Euroleague Playoffs: Ο Κώστας Τσαρτσαρής αναλύει τα ζευγάρια και κάνει προβλέψεις

Euroleague Playoffs: Ο Κώστας Τσαρτσαρής αναλύει τα ζευγάρια και κάνει προβλέψεις
Ο Κώστας Τσαρτσαρής ξέρει καλά τι σημαίνουν Euroleague playoffs και αναλύει τα φετινά ζευγάρια στο Gazzetta.gr.

Τα playoffs της Euroleague ξεκινάνε και το Gazzetta.gr ζήτησε από έναν ειδικό να κάνει την ανάλυση των τεσσάρων ζευγαριών.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έχει συμμετάσχει συνολικά οκτώ φορές σε διαδικασία playoffs και ξέρει καλά τι χρειάζεται να κάνει μία ομάδα για να προχωρήσει στο Final 4.

Ο πρώην φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού ανέλυσε για λογαριασμό των αναγνωστών του Gazzetta.gr τα φετινά playoffs και κάνει τα προγνωστικά του.

Ο Τσαρτσαρής πριν εμβαθύνει ανέφερε πως, «αρχικά να τονίσω πως δεν υπάρχει ακλόνητο φαβορί στα playoffs. Πολλά έχουμε δει αν συμβαίνουν, αλλά σίγουρα ένα πλεονέκτημα το έχουν οι γηπεδούχοι. Βέβαια εν καιρώ πανδημίας υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει νέες συνθήκες υπέρ ή εις βάρος μίας ομάδας».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΕΝΙΤ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΕΝΙΤ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΡΕΑΛ

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΡΕΑΛ

ΑΡΜΑΝΙ - ΜΠΑΓΕΡΝ

ΑΡΜΑΝΙ - ΜΠΑΓΕΡΝ

Προφανώς κι έχει προβάδισμα η Μπαρτσελόνα. Πρώτα από όλα παίζει στο γήπεδό της. Μπορεί να μην έχει κόσμο στο πλευρό της κι αυτό να της αφαιρεί ένα κομμάτι από το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά έχει τόσο ποιοτικό ρόστερ που το καλύπτει.

Δεν μπορώ να ξεγράψω τη Ζενίτ όμως. Σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν έδειξε μεγάλη σταθερότητα με εξαίρεση το διάστημα που είχε πολλά κρούσματα κορονοϊού. Επίσης στην Αγία Πετρούπολη επιτρέπεται κόσμος στο γήπεδο.

Για τους δύο προπονητές τι να πω. Σπουδαίοι πραγματικά. Ο Σάρας για πρώτη φοράς καθοδηγεί μία ομάδα που έχει το «πρέπει». Υπάρχει πίεση, όμως έχει δείξει και σημαντικά δείγματα γραφής παίζοντας ωραίο μπάσκετ.

Για τον Πασκουάλ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα αφού τον θεωρώ έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Euroleague.Δεν υπάρχει προπονητικό πλεονέκτημα, αλλά σίγουρα η Μπαρτσελόνα διαθέτει καλύτερο ρόστερ και είναι φαβορί.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ: 70% - 30% η Μπαρτσελόνα.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ζενίτ – Μπαρτσελόνα 74-70, Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 85-81

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις απουσίες της Φενέρμπαχτσε διαφοροποίησαν την κατάσταση. Ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια ακόμη και να αγωνιστεί κάποιο από τα πέντε κρούσματα που είχε η Φενέρμπαχτσε θα είναι απροπόνητος και ταλαιπωρημένος. Πέντε παίκτες είναι μεγάλος αριθμός.

Αυτομάτως νομίζω η νίκη είναι μονόδρομος για την ΤΣΣΚΑ στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της. Η ομάδα του coach Ιτούδη έχει και το πλεονέκτημα του κόσμου αφού επιτρέπεται παρουσία φιλάθλων στην εξέδρα. Γενικά έχει ένα πλήρες σύνολο παρά τη φυγή του Μάικ Τζέιμς και τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μην ξεχνάμε πως είναι μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Euroleague.

Αν δεν είχε το πρόβλημα με την πανδημία η Φενέρμπαχτσε θα έδινα μοιρασμένες πιθανότητες.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ: 60% - 40% η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-78, ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσε 83-89

Για μένα αυτό είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι. Η Αναντολού Εφές πραγματοποίησε εντυπωσιακό δεύτερο γύρο, αλλά κι η Ρεάλ τελείωσε την regular season με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Σε καμία περίπτωση δεν ξεγράφω τη Ρεάλ παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε φέτος. Διαθέτει έναν αξιόλογο προπονητή και ένα ρόστερ που συνδυάζει ποιότητα κι εμπειρία.

Η Αναντολού Εφές από την άλλη έπαιξε ωραίο μπάσκετ και βασίζει πολλά στα γκαρντ της. Μίτσιτς και Λάρκιν είναι στα 3-4 καλύτερα γκαρντ της διοργάνωσης κι αν βρουν ρυθμό είναι επικίνδυνοι.

Η Ρεάλ όμως έχει αμυντικογενείς παίκτες ενώ υπάρχει κι ο Ταβάρες ο οποίος αλλάζει τους συσχετισμούς.

Πιστεύω θα δούμε πέντε ματς με εκτός έδρας νίκες.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ: 50% - 50% και θα δούμε Game 5.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αναντολού Εφές – Ρεάλ 65-73, Ρεάλ – Αναντολού Εφές 83-108

Όσο κι αν συμπαθώ τη Μπάγερν, η φετινή Αρμάνι έδειξε πως είναι ομάδα για Final 4. Μπορεί να μην είναι από τις πιο σταθερές ομάδες, ωστόσο διαθέτει ισχυρό σύνολο και μεγάλο κίνητρο. Εδώ και χρόνια κυνηγούν μία θέση στα Final 4, αλλά όχι μόνο δεν πάνε, αλλά μένουν κι εκτός playoffs.

Η Μπάγερν είναι μαχητική ομάδα, έχει ταλέντο, αλλά είναι άπειροι. Νομίζω της λείπει το κάτι παραπάνω.

Θέλω να δω και τη «μάχη» των δύο Ιταλών προπονητών, Ο τρινκιέρι είναι καλός προπονητής. Πάντα δείχνει αποτέλεσμα κι ας λένε στην Ελλάδα ό,τι θέλουν. Εχει νέες ιδέες και οι ομάδες του κάτι καταφέρνουν.

Ο Μεσίνα είναι κατηγορίας Πασκουάλ, Ιτούδη κλπ. Τρομερά έμπειρος κι έχει πετύχει σπουδαία πράγματα. Ο τρινκιέρι έχει πιο φρέσκιες ιδέες και μοιάζει α είναι πιο εναρμονισμένος στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ: 51% - 49% η Αρμάνι Μιλάνο.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μπάγερν – Αρμάνι 79-81, Μπάγερν – Αρμάνι 75-51