Ολυμπιακός: Ποια είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή πλην Σλούκα; (poll & vids)

Ολυμπιακός: Ποια είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή πλην Σλούκα; (poll & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Ποια είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή πλην Σλούκα; (poll & vids)
Ψηφίστε ποιος από τους Μάρτιν, Χάρισον, Λαρεντζάκη, Ζαν Σαρλ και Τζένκινς είναι η καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι έχοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα από νωρίς στον πάγκο του και εκμεταλλευόμενος την διακοπή της περσινής σεζόν, προχώρησε σε έξι μεταγραφικές κινήσεις. Ο Έλληνας τεχνικός λίγες μέρες μετά την άφιξη του τον Ιανουάριο του 2020 έφερε στην ομάδα τον Οκτάβιους Έλις, τον Σακιέλ ΜακΚίσικ και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στον Ιωνικό Νικαίας.

Το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν τους Χασάν Μάρτιν, Τσαρλς Τζένκινς, Άαρον Χάρισον, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Λιβιό Ζαν Σαρλ και Κώστα Σλούκα.

Το Gazzetta.gr σας ζητάει τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία για την καλύτερη φετινή μεταγραφή αφήνοντας έξω από την εξίσωση τον Σλούκα για να αποκτήσει ενδιαφέρον.

ΑΑΡΟΝ ΧΑΡΙΣΟΝ (8.1π. - 2ρ. - 1.1ασ. - 0.8λ.)

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ρούκι στην Euroleague και φυσικά «κουβαλάει» όλες τις αδυναμίες ενός πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη. Ο 26άχρονος γκαρντ παίζει 19:36 έχοντας 8.1 πόντους με 41.7% στα δίποντα και 31.2% στα τρίποντα.

Στην άμυνα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Στην επίθεση έχει έφεση στο σκοράρισμα αλλά απέχει αρκετά από το να θεωρείται συνεπής στο παρκέ αφού παρουσιάζει αρκετά «σκαμπανεβάσματα» η απόδοσή του.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ (3.6π. - 1.4ρ. - 0.5ασ. - 0.5λ.)

Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τον Έλληνα γκαρντ όσο αγωνιζόταν στη Μούρθια και πριν έρθει ο Μπαρτζώκας. Ο Ελληνας τεχνικός του είχε αναθέσει τον ρόλο του τελευταίου «τροχού», αλλά με την επιμονή του και την απόδοσή του έχει ανέβει πολλές... σκάλες.

Ο «Λάρρυ» σε 9:39 μετρά 3.6 πόντους με 33.3% στα δίποντα και 36.4% στα τρίποντα. Πρόκειται για παίκτη που βγάζει σκληράδα στην άμυνα ενώ στην επίθεση διαθέτει άγνοια κινδύνου σουτάροντας καλά.

Το μεγαλύτερο προσόν του είναι πως παρά τη σημαντική έλλειψη αγώνων και ρυθμού παρουσιάζεται πανέτοιμος τις περισσότερες φορές που τον έχει φωνάξει από τον πάγκο ο προπονητής του.

ΧΑΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ (9.2π. - 4.8ρ. - 1.1λ. - 0.5κοψ.)

Ο Αμερικανός ήταν από τις πρώτες επιλογές του Ολυμπιακού και μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται περίφημα. Παρά το μικρό του ύψος παίζει αρκετά καλά τη θέση του σέντερ και βοηθάει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στην άμυνα είναι αρκετά δυνατός και δεν φοβάται να τα βάλει ακόμη και με πολύ ψηλότερους παίκτες. Στην επίθεση τελειώνει με συνέπεια τις περισσότερες φάσεις κοντά στο καλάθι και όσο περνάει ο καιρός συνεργάζεται καλύτερα με τον Κώστα Σλούκα.

Σε 23:06 έχει 9.2 πόντους με 71.5% στα δίποντα και 71.4% στις βολές.

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει μία μικρή κάμψη στην απόδοσή του λόγω της κούρασης αφού για μεγάλο διάστημα έπαιζε μόνος του τη θέση «5» λόγω της κακής κατάστασης του Έλις.

ΛΙΒΙΟ ΖΑΝ ΣΑΡΛ (5.8π. - 2.8ρ. - 0.9λ. - 0.5κοψ.)

Ο Γάλλος ήρθε για «τεσσάρι» που μπορεί να παίζει και στη θέση του σέντερ. Η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκε ως σέντερ και σε λίγα βοήθησε επί της ουσίας χάρη στο κοντό σχήμα.

Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ παίζει 15:50 προσφέροντας 5.8 πόντους με 59.7% στα δίποντα και 25% στα τρίποντα. Στην άμυνα βοηθάει αρκετά σε τομείς που δεν καταγράφει η στατιστική.

ΤΣΑΡΛΣ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (3.4π. - 1.5ρ. - 0.8ασ. - 0.8κλεψ.)

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε για να σταματά τον καλύτερο επιθετικός της αντίπαλης ομάδας και σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει. Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι πως στην επίθεση έχει παθητική παρουσία και δεν αποτελεί απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Τζένκινς αγωνίζεται 16:44 και εκτός από σπουδαία προσωπική άμυνα δίνει 3.4 πόντους με 73.9% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, αλλά με ελάχιστες προσπάθειες.

Loading...