Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-88: Τον Κατας-πάραξε και τον... απέκλεισε

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-88: Τον Κατας-πάραξε και τον... απέκλεισε
Ο Παναθηναϊκός (9-14) επικράτησε δίκαια του Ολυμπιακού (11-13) με 77-88. Εκπληκτικοί Σαντ Ρος (20π., 5ασ.), Μποχωρίδης (15π.) και Ουάιτ (12π. 7ρ.)

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαία νίκη από το ΣΕΦ αφού επικράτησε του Ολυμπιακού με 77-88. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας παρουσιάστηκε πιο έτοιμη, πιο συγκεντρωμένοι και κάνοντας πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ και στους πόντους από δεύτερη ευκαιρία, επικράτησε δίκαια με πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ Σαντ Ρος σε ματς καριέρας.

Οι Πειραιώτες πλέoν διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση στα playoffs

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στο παρκέ και συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ να βρίσκει πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Σαντ Ρος και Ουάιτ ήταν οι βασικοί πυλώνες των φιλοξενούμενων οι οποίοι προηγήθηκαν με 7-14 (6’). Το τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν διόρθωσε τα πράγματα με τον Σλούκα να μη μπορεί να δώσει τον απαιτούμενο ρυθμό στην ομάδα του (7-17, 8’). Η είσοδος του Σπανούλη άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης αφού ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» με τέσσερις διαδοχικές ασίστ έδωσε τρίποντα σε Τζένκινς και ΜακΚίσικ και έτσι έγινε το 18-19 (10’).

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν υπομονή στην επίθεσή τους, μετακινούσαν σωστά τη μπάλα και διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ (24-29, 15’) με πόντους του Μποχωρίδη. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν λύση με συνέπεια απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Αφενός τους έλειπε το εύκολο καλάθι και αφετέρου οι διάδρομοι ήταν κλειστοί για να πλησιάσουν κοντά. Στην άλλη πλευρά Μπέντιλ και Παπαγιάννης δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα και με δικά τους καλάθια βρέθηκε η ομάδα τους στο +8 (30-38, 19’). Χάρη όμως σε μικρό σερί 5-0 ο Ολυμπιακός φρόντισε να ρίξει τη διαφορά στο ημίχρονο (35-38).

Οι «πράσινοι» μπήκαν με απόλυτη συγκέντρωση στο τρίτο δεκάλεπτο και με δύο εύστοχα σουτ πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων από Σαντ Ρος βρέθηκαν στο +11 (37-48, 24’). Ο Πρίντεζης προσπάθησε να μειώσει για την ομάδα του, οι άμυνες έβγαιναν ωστόσο το πάρτι των φιλοξενούμενων στα επιθετικά ριμπάουντ τους έδινε πολλαπλές ευκαιρίες για σκορ (44-57, 27’). Οι γηπεδούχοι όπως και στα προηγούμενα δεκάλεπτα έτσι και σε αυτό έκλεισαν καλύτερα και με πόντους των Σπανούλη και Μάρτιν μείωσαν σε 54-59 (30’).

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με ένα γρήγορο 5-0 έκανε το 59-61 (32’), αλλά ο Κουβανός ήταν ασταμάτητος και πρόσφερε «ανάσες» στην ομάδα του (59-68, 33’). Οι όποιες προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» που ακολούθησαν ήταν προσωπικού χαρακτήρα σε αντίθεση με τους «πράσινους» οποίοι είχαν συνέπεια στην επιθετική τους λειτουργία και στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (69-77, 37’). Το τρίποντο του Σλούκα βρήκε άμεση απάντηση από τον Ουάιτ και με ψυχραιμία ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαία νίκη από το ΣΕΦ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Καθολικά ανώτερος ο Παναθηναϊκός. Πάρτι στα ριμπάουντ (26-39) και βρήκε περίπου 20 πόντους από δεύτερη ευκαιρία. Επίσης διέθετε καλύτερο πλάνο και τελείωσε με 25/25 βολές.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος τελείωσε με 20 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και μηδέν λάθη.

Σε τρομερό βράδυ ο Λευτέρης Μποχωρίδης πρόσφερε 15 πόντους.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακή βραδιά όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού με εξαίρεση τους ΜακΚίσικ και Μάρτιν.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άαρον Ουάιτ τελείωσε με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Όταν ο Ολυμπιακός μείωσε σε 59-61 ακολούθησαν τρίποντο του Σαντ Ρος, φόλοου του Μήτογλου και βολές του Ουάιτ με αποτέλεσμα να γίνει το 59-68.

Στη συνέχεια το τρίποντο του Ουάιτ στο 72-77 μετέτρεψε το σκορ σε 72-80 κι έληξε το ματς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα πάντα, ο Παναθηναϊκός τίποτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley oop συνεργασία των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη με το κάρφωμα του Έλληνα σέντερ για το 30-38.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.