χαροπάλευε να μπει στα playoffs. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε και το κουβάλημα στα περσινά playoffs, εκεί όπου δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από κανέναν.

Η κατάσταση με τον Ίρβινγκ που δεν βοήθησε

i

Ο Κάιρι Ίρβινγκ και η απόφαση του να μην εμβολιαστεί έφερε σε δύσκολη θέση τους Νετς, οι οποίοι στο ξεκίνημα της σεζόν τον έθεσαν εκτός ομάδας για να μην διαταραχθεί η χημεία, αφού θα μπορούσε να παίξει μόνο στα εκτός έδρας. Το Μπρούκλιν δεν έμαθε να παίζει με τον Uncle Drew και αυτό φαίνεται και τώρα που γύρισε τουλάχιστον στις εκτός έδρας αποστολές.

Ο Ίρβινγκ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει την ομάδα, η οποία εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον ηγέτη Ντουράντ. Ο KD τους είχε πρώτους στην Ανατολή όταν έπαιζε, ενώ πλέον οι Νετς έχουν πέσει 9οι.

Η κατάσταση με τον Ίρβινγκ και το μία μέσα, μία έξω δημιουργεί ανισορροπία και αβεβαιότητα στην ομάδα που συνεχώς πρέπει να αλλάζει πλάνα στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι από ματς σε ματς. Ο Στιβ Νας έχει μια πολύ δύσκολη εξίσωση να λύσει και μέχρι τώρα δεν δείχνει να τα έχει καταφέρει. Αν δεν το κάνει γρήγορα γιατί έτσι κι άλλιως ο Ίρβινγκ δεν δείχνει διατεθειμένος να εμβολιαστεί, το Μπρούκλιν θα χάσει άλλη μια σεζόν που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες.

O Xάρντεν που σκεφτόταν καιρό την αποχώρηση

Μέσα σε όλα αυτά υπήρχε και ο Τζέιμς Χάρντεν που δεν θύμισε σε καμιά περίπτωση τις απίθανες σεζόν που έκανε με τους Ρόκετς. Το χειρότερο ήταν πως σκεφτόταν εδώ και καιρό τον τρόπο που θα αποχωρήσει από την ομάδα και αυτό έφερε μεγάλη αναστάτωση στους Νετς. Ο Μούσιας ήταν φευγάτος και κανένας οργανισμός δεν θα ήταν εύκολο να διαχειριστεί όλο αυτό τον θόρυβο που προκάλεσε μέχρι να πάει στους Σίξερς .

Στους Σίξερς κατέληξε με ανταλλαγή (ο Μπεν Σίμονς πήγε στο Μπρούκλιν) στην κορυφαία κίνηση της τελευταίας μέρας της trade deadline. Ο Μούσιας έφυγε από τους Νετς και όπως φαίνεται είναι κάτι που δούλευε από καιρό.

Σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι και τη Ραμόνα Σέλμπουρν, o Xάρντεν μιλούσε με ατζέντηδες κατά τη διάρκεια της σεζόν με σκοπό να αποχωρήσει από τους Νετς. Όμως στην ομάδα του Μπρούκλιν διαβεβαίωνε πως θέλει να μείνει στον σύλλογο για χρόνια. Έτσι είναι σαν να τους κοροϊδεψε, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον οργανισμό που έχει ως μοναδικό στόχο τον τίτλο.

Έτσι δεν φαίνεται να είναι τυχαία και η ενόχληση του Κέβιν Ντουράντ τη βραδιά του draft του All Star Game, με τον KD να τον αφήνει τελευταίο και ο Μούσιας να καταλήγει στην Team LeBron.

Ούτε και οι δηλώσεις του: «Ο Τζέιμς δεν χρειαζόταν να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν. Είναι κύριος του εαυτού του. Παίρνει τις αποφάσεις για την καριέρα του. Δεν χρωστούσε σε κανέναν εξήγηση και ούτε εγώ ψάχνω.

Είμαι χαρούμενος που εμείς ολοκληρώσαμε όλο αυτό το πράγμα και τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, να διώξουμε τον θόρυβο που υπήρχε και είμαι σίγουρος πως και εκείνος το ίδιο θα νιώθει, Αλλά στην ομάδα μας υπήρχε αναστάτωση για το τι θα συμβεί. Έτσι είμαι χαρούμενος που του ξεπεράσαμε κι αυτό».

Ο Ουέστμπρουκ που δεν... συμμορφώθηκε ποτέ

Στα... χαρτιά το ΛεΜπρόν-Ντέιβις-Ουέστμπρουκ θα ήταν Big-3. Όμως στο γήπεδο δεν το δικαιολογεί. Ο Russ είναι σκιά του παλιού εαυτού του, έχει σπάσει τα στεφάνια και τα ταμπλό, δεν σταματά να κάνει λάθη και ο κόσμος στο LA έχει τρελαθεί. Στη νίκη των Λέικερς στην παράταση με 122-115 κόντρα στους Νικς, η βοήθεια του Ουέστμπρουκ δεν έφτασε και στα... υψηλότερα επίπεδα. Το κάθε άλλο!

O Russ αδυνατεί να βρει ρυθμό στις εμφανίσεις του και διανύει μία μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Σε ακόμη μία βραδιά με την φανέλα των Λέικερς βρέθηκε σε χαμηλές «πτήσεις».

Οι φίλοι των Λέικερς, ωστόσο, δεν του... χαρίστηκαν! Στην δεύτερη κιόλας περίοδο και με τους Νικς να έχουν ξεφύγει στο σκορ, ο Ουέστμπρουκ αστόχησε σε προσπάθειά του να σκοράρει με αποτέλεσμα να δεχτεί τα γιουχαρίσματα από το κοινό που παρακολουθούσε το παιχνίδι.

Στα μέσα Γενάρη ο Φρανκ Βόγκελ άρχισε να παίζει τη θέση του στους Λέικερς σε κάθε ματς, κάτι ισχύει μέχρι σήμερα. Επίσης αυτό σημαίνει πως θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τη δουλειά του. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα... σπάσει με σταρ της ομάδας.

Έτσι έριξε πάγκο και στη συνέχεια... άδειασε τον Ράσελ Ουέστμπρουκ κόντρα στους Πέισερς. Μάλιστα σύμφωνα με το ESPN ο Βόγκελ είχε το πράσινο φως από το front office των Λέικερς για το πράξει αυτό. Ο Russ έκατσε στο πάγκο στα τελευταία 4 λεπτά στην ήττα των λιμνάνθρωπων, έχοντας 5/17 σουτ στο ματς. Μάλιστα έφυγε για τα αποδυτήρια πριν τελειώσει το ματς και οι φήμες λένε πως έφυγε και από το γήπεδο αμέσως όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ήταν ακόμα στα αποδυτήρια.

Ο... γυάλινος Ντέιβις που έχει τσακωθεί με την σταθερότητα.

Ο Άντονι Ντέιβις θεωρείται και είναι ένας από τους κορυφαίους και ποιοτικότερους ψηλούς στη λίγκα. Όμως του λείπουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Η σταθερότητα και φυσικά το να μένει μακριά από τραυματισμούς.

Φέτος ο Unibrow δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε κανένα σημείο και σε πολλές περιπτώσεις τα έχει σπάσει. Στο ξεκίνημα της σεζόν τα ποσοστά ευστοχίας του ήταν τραγικά. Ο Άντονι Ντέιβις είχε 16.7% τρίποντο, το οποίο είναι το χειρότερο στην ιστορία της λίγκας για παίκτης με 2+ προσπάθειες ανά ματς και 20+ παιχνίδια στο παρκέ. Μετρούσε 38.3% midrange δηλαδή το χειρότερο ποσοστό φέτος για παίκτη με 100+ προσπάθειες. Και τέλος είχε 33.1% στα jumpshots, το οποίο επίσης είναι το χειρότερο για φέτος σε παίκτες με 150+ προσπάθειες. Πάντως ακόμα και τώρα συνεχίζει να σουτάρει με 16.9%, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους του να διαβάσουν τον τομέα στον οποίο... πονάει.

Ο Mονόφρυδος για άλλη μια σεζόν δείχνει πόσο επιρρεπής είναι σε τραυματισμούς. Έχει παίξει μόλις σε 36 ματς, ενώ αναγκάστηκε να χάσει πάνω από ένα μήνα με τη ζημιά στο γόνατο στα μέσα Δεκέμβρη. Οι Λέικερς αναπολούν τις εποχές της φούσκας, τότε που ο Ντέιβις ήταν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στον τίτλο.

Ο ΛεΜπρόν που παλεύει μόνος του

Και έχουμε και τον ΛεΜπρόν που κάνει αδιανόητη σεζόν στα 37 του χρόνια, όμως δεν μπορεί να βοηθήσει τους Λέικερς σε βαθμολογικό επίπεδο. Ο Βασιλιάς μετρά φέτος 29 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ, όμως οι λιμνάνθρωποι παίζουν χάλια στο παρκέ, αδυνατούν να αποκτήσουν χημεία και μοιραία έρχονται οι ήττες.

Κανείς δεν έχει πλησιάσει στο επίπεδο του ΛεΜπρόν από τους συμπαίκτες του και ο Βασιλιάς δείχνει απελπισμένος και κουρασμένος. Μετά από το νέο κάζο από τους Μπλέιζερς τόνισε πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει πώς νιώθει βλέποντας τους Καλιφορνέζους να χάνουν από μια ομάδα που συνεχίζει δίχως τους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Νόρμαν Πάουελ και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ που είναι εκτός δράσης. Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γουόρθι εξήγησε πως οι Λέικερς είναι βαριά άρρωστοι.

Ο Βασιλιάς είναι ένας παίκτης που έχει λόγο και στις αποφάσεις της ομάδας του. Στους παίκτες που έρχονται και φεύγουν. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και σίγουρα η απόφαση της ομάδας να μην κάνει ανταλλαγή τον βρήκε αντίθετο. Μαζί με τον Ντέιβις, οι δύο ηγέτες των Λέικερς δεν συμφώνησαν με τον Ρομπ Πελίνκα στο να μην γίνει ανταλλαγή, παρόλο που ο GM των λιμνάνθρωπων υποστήριξε το αντίθετο. Σίγουρα αυτό δεν ήχησε όμορφα στα αυτιά του ΛεΜπρόν που παίζει πάντα για την κορυφή και δεν του αρέσει να του πάνε κόντρα. Με τις ενέργειες του front office δείχνει να εκνευρίζεται και να χάνει την εμπιστοσύνη του.

 

NBA Τελευταία Νέα