Κάτας: «Έχουμε την ποιότητα για να παίξουμε καλά στην Πόλη»

Κάτας: «Έχουμε την ποιότητα για να παίξουμε καλά στην Πόλη»

Gazzetta team
Κάτας: «Έχουμε την ποιότητα για να παίξουμε καλά στην Πόλη»
Ο Όντεντ Κάτας μίλησε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές (25/3, 19:30) ενώ στάθηκε και στην απουσία του... Αταμάν από τον πάγκο της τουρκικής ομάδας.

Στην πρώτη του τοποθέτηση αναφορικά με την δυναμική της Εφές και το πόσο δύσκολο θα είναι το έργο της ομάδας του, είπε: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Οπότε σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε και να παίζουμε καλά. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι όσοι παίζουν στον Παναθηναϊκό. Βρισκόμαστε σε μια πρόοδο δύο μηνών και θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες αλλά ακόμα και έτσι έχουμε την ποιότητα για να παίξουμε καλά. Ποτέ δεν είναι εύκολα στην EuroLeague. Η Εφές είναι μία από τις πιο δύσκολες ομάδες η οποία διαθέτει πλούσια ποιότητα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Να είμαστε επιθετικοί και τα πάντα θα ξεκινήσουν από την άμυνά μας».

Για την απουσία του Εργκίν Αταμάν και αν αυτό επηρεάζει το τακτικό κομμάτι της τουρκικής ομάδας τόνισε: «Ο Εργκίν Αταμάν είναι σπουδαίος προπονητής, πολλές φορές όμως τέτοιες καταστάσεις λειτουργούν διαφορετικά και οδηγούν τους παίκτες να είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να κερδίσουν. Δεν στηριζόμαστε στη δική του απουσία, δεν θεωρούμε ότι αυτή θα μας δώσει κάποιο πλεονέκτημα, πολύ απλά γιατί είναι μία πολύ ποιοτική και καλά προπονημένη ομάδα. Έχουν έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι να κάνουν και πώς. Ειδικά τώρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Όσο για το ποσοστό ικανοποίησής του αναφορικά με την εξέλιξη της ομάδας αυτούς τους δύο μήνες και για το τακτικό κομμάτι που δεν είχε ακόμη τον χρόνο να δουλέψει, όπως θα ήθελε, σχολίασε: «Ως προπονητής, πάντα αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα πας ακόμη καλύτερα, ειδικά αν έχεις τον χρόνο να κάνεις περισσότερες προπονήσεις. Το πιο δύσκολο πράγμα που είχα να διαχειριστώ είναι ο περιορισμένος αριθμός προπονήσεων, γιατί δεν ήμουν εδώ στην προετοιμασία. Τότε είναι που "χτίζεις" τις αρχές σου και τις βασικές σου επιδιώξεις. Όπως και να έχει, είμαστε σε μια διαδικασία μάθησης, παίζουμε καλύτερα σε κάποια κομμάτια. Εστιάζουμε στο να είμαστε συνεπείς σε αυτά που κάνουμε, τώρα οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι ζητάμε. Όλα αρχίζουν με τη συγκέντρωση και την επιθετικότητα στο παιχνίδι μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασελάκης: «Πρέπει να λειτουργούμε σαν μια αλυσίδα»

Σανλί: «Μην επαναπαυόμαστε από την βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού»