Ολυμπιακός: Έξι σερί ήττες μετά από 16 χρόνια και 2 μήνες!

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ολυμπιακός: Έξι σερί ήττες μετά από 16 χρόνια και 2 μήνες!
O Oλυμπιακός διανύει ημέρες 2005. Όταν ήταν η προηγούμενη φορά που είχε υποστεί έξι συνεχόμενες ήττες στη EuroLeague!

Η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Με τον Γιώργο Πρίντεζη να αστοχεί σε τρίποντο. Αυτό δεν μπορεί να... χρυσώσει το χάπι. Η ιστορία κατέγραψε πως ο Ολυμπιακός (στην 9η φετινή απώλεια στο ΣΕΦ) συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ήττες στη φετινή EuroLeague! Για να συναντήσουμε κάτι ανάλογο, το ρολόι θα πρέπει να γυρίσει αρκετά πίσω. Δεκαέξι χρόνια και δύο μήνες! Τη σεζόν 2004-2005.

Όταν ακόμη ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν μόνο το management του Ολυμπιακού. Στη μεταβατική περίοδο, προτού γίνουν ιδιοκτήτες. Τότε ο Ολυμπιακός (με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας) διέθετε, ίσως, το χειρότερο ρόστερ στην εποχή των Αγγελόπουλων (έστω και στο management).

Με παίκτες όπως ο Μαρκί Πέρι, ο Ελβρι Όβτσινα, ο Γκόρενς, ο Ζορόσκι, ο Ποστέλ, ο Γιούρκοβιτς, ο Γκούλιας... Σε εκείνο το «ερυθρόλευκο» ρόστερ ανήκαν ακόμη οι Μίλαν Τόμιτς, Άγγελος Κορωνιός, Γιάννης Καλαμπόκης, Βαγγέλης Σκλάβος, Λάζαρος Αγαδάκος και Νίκος Παπανικολόπουλος.

Το αρνητικό σερί του Ολυμπιακού ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί - κατά σειρά - από τις Πρόκομ (ΣΕΦ), Ρεάλ Μαδρίτης, Παρτίζαν (εκτός), Εφές (στο ΣΕΦ στη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της ιστορίας του με σκορ 110-59), Εστουντιάντες, Κλιμάμιο Μπολόνια (εκτός).