Βόβορας: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει να έχει γήπεδο, κλειδί ο Κασελάκης»

Gazzetta team
Βόβορας: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει να έχει γήπεδο, κλειδί ο Κασελάκης»
Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στα κλειδιά που έπαιξαν ρόλο για τη νίκη, έκανε ειδική αναφορά στον Κασελάκη, ενώ στάθηκε και στο θέμα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Κώστα Μπακογιάννη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το πρωί της Παρασκευής (18/12).

Ο Γιώργος Βόβορας ειπε στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ: «Κάναμε ένα πολυ σοβαρό παιχνίδι για 40 λεπτά. Το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα γιατί η Άλμπα παίζει τα βασικά του μπάσκετ, εξαιρετικά. H φιλοσοφία του κόουτς Ρενέσες είναι τέτοια όπου αν ξεχαστείς για ένα δευτερόλεπτο μπορεί να σε τιμωρήσει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για 40 λεπτά, αλλά το κάναμε σε μεγάλο βαθμό. Στην επίθεση είχαμε εξαιρετικό passing game, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και φτάσαμε δίκαια στη νίκη»

Για τα συναισθήματα μεταξύ επίθεσης και άμυνας: «Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που είχαμε βάλει σήμερα, εκτός από το να ήμασταν alert, είναι ότι η Άλμπα είναι μια ομάδα που παίζει χωρίς συναισθήματα. Δεν αλλάζει κανένα συναίσθημα, είτε είναι μπροστά με 20 πόντους, είτε 10 κάτω, θα παίξει το ίδιο μπάσκετ. Αν είχαμε συναισθήματα θα ήμασταν μια ταχύτητα πίσω. Αυτό ήταν το κλειδί για εμάς. Αυτή είναι η Euroleague. Πρέπει να είσαι 40 λεπτά alert και να παίζεις 40 λεπτά χωρίς συναισθήματα. Αυτό χτίζουμε, πάνω σε αυτό περπατάμε και γι'αυτό μοχθούμε».

Για τους Μήτογλου και Κασελάκη: «Αυτή τη στιγμή ο Ζακ είναι εκτός και ουσιαστικά μας καλύπτει στο "5" και εκεί ο Ντίνος πάει στο «4». Κάποιες φορές επιλέγουμε τον Μήτογλου εκεί γιατί με τα προσόντα που έχει μπορεί να τραβήξει μακριά από την ρακέτα τους ψηλούς όπως έκανε με τον Ταβάρες. Είναι κομμάτι τακτικής. Ανάλογα το ματς, το προσεγγίζουμε τακτικά. Ο Κασελάκης δεν έπαιξε στο προηγούμενο ματς, σήμερα ήταν ο παίκτης-κλειδί για εμάς. Γενικά οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο είναι οι παίκτες-κλειδιά. Είναι το σημαντικό για κάποια ομάδα. Αυτό είδαμε στις νίκες που κάναμε».

Για την ενέργεια μετά την διπλή παράταση κόντρα στην Ρεάλ: «Και η Άλμπα ερχόταν από παράταση ενώ είχε και ταξίδι. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Μπορεί να είσαι κουρασμένος ψυχικά, αλλά όχι σωματικά. Είχαν και εκείνοι την ίδια κούραση. Για το ματς με την Ζάλγκιρις ήταν σημαντικό το πως διαχειριζόμαστε το 'πρέπει'. Τότε υπήρχε μεγάλο 'πρέπει'. Σήμερα είχαμε 36 deflections, η πίεση πρέπει να βγαίνει στην άμυνα. Αν είσαι καλός εκεί, θα είσαι καλός και στην επίθεση. Από εκεί θα βρεις ρυθμό. Αν δεν έχεις άμυνα, δεν θα είσαι ανταγωνιστικός, ειδικά κόντρα σε μία ομάδα όπως η Άλμπα».

Για τον Κασελάκη: «Ήταν ο παίκτης - κλειδί. Μας βοήθησε σε όλα τα σχήματα, μας έδωσε κάτι έξτρα. Διάβασε καταστάσεις και έδωσε το κατι έξτρα. Γι'αυτό φτάσαμε στη νίκη».

Για το γήπεδο στον Βοτανικό: «Είναι μία κουβέντα που γίνεται πολλά χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός αξίζει και δικαιούται να έχει δικό του γήπεδο, με όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό».