Γιασικεβίτσιους στο gazzetta.gr: «Η Ζενίτ μας έκανε σοφότερους!»

Γιασικεβίτσιους στο gazzetta.gr: «Η Ζενίτ μας έκανε σοφότερους!»

Γιασικεβίτσιους στο gazzetta.gr: «Η Ζενίτ μας έκανε σοφότερους!»
Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αποψινού 2ου ημιτελικού (22.00), ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αρμάνι, ο Λιθουανός τεχνικός των Καταλανών αναλύει στην Euroleague Greece τα οφέλη της ομάδας του από την δύσκολη πρόκριση στο Final 4 και αναφέρεται στον ρόλο του μεγάλου Πάου Γκασόλ.

Αν η εμπειρία των τεσσάρων νικηφόρων Final 4 (2003, 2004, 2005 & 2009) αποτυπωνόταν στα διαπιστευτήρια που έχει σαν προπονητής, τότε θα ήταν σίγουρα ο coach με τα περισσότερα γαλόνια εδώ στην Κολωνία. Με το κοστούμι, όμως, ο 45χρονος «θρύλος» του ευρωπαϊκού μπάσκετ σαν παίκτης, θα συμμετάσχει για 2η φορά στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το ότι κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, όμως, που τελείωσε την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ, τον φέρνει για πρώτη φορά «αντιμέτωπο» με την πίεση της κατάκτησης του τροπαίου. Ο λόγος για τον πρώην «δικό μας», Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των αγώνων, θέλησε να “ντριμπλάρει” την ερώτηση για την πίεση ενός Final 4.

Λίγα λεπτά αργότερα, στην μικτή ζώνη, ο Saras μίλησε στο gazzetta.gr για τα «μαθήματα» που πήρε η ομάδα του από την δύσκολη πρόκριση απέναντι στην Ζενίτ (3-2 στις νίκες).

«Μάθαμε πολλά από την σειρά με την Ζενίτ! Πρώτον ότι δεν παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε και ότι μας έβγαλαν τελείως από το παιχνίδι μας και αυτό είναι κάτι που περιμένουμε ότι θα επιχειρήσουν και άλλες ομάδες, όταν παίζουν εναντίον μας! Και αυτό γιατί τα playoffs έδειξαν ότι σε κάποια πράγματα είμαστε ευάλωτοι κι εκεί είναι που πρέπει να επικεντρωθούμε. Στην διάρκεια της σειράς, βεβαία, παρουσιάζαμε σταθερή βελτίωση και στο Game 5 ήμασταν εξαιρετικοί και γι’ αυτό προκριθήκαμε! Νομίζω, λοιπόν, ότι το μεγαλύτερο μάθημα είναι ότι η ομάδα πρέπει να μπαίνει από την αρχή δυνατά και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση πριν από κάθε σειρά αγώνων που κρίνουν έναν τίτλο. Όπως στο Copa del Rey, για παράδειγμα που ήμασταν σε φόρμα από το πρώτο ματς. Με την Ζενίτ δεν είμαστε καλοί αλλά δεν το πληρώσαμε! Τώρα ήρθε η ώρα για το Final 4, οπότε εκτιμώ ότι θα είμαστε σε αρκετά καλύτερο επίπεδο.», μας είπε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και συνέχισε:

«Αν το δούμε από την θετική πλευρά της κατάστασης, πετύχαμε τον στόχο της πρόκρισης στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, χωρίς να παίξουμε καλό μπάσκετ στα προημιτελικά. Ήδη στα τελευταία ματς παίζουμε καλύτερα, οι προπονήσεις έχουν πολλή ένταση κι όλα θα φανούν στον 2ο ημιτελικό», επεσήμανε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, πριν αναφερθεί στην προσθήκη των τελευταίων δύο μηνών, που ακούει σε ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, όπως αυτό του Πάου Γκασόλ.

«Ο Πάου βοηθάει παντού! Τόσο στο γήπεδο, όπου τον τελευταίο μήνα έχει βρει ρυθμό και παίζει πολύ καλά αλλά κι έξω από τις τέσσερις γραμμές, στα γύρω-γύρω όπου η επίδρασή του είναι τεράστια. Είτε όταν μιλάει με τους συμπαίκτες του και μοιράζεται τις εμπειρίες του, είτε όταν δίνει το παράδειγμα με την ηρεμία του και τη νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει. Ελπίζω ότι η παρουσία του θα μας δώσει ώθηση και στον ημιτελικό.», κατέληξε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατούτιν στο gazzetta.gr: «Ο Ιτούδης μπορεί να γίνει ο Ομπράντοβιτς της ΤΣΣΚΑ» (vid)

Βόβορας: «Το post παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και ο ρυθμός της Εφές»

Ναουμόσκι: «Έκανα μια εβδομάδα να κοιμηθώ»

Εφές-ΤΣΣΚΑ: Ξεχάστε ό,τι είδατε στην κανονική διάρκεια