Κάτας: «Περήφανος για τους παίκτες, τα ψηλά σχήματα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα»

Gazzetta team
Κάτας: «Περήφανος για τους παίκτες, τα ψηλά σχήματα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα»
Ο Όντεντ Κάτας μιλώντας για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απένειμε τα εύσημα στους παίκτες της ομάδας του για τη νίκη, στάθηκε στα ψηλά σχήματα, όπως επίσης και στην απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς.

«Είναι σπουδαία νίκη για εμάς. Κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνα. Οι ψηλοί μας έκαναν πολύ καλό παιχνίδι με αλλαγές στην άμυνα. Αν δεν κάναμε λάθη και παίζαμε έξυπνα, όσο το κάναμε είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μου άρεσε ο τρόπος που αντέδρασαν οι παίκτες. Είμαι περήφανος γι' αυτούς» σχολίασε αρχικά ο Ισραηλινός τεχνικός και συνέχισε μιλώντας για τον Νέντοβιτς.

«Από τη στιγμή που λείπει ο Νέντοβιτς έχουμε οδηγηθεί σε ψηλά σχήματα. Κάποιες φορές έχουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μας λείπει η ποιότητα του Νέντοβιτς. Ελπίζουμε να επιστρέψει άμεσα. Έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε αλλαγές σε άμυνα και επίθεση μέχρι να επιστρέψει και εκείνος στη δράση. Ο Παναθηναϊκός παλεύει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν είχε ο Παναθηναϊκός έναν ποιοτικό point guard: «Δεν είναι μυστικό ότι μας λείπει ένας point guard. Στην άλλη πλευρά το χρησιμοποιούμε αμυντικά. Μας έλειπε ένα γκαρντ και γι αυτό υπογράψαμε τον Μπρέι, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague. Αυτή είναι η κατάσταση δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αρχίζοντας από τώρα θέλουμε να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα για τη νέα σεζόν. Μου αρέσει ο τρόπος που παλεύουν οι παίκτες ακόμα κι αν κάνουν λάθη. Χειριζόμαστε καλά την κατάσταση και προσαρμοζόμαστε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.